Смяна двигател Polo
- Bialkov_TDI
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AJM
Смяна двигател Polo
Замислил съм смяна на двигателя на полото в момента е AER до тук съм се спрял на ADX-1.3 моноинжекция понеже на 90% съм убеден че ще пасне без да се преправя нищо и идеята е да върви на газ (обикновенна). Някой нещо да предложи което е по добро от това на което съм се спрял?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Смяна двигател Polo
По-добро зависи какво визираш с думата "добро". Иначе да - ще пасне. Можеш също така да монтираш и ABU, AEA на мястото на твоя без да преправяш, понеже като блок са 1:1. Прецени, виж оферти и вземи правилното решение. Като минал по този път ще ти дам съвет ако имаш възможност преди да броиш парите да чуеш, ако може и тестваш двигателя, който ще купуваш. Ако го вземеш захвърлен в някое хале на някоя морга е малко като томбола и не се знае на какво ще попаднеш. 
-
shishkan
- Автомобил:
- Двигател:
И какво ще постигнеш...? ако не е таина .Ако имаш проблем със сегашния двигател просто го ремонтираи ,ще ти излезе доста по евтино и ще имаш добър двигател , ако е заради агу , сложи газов инжекцион по скъп е с 500лв , но цялата операция която си замислил е доста по скъпа, ако има нещо друго даваи да го коментираме..., а като замисъл сегащният ти мотор е доста по модеран.
- Bialkov_TDI
Точно така и направих смених му гумички на клапани,сигменти ,шлайфах глава ,паснати са ми клапаните и пак пуши и гори маслоshishkan написа:И какво ще постигнеш...? ако не е таина .Ако имаш проблем със сегашния двигател просто го ремонтираи ,ще ти излезе доста по евтино и ще имаш добър двигател , ако е заради агу , сложи газов инжекцион по скъп е с 500лв , но цялата операция която си замислил е доста по скъпа, ако има нещо друго даваи да го коментираме..., а като замисъл сегащният ти мотор е доста по модеран.
дразни ме сташно много сега се оказа че и ламбда сондата е изгоряля като го отваряха разпределителният вал е накопан от рядката смяна на масло в италия
повече 1лв няма да дам по тоя мотор и въпреки всичките налити пари в него ще го изхвърля с кеф.Re: Смяна двигател Polo
Според мен най удачния ти вариянт е да сложиш АЕХ или АЕЕ най лесно ще стане само подменяш моторите сменяш ECU-то премахваш имобилайзера и караш иначе ако искаш да слагаш моно инжекция ще трябва и електрониката да подмениш ако имаш въпроси питай насреща съм. 

-
shishkan
- Автомобил:
- Двигател:
Не че нещо , ама къде намери двигател ADX-1,3
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз да помогна:shishkan написа:Не че нещо , ама къде намери двигател ADX-1,3
http://www.avtochasti-online.bg/shop/de ... 06290_2860
-
shishkan
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не го приемаи като обида , но ако разчиташ на маисторите които са ти ремонтирали двигателя да го заменят с нов , наи вероятно само ще си хвърлищ парите на вятера , а що се отнася до горния пост -просто виж какво пише на блока GM general motors
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Е каква е тая глупост,дето са я дали в този тъп сайт???
- Bialkov_TDI
По автоморгите има колкото искаш най лесно е в cars.bg там на части има поне 20 пол-аshishkan написа:Не че нещо , ама къде намери двигател ADX-1,3
-
shishkan
- Автомобил:
- Двигател:
Питам къде е произведен , като такъв няма ,просто няма такъв мотор с такъв код
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Купи си само глава,ако мотора си е наред! По-малко работа и пари ще ти е! Действай разумно!!!
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
shishkan написа:Питам къде е произведен , като такъв няма ,просто няма такъв мотор с такъв код
Има, има. Снимката е примерна. Ако разлистиш за вс. двг. слагат все тая. Само дето съм убеден че цената следва да е наполовина, особено в криза. Щом една нова година ги пуснаха на промоция наполовина, значи може. Едва ли ще намери сервиз да му направят качествен ремонт, ама тая цена ни принуждава да правим глупости.
- Bialkov_TDI
Аз ако знам къде е проблема ще го отстраня веднага но да правя на сляпо няма смисъл при положение че един двигател е 200лв и от стария да взема още 50лв от скрабlion_heart002 написа:Купи си само глава,ако мотора си е наред! По-малко работа и пари ще ти е! Действай разумно!!!
- Bialkov_TDI
В крайна сметка се оказа че двигател става само от поло понеже от Golf лапите непасват.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”