Jetta 2, 1,8, гасне след освобождаване от скорост

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Jetta 2, 1,8, гасне след освобождаване от скорост

Мнениеот petarkolev » Сря 21 сеп 2011 13:47

Здравейте. Колата е от гаража 1,8 моноинж. 90 к.с. Въпроса ми е дали може от износен тампон на моното да гасне в движение при освобождаване от скорост. И също така минава ли газовата горивна смес през него, както бензиновата. Благодаря предварително на отговорилите колеги.

Потребителски аватар
OpTiMaL`
Автомобил:
Двигател:

Re: Гасне след освобождаване от скорост Jetta 2 , 1,8

Мнениеот OpTiMaL` » Сря 21 сеп 2011 14:29

Ако ти гасне, когато я караш на газ може да е от директен въздух или да ти смуче въздух из под моното някде, но по вероятно да е от директен въздъх виж от каде ти смуче вуздух към филтара не трябва да идва директно към въздуховода.... А ако го прави и на бензин там вече е друго...

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 22 сеп 2011 5:56

газовата ползва само дросела от цялото моно,но ако смуче въздух от под дроселно прострнство е нормално да гасне.Прецакан тампон :да: :да:

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Чет 22 сеп 2011 8:33

ЕЕЕЕ вездесъщ си Люси. Имам чувството че като гледа тампона и го пръсна с WD то, то е преобразувало ръждата и симптомите за прецаканото моно са се показали наяве с пълна сила. Това показва правилната ти диагноза :да: . Приятен ден

garfield
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот garfield » Пон 26 сеп 2011 16:45

аз карам голф и имам същия проблем на празен ход гасне (само на газ) само че съм 1.6 75к.с. пълна инженкция (АЕЕ)+ газ ако може да помогнете благодаря.За информация със сменил свещи кабели бобина палец дистрибуторна капачка дроселовата клапа и стъпковото са чистени и продължава.Пробвахме това с директния въздух като сложихме 1 извит маркуч но резултат нямаше пак гасне и спря да върви и го махнах.Ходил съм по диагностики както за газта така и за бензина навсякъде показва че няма проблеми и всичко работи идеално.Този двигател направо ме съсипа не го препоръчвам на никой.Моля за помощ

Потребителски аватар
taigur
Автомобил: VW JETTA
Двигател: GX 1986

Re: Jetta 2, 1,8, гасне след освобождаване от скорост

Мнениеот taigur » Съб 26 ное 2011 14:08

и аз имам същия проблем обаче съм с мотор 1.8 пълна инжекция и го прави само на студен двигател като позагрее малко само мени оборотите (ниски високи) и като загрее хубаво вече няма проблем това на газ а на бензин като запаля за 20-30 сек. мени оборотите после се оправя (пак при студен двигател)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”