Ниво на масло -В3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
MAXXYY
Автомобил:
Двигател:

Re: Ниво на масло -В3

Мнениеот MAXXYY » Сря 21 сеп 2011 17:39

Благодаря за съветите колеги!Ще го сменя в най скоро време .Но какво масло да взема и колко литла са необходими?Вчера долях около 200 250гр. и се покачи малко под средата на щеката.А някой колеги споменаха че от мин. до макс. на щеката събира 1л.

uran
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uran » Чет 22 сеп 2011 20:19

Всеки с дерта си... та и аз! Намерих тема за маслото но не точно за това което искам да попитам. Въпроса ми е: имам пасат Б3- 89г.и искам да си сменя маслото на скоросната кутия! Колко литра събира въпросната кутия? И каква марка масло бихте ми предложили. Не че имам проблем но не е сменяно никога от както си е докарах!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 22 сеп 2011 20:24

uran, изчкай да ти дойде смяна на съединител и го направи тогава.иначе каквото и да ти сложат все тая..нито е капризна кутия,нито капризна кола.въпроса да е ново и така :) в смисъл нали да отговаря на предписаните от производителя характеристики :)

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Чет 22 сеп 2011 21:22

uran написа:Всеки с дерта си... та и аз! Намерих тема за маслото но не точно за това което искам да попитам. Въпроса ми е: имам пасат Б3- 89г.и искам да си сменя маслото на скоросната кутия! Колко литра събира въпросната кутия? И каква марка масло бихте ми предложили. Не че имам проблем но не е сменяно никога от както си е докарах!

Цък :)
С две думи - 75W90, 2 литра, пълна синтетика, защото иначе зимата не можеш да включиш скоростите докато загрее! Гледай да е хубаво, защото едва ли ще го сменяш друг път! :)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 22 сеп 2011 21:24

uran написа:Всеки с дерта си... та и аз! Намерих тема за маслото но не точно за това което искам да попитам. Въпроса ми е: имам пасат Б3- 89г.и искам да си сменя маслото на скоросната кутия! Колко литра събира въпросната кутия? И каква марка масло бихте ми предложили. Не че имам проблем но не е сменяно никога от както си е докарах!

Събира 1.9 - 2л Препоръчително/не задължително/ да е 75W90 :idea:

uran
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот uran » Пет 23 сеп 2011 19:55

Колеги благодаря ви за бързите и изчерпателни отговори!Щом нямам проблеми просто няма да си го сменям! Таз муха ми влезна в главата от един комшия с голф4 на който при закупуване на колата в сервиза му сменили и маслото на скоростната му кутия! Попитах го да ли е имал някакъв проблем със скоростите или шум отговори ми НЕ но така му препоръчали в сервиза! Още един път ви БЛАГОДАРЯ за ценните съвети :drunk !

agent_kowalski
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 23 сеп 2011 19:56

Абе виж сега ти ако имаш проблеми ще е късно.Идеята ми е че няма смисъл сега да се занимаваш с това,но като дойде време за съединител смени и маслото.Не е скъпо около 2 литра е нито е сложно нито нищо.Не чакай да стане нещо,то и на двигателя по същата логика за какво го сменяме като върви.
    Обади ли се съединителя,ако още караш тази кола смени го тогава и така :beer

Потребителски аватар
    ktamen
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 23 сеп 2011 21:01

milmar написа:Карал съм Москвич , той гореше масло ... ама много , въпреки това никога 10л на 10хил. км :shock , стига с тези разходи , говорим за масло , а не за гориво :) . Чел съм , наистина за дизел така пише 1л/1000... и какво ???

И аз съм имал Москвич, ама Ладата биеше всички рекорди. Знаех, че гори масло, ама не го бях засичал. Веднъж тръгнах на дълъг път и за 320 километра се запасих с 2 литра масло, ама не ми стигнаха, на връщане го засякох 1,2л/100км - вартбурзите ряпа да ядат. Смених бутала и сегменти и падна до 1л/1000км.
    Като взех първия голф го карах 12000 с неговото си масло без да доливам, после го смених с М10Д, след 2000км един литър вече беше изчезнал, смених го веднага с някакво ОМV 15/40 и отново си минах 10000 без да доливам. Оттогава си вземам само такова ОМV (те сменят надписите и формата на тубичките, ама маслото май си е все същото) поне 10 - 15 тубички съм взел досега и винаги съм доволен, като взех и да го сменям по-нарядко последното дето още си е в картера съм минал поне 30 000км, като на 5000км реших, че гори твърде много (около 1 литър) и му смених гумичките (ремонта ми струваше 8лв) - после си минах още 25 000 без да доливам. Така, че разхода много зависи не само от състоянието на двигателя и стила на каране, но и от качеството на маслото.
    Така, че колега смени го с някакво читаво масло и ако пак имаш проблеми тогава си помисли за гумичките дали да ги смениш.

И аз не бях поглеждал маслото в скоростите, ама като минах около 100 000км (а колко са минали предишните собственици със същото масло само господ знае) и 5та започна да вие, като отидох да го сменя от кутията капнаха 100 - 200грама - оставил съм я съвсем без масло. С новото масло виенето намаля, но не изчезна. Така, че най-добре си го провери и не чакай да се появи проблем, защото вече може да е късно. На мен майстора, дето ми го смени ми каза, че трябва да се сменя на 100 000км.

Върни се в “Passat”