Мнение за ремонт на баня

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Мнение за ремонт на баня

Мнениеот fox_vt » Сря 21 сеп 2011 22:02

Баси от де ги вадите толкос пари бре 1500-3000 че и 5 к за една баня :screwy то лепенето на плочки или гипскартона са толкова елементарни.Земам да се замислям да оставям работата тука и да идвам при вас в софето да се видя у лефф :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 21 сеп 2011 22:41

Те тоя апартамент /60кв чиста площ/ дето е на клипа беше на гипсокартон и замазка и стана това което се вижда /настилки,баня,кухня,обзавеждане и всичко останало/ за 12 000лв вие ми говорите за бани по 5000лв :shock Ама сигурно в София са такива цените....неща да живея там :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=r0R6jNpa8r8

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 21 сеп 2011 22:47

И на мен ми се вижда скъпо при положение че нямат много работа майсторите

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 21 сеп 2011 23:19

Ич не е работа, все едно да си спамкаш по форумите и взимаш едни 17лв на пост :screwy

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Сря 21 сеп 2011 23:36

Ниска цена за къртене и изхвърляне на отпадаците +Вик.За лепенето като за София цената ми се струва и тя ниска,има различни техники на редене обсъдете вариантите и размерите на плочките да не ти промени майстора цената.За таван не препоръчвам да се прави от гипсокартон за 1г ще се появат петна по него а на втора ще се понадуе.Има хубави ПВЦ тавани или така наречените "опънати тавани" който силно ги препоръчвам.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 21 сеп 2011 23:47

sashobas написа:Ниска цена за къртене и изхвърляне на отпадаците +Вик.За лепенето като за София цената ми се струва и тя ниска,има различни техники на редене обсъдете вариантите и размерите на плочките да не ти промени майстора цената.За таван не препоръчвам да се прави от гипсокартон за 1г ще се появат петна по него а на втора ще се понадуе.Има хубави ПВЦ тавани или така наречените "опънати тавани" който силно ги препоръчвам.

Това е човека, който трябва да послушаш :012:
ПП: единствено за гипсокартона на окачен таван не съм съгласен :Mr Green Fun

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Сря 21 сеп 2011 23:54

Жорка цялата влага се лепи на тавана и като е от картон независимо дали е зелен или не и боядисан за кратко време се надува и разлага.Преди 10г и аз правех тавани от картон но като видях за какво става въпрос се отказах бързо от тях.Между другото има хубави хидроизолации на Морексин ,Баумит ,Титан нарича се течно фолио, хубаво е да се намажат стените преди да се започне полагането на плочките.

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Чет 22 сеп 2011 6:31

sashobas написа:Жорка цялата влага се лепи на тавана и като е от картон независимо дали е зелен или не и боядисан за кратко време се надува и разлага.Преди 10г и аз правех тавани от картон но като видях за какво става въпрос се отказах бързо от тях.Между другото има хубави хидроизолации на Морексин ,Баумит ,Титан нарича се течно фолио, хубаво е да се намажат стените преди да се започне полагането на плочките.

Хидроизолацията е Аква стоп с номера от 1 до 4 и се маже пода , слага се лента на ъгъла с стената и макс 20 сантима по стените. За тавана споко, слагаи картон и латекс на Боро за влажни помещения. Няма да се появат петна освем ако на съседа от горе не му протече банята но така поне ще разбереш че има теч а при опънатия таван ще разбереш когато паднат плочките или вкара влага в някоя от съседните стаи. А картона нама как да се скапе от влагата при положение че имаш вентилатор - все пак не мокриш доректно карттона а и тои трябва да е зелен. За всички които имат желание да лепят под 17-18 лв- ами даите предложения на колегата за по малко пари и заповядаите да му я налепите и за 5 ако мислите че си заслужава. Плочки мога да лепя и за 3 лв но ще изглеждат като залепени за 3 лв а не като залепени за 17. Поздрави

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Чет 22 сеп 2011 6:35

По време на ремонта , колега ако имаш някакви въпроси - пиши на лични и по сними ще давам акъл и съвет ако имаш нужда. А ако се наложи мога и да мина да помогна наа място. Ако си живуркате там докато тече ремонта , правете по кафенце на маисторите минимум 2 пъти на ден (и никакъв алкохол) за да ви уважават че да върви работата както трябва.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Чет 22 сеп 2011 7:14

Говоря за този продукт
http://www.baumit.bg/front_content.php?idart=4252
Лентата се слага в случай че банята се прави на картон или се отворет фугите на панелите.Успех от мен с банята. :да:

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Чет 22 сеп 2011 8:37

onion написа:потвърждавам , цените са добри ... само увери се че работи поне прилично ... че да не е някой да се учи на твоята баня :
:arrow:
Добри са цените. Две бани са ми ремонтирали и за втората преди две години парите бяха поне с 15-20% по-нагоре.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 22 сеп 2011 20:29

Цените са идеални дано да няма някаква уловка.
Уговори си до 10% горница за непредвидени неща.

Сашо е много прав за гипсокартона на тавана.
Дори да се сложи най-доброто непропускливо покритие влажните пари си намират пролуки лепват се на студения таван над гипсокартона кондензират и текват.
Получава се мухъл и миризма.
Петната са в последствие и са бонус :D
Жоре, справка - клубното а има и прозорец :wink:

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Чет 22 сеп 2011 21:13

Да сте чули за вентилатор за баня, подходяща шпакловка и латекс- влагоустоичиви? Сигурно 11 години строителство не са на нивото на 10 години четене по теми на комп. Към автора на темата - цените са добри а за картона избери сам дали да слушаш хора които са измислили този картон и такива дето са монтирали повече от колкото половината форум е виждал на куп или ще послушаш някои който е прочел некоя тема някъде където някой е уцелил кофти изработка. успех

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 22 сеп 2011 21:16

Моята цялата баня е в гипскартон и стените и тавана само в ъгъла с душа е лепено и плочки отгоре,вече 7-8 години не е мръднала от никъде.А интересното беше че човека дето ми го слага ми каза че ще издържи най много 2 години :Mr Green Fun ,поради което се наложи да го опровергая и шпакловах с хидрозол.А хидрозола за да се убедя че няма да стане издънка се наложи да шпакловам едно малко парче гипскартон от всички страни и в един буркан с вода за 24 часа.Вътре гипса беше леко влажен като го счупих ама 24 часа под вода си е за басейн направо scare

пп колегата ме изпревари mhihi mhihi

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Чет 22 сеп 2011 21:46

Абе викайте си вие,че това са много пари за баня...
пусках и аз по едно време тема за избор за плочки като правихме нашата...
Абсолютно всичко...ел.инсталация,вик инсталация,плочки,картон,обзавеждане сме си правили аз и бащата и накрая като теглиш чертата пак 3к... а говорим за една средна за големина баня... :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”