Привет. Искам да попитам много ли са парите които ми иска плочкаджията за банята ? Банята е стара и ще и се прави основен ремонт ! Нека някой запознат с цените да каже нормално ли са тези цени или ме одират яката ?
Работа по поставяне на плочки 22 кв.м X 17лв = 374лв
Работа по измазване и замазка 22 кв.м X 6лв = 132лв
Някакви пластмасови кутий за прибиране на 3 щтранга с тръби = 3бр кутий X 40лв - 120лв
Таван гипсокартон 4кв.м + слагане на вентилаторче - 100лв
--------------------------------------
ОБЩО:
826лв.
И отделно за фризове и лайсни 4лв л.м.
Как ви се струват цените ?
Мнение за ремонт на баня
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: Мнение за ремонт на баня
ако е добър майстора са повече от добри цените
аз съм плащал преди година бая повече
аз съм плащал преди година бая повече
- onion
- R.I.P
- Автомобил: Passat B3 1800 mono
- Двигател: ABS 92
потвърждавам , цените са добри ... само увери се че работи поне прилично ... че да не е някой да се учи на твоята баня :
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
Asen_D написа:Струва ми се нормално...

При положение че ще изправя стени, ще крие тръби, тавана ще го прави - то цената е приемлива.
А отделно за фризове и лайстни лично за мен си е издребняване.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Ако човека работи добре, цените са съвсем нормални, но ако досега е бил чирак и ще се учи на твойта баня ...
- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
Ако е фирма и изкаш да ти доставят материяли и изнесат боклука е малко но получаваш фактурка. Ако е бригада или маисторче самостоятелно е добре. Аз работя горе долу на тея цени и то ми ги плаща фирма която ми усигурява постоянно работа. Само за кутиите пвц не разбрах нещо- това ревизионни отвори ли са и ако са такива е много, върви по 5- 10 лв макс. Имаш и капачка сифон- 10лв , лаисни под врата 3-4 лв лм, окабеляване и корекции ВиК за да пасне всичко по аксесоарите ти (цена по споразумение). окабеляване таван, боядисване, луни + трафове. успех с ремонта и не пести от цените на материялите (само ЦМ11 и фуга на Церезит)
Съвет - изправете стените с варова мазилка с доста цимент и ще намалиш доста разхода на лепило а разликата в цената е огромна. направете задължително хубави наклони с пясък и цимент а не с лепило. поздрави на колегите - хаха

- Cekcu
- Автомобил: Passat 6
- Двигател:
- Контакти:
vladobo написа:Ако е фирма и изкаш да ти доставят материяли и изнесат боклука е малко но получаваш фактурка. Ако е бригада или маисторче самостоятелно е добре. Аз работя горе долу на тея цени и то ми ги плаща фирма която ми усигурява постоянно работа. Само за кутиите пвц не разбрах нещо- това ревизионни отвори ли са и ако са такива е много, върви по 5- 10 лв макс. Имаш и капачка сифон- 10лв , лаисни под врата 3-4 лв лм, окабеляване и корекции ВиК за да пасне всичко по аксесоарите ти (цена по споразумение). окабеляване таван, боядисване, луни + трафове. успех с ремонта и не пести от цените на материялите (само ЦМ11 и фуга на Церезит)Съвет - изправете стените с варова мазилка с доста цимент и ще намалиш доста разхода на лепило а разликата в цената е огромна. направете задължително хубави наклони с пясък и цимент а не с лепило. поздрави на колегите - хаха
За корекцията на тръбите имам друг майстор този е само плочкаджия. Маястора ВИК иска 500 лева за следните работи:
- Прекарване на нови тръби(Всички след водомерите, щранговете са сменени).
- Слагане на сифон
- сваляне на 2 радиатора от стаите
- Къртене на старите плочки+мозайка(4кв e мозайката)
- Къртене на тоалетна чиния и мивка
- Изместване на 2 тръби за бойлер с половин квадрат
- Свързване на новата мивка, новия душ и новата тоалетна
- Купуване на чували и изхвърляне на боклука до пред блока (аз ще си ги извозвам)
Това всичкото 500 лв. Как е цената ?
- vladobo
- Двигател:
добре е. но като краина цена се получава много а ако си вземеш фирма в тая цена гаранция ще влезе и контеинер и доставка материяли и куп идеи кое как да стане. И нямаш разправии с маистори- почва се ама тоя виж кво е направил пък аз сега трябва да го доуправя. а с фирма казваш искам това и това , даите ми крайна цена и не се занимаваш. Иначе цената е добре, боклука е много + къртач (а с мозаиката си е т@шак история). И трябва добра кординация между маисторите ВиК и плочки за да ти се получат добре нещата.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Основен ремонт на стандартна баня, за по-малко от 1200-1500лв., с нормални/бюджетни(не скъпи, а нормални) материали и обзавеждане + работа от читав майстор, ако направиш за района на София, значи нещо не е наред

- Cekcu
- Автомобил: Passat 6
- Двигател:
- Контакти:
nosex написа:Основен ремонт на стандартна баня, за по-малко от 1200-1500лв., с нормални/бюджетни(не скъпи, а нормални) материали и обзавеждане + работа от читав майстор, ако направиш за района на София, значи нещо не е наред![]()
Е на мен за сега ми е към 1500 без плочките (Около 600 лв), без душа (около 150), без мивката и батерията (около 150), без моноблок (около 300) + материали (незнам колко)= Около 3000 лв

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
е, моята 2007ма излезе близо 5к.
хем труда беше от приятел и не беше пренадут.
а е една плюнка баня... ма-нема начин.
п.с. найнайнайнай гадния ремонт в една къща! каквото и друго да правиш-накрая влизаш, душиш се и си човек. а като заправиш баня-е нема такава мизерия! и нема къде да се удушиш даже... по комшии не е работа.
един месец каква мизерия брах-аз си знам...
хем труда беше от приятел и не беше пренадут.
а е една плюнка баня... ма-нема начин.
п.с. найнайнайнай гадния ремонт в една къща! каквото и друго да правиш-накрая влизаш, душиш се и си човек. а като заправиш баня-е нема такава мизерия! и нема къде да се удушиш даже... по комшии не е работа.
един месец каква мизерия брах-аз си знам...

- vladobo
- Двигател:
Толкова е колега. Споко. Нормално е кат цена само гледаи да не окалпазанят нещата и да са пари на вятъра. А баня не се прави всяка година, така че ако си ги предвидил тея пари -деистваите.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Значи всичко е по мед и масло, че даже има мегдан и за още разходи - нема, да се пУашиш, бате!

- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Парите са това
Остана да разбереш дали майстора става
Остана да разбереш дали майстора става
Върни се в “ОФФ-Топик - други”