Голф 4 с какъв двигател да избера?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Мнения за Голф 4 с какъв двигател да избера?

Мнениеот Haralampi » Пет 23 сеп 2011 23:50

Пак ли такава тема :roll:

Най-добрият отговор, който мога да ти дам: Качи се на дизел... качи се и на бензин. Чиито предимства ти допадат повече, от колкото те притесняват недостатъците - такова търси! Нито дизела е перфектен, нито бензина - и двете идват със своите сериозни предимства и сериозни недостатъци! На едни им е по-кеф да бръмчът с дизел... други да опъват с бензин! Само ти можеш да си отговориш на въпроса ти от кои си!

Иначе - търси възможно най-новата, най-запазената и с най-сигурно минало кола, до която можеш да се докопаш! И бензин и дизел могат да ти направят живота черен, ако вземеш нещо, което принадлежи в Надин!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 24 сеп 2011 0:05

ще наблегна на друг факт:НАВСЯКЪДЕ хубавите коли имат цена-ами тия по 6000лв нали са били като тия от 1500евро разликата е че вече са в бг и излъскани като нови :idea:
в края на краищата този внос в бг идва все отнякъде...................

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 24 сеп 2011 0:42

niks76 написа:ще наблегна на друг факт:НАВСЯКЪДЕ хубавите коли имат цена-ами тия по 6000лв нали са били като тия от 1500евро разликата е че вече са в бг и излъскани като нови :idea:
в края на краищата този внос в бг идва все отнякъде...................

:idea: Напълно подкрепям! Много пъти съм чувал, как Голф 4 струвал вече 3000 лв. Ами който иска.... да си вземе и за 2000, сигурно итакива има! Един качествен Голф 4, на реални км и без скрити дефекти обаче няма как да струва 3000лв, дори и да е с 1.4 или SDI и без кьорава екстра!

Винаги съм казал и пак ще кажа - коли в БГ не се произвеждат! ----> mobile.de, въвеждаш това което търсиш и виждаш в какъв диапазон вървят! Това е реална пазарна цена на реална кола! Ако се надяваш да намериш такова нещо в БГ, то добави поне още 2000 лв за транпорт и печалба на търговеца!

Над половината теми тук от хора пищящи от проблеми идват от "коли далаверки", нов внос от Италия, само на 120 000 км (и още поне 3 пъти по толкова превъртяни) :idea: Ама нали била 4000 лв, кво му плащаш.

Потребителски аватар
Ma7r1x
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ma7r1x » Съб 24 сеп 2011 1:18

Така си е,преди неколко месеца гледах имаше даже мк4 за 1200€ само че немаше екстри,само абс и серво това е даже и ел.стъкла немаше,просто доколкото знам тука не си позволеват да превътат километражите особенно на старите кошници,и моля тези колеги който притежават мк4 1.6 ср да пишат след смяната на нитовете с болтове имали ли са проблеми с диференциял и ск.кутия?Иначе тука тези който немат проблеми искат майкаси и баща си,и в българия вкарват от тези който са блъснати или имат некъв проблем,просто ги оправат замазват положението да има търговски вид и това е,иначе ще вземе от тука за 3000-4000€ кола запазена и в БГ да я продаде и да има печалба от това е абсурд!

Потребителски аватар
RO$$KO
Автомобил: VW MK6 GTI
Двигател: TSI EA888 2009

Мнениеот RO$$KO » Съб 24 сеп 2011 7:14

колега 1.6 е само ако караш малко км. е приемливо да я вземеш иначе няма смисал.дизела от друа страна е друго нещо динамиката която дава сачетана с разхода е доста приемливо решение.от там на татак какавто дизел испадне но задалжително ТДИ и по вазможност ПД

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 24 сеп 2011 7:36

Аз пък намирам пазарната цена на Голф 4 за прекалено висока.Знам,че пазара (търсенето) определя цената,не аз,но за кола от 2000г. да се искат по 6-7-8-9 хил.лева и то Г4 ми е странно.Фокус,Астра и останалите френски,японски конкуренти са горе-долу на половината като цена.А качествата им не са на половината.Не бих дал два пъти повече пари само защото е гоУф.
Извинявам се за спама,но такова ми е мнението и го казвам главно за колегата автор на темата!

Потребителски аватар
RO$$KO

Мнениеот RO$$KO » Съб 24 сеп 2011 7:41

Колега ако може да сравниш VW с FORD и OPEL начи си за освидеталстване

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 24 сеп 2011 8:08

RO$$KO написа:Колега ако може да сравниш VW с FORD и OPEL начи си за освидеталстване

mhihi
Ааа,аз сравнявам VW само с президентския кадилак на Обама и до някъде със совалката индевър. Понякога си мисля,че болида на Хамилтън във Ф1 може леко да се доближи до моя ГоУф 3,но бързо се засрамвам от тази си еретична мисъл :oops:
Даже трябва Бойко да прокара закон-VW за под 10 000 евра да не се пуска по автокъщите,та това е VW!!!!!!!

Потребителски аватар
RO$$KO

Мнениеот RO$$KO » Съб 24 сеп 2011 8:15

еми тогава колега си бартеросаи голфа за опел и да си има6 и пари нали ти харесват.ю
пс.кадилак и коли ли прават

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 24 сеп 2011 8:37

tisho_psg
+1 :да: :да: :да: :да:

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 24 сеп 2011 8:39

Тия гоУфове дето в чужбина са по 1500 евро,тука спокойно си движат на 5500леффа +mhihi
Много заблудени души има тука :?
Както каза колегата Тишо,не виждам с какво един голф 4 е повече кола от 520 е39,е46,новия фейс на 406? А струва доста повече от много от тях.Но пазара си е пазар :D
Голфа не е лоша кола,но се изкарва едва ли не технология от бъдещето и за бъдещето от все повече отявлени фанатици.
Доскоро мислех,че форума е обективен и е сводобен от такива хора,но тук те са най-много,което вреди и пречи на реалната преценка.
То не бяха сравнения между голф 4 и пежо 406,е46..какво друго имаше и има още за сравнение:roll:
За 5000 взимаш пежо 406 фейс перфектно с фул екстри .Повярвайте няма голф 4 който да вози така,и да бъде с този вид и екстри на тези пари.И това не е защото френското е кенеф и затова видиш ли по-евтино шото след 2 години ще се скапе.Това може да го каже само някой крайно незапознат с автомобилите на французуте и по специално 406 :deal
Просто се търси и това му качва цената,която въобще не е реална.
Един седанов голф предлага малко пространство отзад,долу горе добра шумоизолация,возия прилична за размера.Здраво от към ламарини купе(зависи от къде идва) :D .
Няма общо с космическата совалка от 2234 година чиито предимства постоянно се изтъкват.
И за да не съм офф,според мен 1.9 тди е железния мотор.Добър разход съчетан с прилично вървене.Мой приятел има такъв вече 5 години-като проблеми мога да се сетя само за скърцащи пластмаси (леко) и нещо му се позапали инсталацията от неграмотни холандски майстори вързали туба :lol: ,както и едно заминало турбо това е.Иначе е добра кола с добри спирачки без ръжди и прочие,но все пак е Холандска а не от Розенхайм mhihi
Колата втора ръка е и много късмет.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 24 сеп 2011 8:42

точно в мобилето като гледаш примерно само за 2000 година голфове има по 1500евро,а фокуси,мегани,астри и тн по 1200-1300...значи 200евро разлика в България като дойде става почти двойна цена между голфа и другите.Не е да кажеш гофла да е примерно 5500,а другото 5000,а е 5500 срещу 3000-3500...разликата е за "феновете" :)

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 24 сеп 2011 8:47

agent_kowalski написа:...разликата е за "феновете" :)

:да:

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Съб 24 сеп 2011 9:16

tisho_psg написа:Аз пък намирам пазарната цена на Голф 4 за прекалено висока.Знам,че пазара (търсенето) определя цената,не аз,но за кола от 2000г. да се искат по 6-7-8-9 хил.лева и то Г4 ми е странно.Фокус,Астра и останалите френски,японски конкуренти са горе-долу на половината като цена.А качествата им не са на половината.Не бих дал два пъти повече пари само защото е гоУф.
Извинявам се за спама,но такова ми е мнението и го казвам главно за колегата автор на темата!

Абсолютно ти подкрепям мнението!Неоправдано високи цени само защото е Фолксваген.Време е българина да се отърси от тези предразсъдъци!Но това като гледам няма как да стане в близките 50-ина години.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 24 сеп 2011 9:17

2.0 tdi помага за отърсването mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”