Голф 4 с какъв двигател да избера?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ma7r1x
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 с какъв двигател да избера?

Мнениеот Ma7r1x » Чет 22 сеп 2011 15:11

Здравейте всички бъдещи колеги!Ще си купувам Голф 4,но ми е трудно да избера дали да е дизел или бензин.Много теми прочетах за 1.6 ср,и просто се отчаях от това изпълнение,то не беше нитове,ск.кутии,диференциали,аз в момента се намирам в Германия и има една такава за 1500 евра мога да я взема,но не ми се рискува след това да се занимавам,с тези простотии,колата е от 01.1999г. и писал че има некви проблеми с ск.кутия,но колата уш си вървела.И другата генерация е 1.9 ТДИ 90к.с или 110к.с,не ме интересува данак,вървеж, и тн.. само искам да не ми гори много,и да немам много главоболия,искам да ме кара от точка А до точка Б,ама сигурно нема да рискувам да земам този от тука ами от БГ ще търся нещо до 6000лв и май май ще е ТДИ много ми се искаше 1.6 ср но то страшна работа с тез калпави партиди,незнам но си мисла колкото и да ги правиш все от некъде ще се обади.Има и друго едно време братовчед ми имаше Голф 4 1.9тди 110к.с + чип и имаше проблем с тампоните на двигателя.Това е всичко общо взето,некой ако може да ме насочи на некъде от кои мотор сте наи доволни,и кой мотор най много издържа?Мерси предварително на всички.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнения за Голф 4 с какъв двигател да избера?

Мнениеот icefire » Чет 22 сеп 2011 23:38

Никой не може да ти каже. Само ще се объркаш. Ето и защо:

1. Коментар за колите, които споменаваш, няма как да ти се даде. Никой не може да направи адекватна преценка за автомобил на старо, без да го погледне на живо. Иначе, Голф 4 от Германия за 1500 евро аз не бих купил, но пак казвам, на сляпо е трудно да се правят гръмки изказвания. Ако проблемът му е само в СК, може да си струва... зависи от много неща.

2. Всичките проблеми, които си изредил за Голф 4 1.6, които си научил от темите, са всъщност едно и също нещо - нитовете на диференциала. Излишно е да изброяваш всички компоненти, които са засегнати. Според мен това не е фатален недостатък, стига да намериш кола на малко километри. В Германия има такива, просто не са за 1500 евро. Иначе двигателят си има достойнства - има ги изброени в темите.

3. Дизел или бензин - ти си прецени. Всеки ще се застъпи за това, което той конкретно кара. Вземи запазена кола с ясно минало.. Ако е в добро състояние - и дизел, и бензин - все добре. Освен ако нямаш конкретни изисквания към мотора, но съдейки по въпроса ти, нямаш (или поне не си ги формулирал).

Успех с избора и да се похвалиш!

Потребителски аватар
Ma7r1x
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ma7r1x » Пет 23 сеп 2011 6:42

това са данните на голфа който е за 1500 евра : човекът е писал че е втора ръка,следователно ако я взема аз ще съм третия собственик.Комфортлайн 4/5 врати 154000км гофина на производство 01/1999г. 74кв/101пс.Сервизна книжка,климатик,4х ел.стъкла,АБС,Д3 зелена карта нещо си,х4 аирбега,серво управление,имобилайзер и централно,и мотора ли кое нещо си там Еуро 3,иначе много е запазена нема никакви забележки по купе и салон,тъмно син металик е цвета.Пише че некакъв проблем имало с скоростната кутия,но си е била в движение и си влизали скоростите.Колата със сигурност е от слабите генерации,просто се опасевам след оправането на ск кутия и там да направа всичко както требва,да не се обади пак нещо от същото место,моля тези който са слагали болт китовете да пишат от кога са немали проблеми от ск.кутия и диференциял.И аз знам че си струва колата но ме е страх да не стане така,да ми излезе двойно по скъпа,изискванията са ми следните нисък разход на гориво смесено долу горе,но май повече за извънградско ми требва,ако е бензин задължително газ ще и сложа,и второто малко просто може да звучи но не искам да пълня гушите на майсторите да не се чупи мн често,не съм фен на високите скорости.Това е общо взето. Благодаря на всички за вниманието,и безавариино пътуване!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 23 сеп 2011 8:48

От това което си написал значи си за Г4 ДИЗЕЛ.
Икономично,надеждно придвижване с не лоши динамични показатели.Няма бомба в багажника и целия е свободен.Няма смяна нитове и т.н.
Това е мое мнение,ти си решаваш :да:
П.С. Защо ли ми се струва,че сега ще се изредят фанатизирани бензинови фенове да обясняват как при 6 000 оборота бензина има предимство mhihi

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Пет 23 сеп 2011 9:04

Ako ще караш по малко километри /до 15-20 к на година/- бензин . Ако ще си изкарваш хляба с нея и няма да слизаш по цял ден от колата - дизел. Дизелът за Бг има един недостатък в повече - нафтата е некачествена и това може да ти докара нови ремонти или некомфортна возия. За да избегнеш това и все пак си решил дизел - взимай някой от изпитаните, стари двигатели - AHF напр.
PS и в никакъв случай не си взимай кола с DPF - филтър за твърди частици.

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Пет 23 сеп 2011 9:11

1.8T GTI правилният избор :)

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пет 23 сеп 2011 9:26

maikomila Аман вече от еднакви теми кой какво да си купи ако потърсиш малко може и да немриш нещо !

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 23 сеп 2011 10:35

Ma7r1x написа:Пише че некакъв проблем имало с скоростната кутия,но си е била в движение и си влизали скоростите.Колата със сигурност е от слабите генерации,просто се опасевам след оправането на ск кутия и там да направа всичко както требва,да не се обади пак нещо от същото место,моля тези който са слагали болт китовете да пишат от кога са немали проблеми от ск.кутия и диференциял.

По това, което си написал съдя, че изобщо не си видял колата, за която пишеш. Не знам къде точно си в Германия, но 1500 евро за Г4 е подозрително малко. Ако е от турска автокъща - забравяй го.

Бих те посъветвал да направил следното: взимате колата, която си харесал, и я карате в най-близкото VW представителство. Там ще ти кажат историята на колата и всичко, което е правено при тях. По-важното е, че там ще ти направят пълен преглед на колата - ходова част, комп. диагностика... Бързо ще си проличи дали колата е запазена. Това удоволствие струва около 100 евро, но си струва, особено ако с теб няма някой с повечко опит при покупките на коли на старо. Същото може да стане и в някой "квартален" сервиз, но там не е така сигурно какво ще проверят и какво ще ти кажат... (не забравяй, че и продавачът, и човекът в сервиза са турци). Затова по-добре във VW.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 23 сеп 2011 10:40

icefire написа:
Ma7r1x написа:Пише че некакъв проблем имало с скоростната кутия,но си е била в движение и си влизали скоростите.Колата със сигурност е от слабите генерации,просто се опасевам след оправането на ск кутия и там да направа всичко както требва,да не се обади пак нещо от същото место,моля тези който са слагали болт китовете да пишат от кога са немали проблеми от ск.кутия и диференциял.

По това, което си написал съдя, че изобщо не си видял колата, за която пишеш. Не знам къде точно си в Германия, но 1500 евро за Г4 е подозрително малко. Ако е от турска автокъща - забравяй го.

Бих те посъветвал да направил следното: взимате колата, която си харесал, и я карате в най-близкото VW представителство. Там ще ти кажат историята на колата и всичко, което е правено при тях. По-важното е, че там ще ти направят пълен преглед на колата - ходова част, комп. диагностика... Бързо ще си проличи дали колата е запазена. Това удоволствие струва около 100 евро, но си струва, особено ако с теб няма някой с повечко опит при покупките на коли на старо. Същото може да стане и в някой "квартален" сервиз, но там не е така сигурно какво ще проверят и какво ще ти кажат... (не забравяй, че и продавачът, и човекът в сервиза са турци). Затова по-добре във VW.

Колега, аз не мисля че някой в Германия сменя нитовете с болтове. Особено в официалния сервиз сменят кутията с... кутия. А то там е целия проблем на въпросната кола доколкото разбирам. :да:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 23 сеп 2011 10:44

Напротив, сменят. Предлагат ти какви опции имаш и ти казват съответните цени. Много хора, след като изпатят, купуват СК на старо и на нея слагат болтове...

Последна промяна от icefire на Пет 23 сеп 2011 12:22, променено общо 1 път.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 23 сеп 2011 11:42

tisho_psg,6000 нищо не е..трябва да има поне 8000 :banana

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пет 23 сеп 2011 11:47

Доста има писано и за цени и за двигатели из форума. Като гледам в немското мобиле, че има Мк2 за по 1000-1500 евро и то не бих казал в перфектен вид, се опитвам да си представя тая Мк4 с ел.пакет и клима за същите пари :roll:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 23 сеп 2011 11:55

Ходи си намери едно читаво дизелче и хич не го мисли този счупения Голф На мен 1500 евро хич не ми се виждат малко за счупена кола Като платиш докарване и ремонт колко ще стане? А това да си там и да си мислиш да си взимаш кола от тук е направо лудост

Потребителски аватар
Ma7r1x
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ma7r1x » Пет 23 сеп 2011 17:57

ето линка за колата http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=cauvrwjzrcxo а за това което си мислите че тука са ефтини колите,мога да ви кажа че това е било едно време до 2003 - 2004 г. вече всичко е по скъпо тези които изглеждат по хубави и те имат дефекти те са писали в описанието ама просто нема кой да чете а само гледате цените,лично аз съм виждал кола Форд КА 95 год ли коя са не ги знам за 6600€,верно че тука има по голем шанс да намериш нещо читаво но аз за тез пари който тука ще ги дам в бг ще направа основен ремонт на двигатела и пари ще ми останат,тука вече нема ефтини коли и да са здрави!

super_bate
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот super_bate » Пет 23 сеп 2011 22:30

За бензин 1,8Т GTI .

За дизел 1,9 TDI (110 или 131к.с.)

:drunk

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”