Отново мирис на влага в купето :( ( филтър купе голф 2)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Re: Отново мирис на влага в купето :(

Мнениеот batko_miro » Чет 22 сеп 2011 20:22

mupk0 написа:@бат_миро може ли снимка и обяснение при тебе как е

Разбира се, но не е вече моя колата та да снимам повече. Само една снимка намерих, но се вижда идеята.

Изображение

Както виждаш, рамката е слепена в два от краищата й. За целта, взех рамка от стар филтър-купе от голф3 и я срязах диагонално(в двата срещуположни ъгъла). След това смъкнах кутийката с мрежата от колата и й изрязох мрежата. Взех размери и почнах да режа, като преди всяко действие си налагах рамката на кутията да не оакам нещо. Самата рамка си има дунапренче по външната периферия, така че аз го мерих и рязах така че да се сгъне като се сложи рамката и да стои стабилно. Накрая го залепих с лепило на момент и го стиснах с щипки(нямах друго) докато стегне. Не съм го мерил да пасне за филтъра от мондео, просто той най ми пасна като ги мерих на работа. Само ще ти кажа, че дебита на въздух малко намалява, но не осезаемо. Важното е, че не се тормози вентилатора и не ти влиза прах и миризма в купето. Успех :да:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 22 сеп 2011 20:33

Ясно.Срязал си кутията и по диагоналите си я свил ,за да стане с размерите на 2ката.А захващането и как стана?Всмисъл на оригиналните места ли ляга след тази намеса ?

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Чет 22 сеп 2011 20:40

Дааа. Захващане е силно казано. Просто кутията с мрежата пак си я има, но не е с мрежа, а с тази рамка и на нея и се сменя само филтърчето. А рамката се уплътнява по вътрешните стени на кутията с дунапренчето и си стои стегнато там без да шава.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 22 сеп 2011 20:48

ааа идеята е тази кутия,да се напъха в наличната?

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Чет 22 сеп 2011 21:04

Да, по-скоро направената рамка да влиза в наличната кутия с мрежата отгоре. Само че вече с изрязана мрежа за да може все пак да влезе отгоре рамката. Дунапренчето уплътнява рамката да не шава насам-натам, а филтъра спира миризма и гняс. А и по този начин получаваш един вид нов сменяем консуматив на колата си, без да слагаш дамски чорапи през месец, както бях чел преди време в друга тема :)

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 23 сеп 2011 17:03

Супер :) Ще видим какво ще направят из моргите в СтЗ

Другото което се сетих е : не е ли по-лесно да изрежа мрежата и с PVC Г образен профил да си сглобя рамка и да режа и хакам филтър там ?Отколкото да реправям ала бала и то е реално все тази...

EDIT: Днес май изгонихме миризмата... :)

Така свалихме клапите.Почистих цялата кутия на парното с антимикотичен спирт.Сложих нови дунапрени.Аерофлекс,с което се увиват тръби.Супер стана.За филтъра ето какво сътворих:

1 прът кабелен канал - 1.10
1 пръчка силикон - 0.40
1 филтър за Г3(1.8) - 9.10

Изображение
Изображение
Изображение

Стана задоволително.Филтъра е Шампион обикновен,а сега вече като знам ,че става бих си взел и с активен въглен.

Само за протокола разбрах ,че филтърна кутия и филтър от Рено Еспейс 96-99г(може и да бъркам границите),стават 1:1.Ако имате кутия от Голф,можете да сложите филтър от тази кола ;)

Ако пак има миризма,то значи виновен е тавана :} Там ще ударим едно фолио за зимата прозрачно и лятото ще го прегледаме.

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Пет 23 сеп 2011 18:02

Супер си се справил. Става и с PVC профил, на мен идеята ми беше някаква рамка да стане. Нооо като гледам и ти си го направил много хубаво и идейно. Един въпрос: Не пречи ли да се сложи кората под чистачките върху филтъра?

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 23 сеп 2011 18:14

Не...влиза доста плътно.Самата кора даже иска леко посукване и влиза супер плътно :) Втората версия ще е когато сложа плътна кора и тогава вече ще трябва да се намали надолу май май :)

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Пет 23 сеп 2011 18:15

При мен не изрязвах нищо от кутията с мрежичката, дори не съм я свалял. Намерих рамка от филтър за Пасат, скъсих я по широчина с 4 mm и това е резултата. Рамката е от две части, разглобяема и филтърния елемент се сменя бързо.
Прикачени файлове
1IMGP0939.JPG

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 23 сеп 2011 18:18

Да и това е вариант :) Просто това се сетих на момента ,а и нямах време за губене да търся.Мисля ,че стана удобно.Другият път филтър от рено с въглен и по него ще направя нова рамка :)

Току що ходих да измия с вода добре под кората и стана сега чисто.Направих една рамка от Аротейп-а и го залепих за купето.Отгоре решетката.Доста трудно и плътно влезна.Сега вече не би трябвало и от там евентуално да влиза вода :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”