Съвет за покупка на АБФ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Re: Съвет за покупка на АБФ

Мнениеот stefan4o » Сря 21 сеп 2011 20:32

Всичко това е супер, но през 2011 да си купиш кола без климатик е все едно... как да кажа. Всички останали екстри бледнеят пред климатика през лятото... :Mr Green Fun
Не че не може да й се сложи де, сигурно 1000 лева ще ти стигнат :wink:

VasillP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VasillP » Пет 25 ное 2011 22:33

stefan4o написа:Всичко това е супер, но през 2011 да си купиш кола без климатик е все едно... как да кажа. Всички останали екстри бледнеят пред климатика през лятото... :Mr Green Fun

Колега, мисля че мнението ти е много крайно.
Аз продадох декември 2010г. Голф 1.4 АБД за 2500лв. без клима! Може би си заслужава, защото новия собственик нямаше да има разходи нито лев /дори и за гориво и течност за чистачки/ поне 1000км. :D

Поздрави!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пет 25 ное 2011 22:56

VasillP написа:
stefan4o написа:Всичко това е супер, но през 2011 да си купиш кола без климатик е все едно... как да кажа. Всички останали екстри бледнеят пред климатика през лятото... :Mr Green Fun

Колега, мисля че мнението ти е много крайно.
Аз продадох декември 2010г. Голф 1.4 АБД за 2500лв. без клима! Може би си заслужава, защото новия собственик нямаше да има разходи нито лев /дори и за гориво и течност за чистачки/ поне 1000км. :D

Поздрави!

Много зависи от гледната точка. В нашата държава можеш и Лада петица за 3000 лева да си купиш. Ако хвана един калайджия и му предложа моята Джета или Лада Петица в същото състояние, мога да се обзаложа, че ще предпочете ладата. Аз лично не виждам смисъл да дам над 2000 лева за автомобил, който няма климатик. Разбира се има изключения, но Мк3, пък бил той с АБФ не е сред тях mhihi
С други думи - или голфът ти е бил наистина много хубав и запазен или просто си хванал някой... как да го нарека... будала mhihi

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 26 ное 2011 10:34

Нема дасе косиш за климатик аз като имам, че какво абу то спира с него :Mr Green Fun Караи си колата и това е, вапроса е ти даси доволен :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Kona EV
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 26 ное 2011 12:08

Честито :да: Г3 от Германия без ръжда така или иначе почти няма. Даже 4ки от там са сериозно позагнили, а тяхното купе е напълно поцинковано :screwy Климатика се преживява честно казано, аз лично избягвам да го ползвам освен ако не е някаква крайна ситуацията... от него се настива :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Мнениеот Iago » Съб 26 ное 2011 15:25

stefan4o за всеки влак си има пътници.. Аз също миналата година като си търсех АБФ дилемата ми беше да е с климатик или климатроник. Взех си с климатик.. но в крайна сметка за цяло лято го пуснах точно 2 пъти и то само, за да раздвижа компресора.. да не почине от мързел. Едно че от климата се настива, друго че аз лично веднага го усещам на носа.. и ми става неприятно. А в момента дори съм пред дилема дали да не го изтърбуша защото ползвам колата и за стартове.. и се старая да извадя максимума от минимума.. т.е. колата да остане годна за ежедневна (разбирай надеждност на мотора (т.е. без сгъстяване, без 300+ валове и т.н.) и като разход на гориво) и в същото време да има хубава динамика като за 2л мотор.

И по тази причина съм пред дилемата дали да не го махна. Хем ще изхвърля 20-30 кила тежест, щем ще олекотя товара на мотора с една ролка :wink:

Та всеки различно преценява кое колко всъщност ще му трябва и дали ще го ползва.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”