имам спирачни апарати които искам да ги почистя отвън хубаво до метал и после да ги боядисам
въпросът ми е някой знае ли с каква химия се маже отвън за да падне нагара по лесно който се е оталожил с времето (прахта от накладките) някъде е с дебелина 2-3 милиметра и се стърже много трудно и бавно дори и с телена четка ... чух че имало някакъв препарат с който това нещо падало за секунди
идея знае ли някой нещо ?
Някой знае ли химия за почистване на спирачни апарати ?
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
Някой знае ли химия за почистване на спирачни апарати ?
Последна промяна от i3v3a3n на Пет 23 сеп 2011 10:59, променено общо 1 път.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Re: някой знае ли ?
Заглавие: някой знае ли ?
Какво дали знае
как се бъркат яйца или как се строи самолет
Въпросът е дали ти знаеш че тук има правила
"4. Темите да бъдат със заглавия, подсказващи съдържанието им."
Как така за 283 мнения не се научи какво трябва да съдържа заглавието на темата ?
П.П: Ето в тази тема има няколко препарата за махане на ръжда може да пробваш с тях. viewtopic.php?f=5&t=26704
Какво дали знае
Въпросът е дали ти знаеш че тук има правила
Как така за 283 мнения не се научи какво трябва да съдържа заглавието на темата ?
П.П: Ето в тази тема има няколко препарата за махане на ръжда може да пробваш с тях. viewtopic.php?f=5&t=26704
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
това не е ръжда бе пич ... тоя линк дето си ми пратил не ми върши работа
а темата съм пуснал с такова неясно заглавие за да бъде видяна от повече хора инече дори и ти нямаше да я разгледаш ако е пробелм ще променя заглавието
а темата съм пуснал с такова неясно заглавие за да бъде видяна от повече хора инече дори и ти нямаше да я разгледаш ако е пробелм ще променя заглавието
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Някой знае ли химия за почистване на спирачни апарати ?
Сярна киселина.
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
колко процентна и за колко време се държи да не изяде целия апарат
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз моите ги чистих с меглио, но нямаха ръжда.Ако има ръжда - продават се препарати за сваляне на тая гад.
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
пак казвам то не е ръжда прилича но не е това е с цвят на ръждив прах от феродо и стружки от износения диск под формата на прах най точно казано отлагане, налеп
препаратите за ръжда незнам дали ще имат силата да деистват в дълбочина 2 мм
а аз искам да проникне в дълбочина и да го отлепи от основата (самия апарат)или целия налеп да го изяде за да не жуля дни наред с телена четка с бормашина ... установил съм че с почукване по лесно пада отлюшва се но пак е голяма играчка, самия апарат не е ръждясал отдолу , той е някаква сплав дето неръждясва мисля
препаратите за ръжда незнам дали ще имат силата да деистват в дълбочина 2 мм
а аз искам да проникне в дълбочина и да го отлепи от основата (самия апарат)или целия налеп да го изяде за да не жуля дни наред с телена четка с бормашина ... установил съм че с почукване по лесно пада отлюшва се но пак е голяма играчка, самия апарат не е ръждясал отдолу , той е някаква сплав дето неръждясва мисля
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Пробвай с препарат с който се чистят летите джанти. Този вид препарати разграждат мръсотията натрупана върху джантите от феродото.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
химия....закарай си апаратите на пясъкоструй. погрижи се да не влиза пЕсък в работните отвори.
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
някой знае ли какъв е този препарат с който се чистят лети джанти може пък да стане
за песъкоструй съмнява ме да стане , според мен той ще изяде и където трябва и където нетрябва освен да пръска през някаква много малка дюза и то пак бавно ще става
за песъкоструй съмнява ме да стане , според мен той ще изяде и където трябва и където нетрябва освен да пръска през някаква много малка дюза и то пак бавно ще става
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
i3v3a3n написа:някой знае ли какъв е този препарат с който се чистят лети джанти може пък да стане
Аз знам-безцветен,а има и зелен.
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
kak се казва от къде се купува
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Последно в бриколажа гледах че имаше поне 3 различни марки. От 8 до 13лв май бяха.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ти е мерак отиди до най-близката автомивка.Всяка уважаваща себе си автомивка има добри препарати за джанти,като кажеш каква ти е целта едва ли ще ти откажат да ти напръскат апаратите.
Може да пробваш и с обикновен обезмаслител-ефект ще има. Ако очакваш да станат като нови от магазина едва ли ще го постигнеш.Все пак важното на тези апарати е да работят добре,външния вид няма да е страхотен дълго.
В Дружба има фирма предлагащи разнообразни химикали - http://www.chimatech.bg/about.htm
От тях съм купувал препарат за алуминиеви джанти,но не очаквай чудеса от тези препарати.
В гугул ако си направиш труда да потърсиш-пак ще намериш информация каквато ти трябва.
Може да пробваш и с обикновен обезмаслител-ефект ще има. Ако очакваш да станат като нови от магазина едва ли ще го постигнеш.Все пак важното на тези апарати е да работят добре,външния вид няма да е страхотен дълго.
В Дружба има фирма предлагащи разнообразни химикали - http://www.chimatech.bg/about.htm
От тях съм купувал препарат за алуминиеви джанти,но не очаквай чудеса от тези препарати.
В гугул ако си направиш труда да потърсиш-пак ще намериш информация каквато ти трябва.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
pepi_berk написа:Заглавие: някой знае ли ?
Какво дали знаекак се бъркат яйца или как се строи самолет
![]()
Въпросът е дали ти знаеш че тук има правила![]()
имаме си нов модератор!!!
колега щом с телената четка е мн трудно защо си мислиш че прапарата ще е по силен сваляш апаратите и супортите закача на менгенето и почваш здраво търкане с телената четка купи си някоя по хубава мойте лично аз с теленаа четка съм ги търкал и не ме е затруднило
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”