Golf 3, 94г - и моят люк протече...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Golf 3, 94г - и моят люк протече...

Мнениеот SobieskIm » Съб 24 сеп 2011 9:11

Колеги колата е Golf 3 - 94' с ел.люк.Знам че много хора се оплакват от люковете на голф 3, но аз до сега не бях имал проблеми с моя - 17 години.Ето че и от вчера и моя протече - закарах колата на мивка - всичко точно, след като колата беше готова качвам се паля и тръгвам и ме лисна 100-150мл вода...Викам си да не би да съм забравил люка леко отворен проверих го но си беше затворен...Четох в една тема че можело да се запушат някакви каналчета на люка, но само това - нищо по-подробно не разбрах.Колеги помагайте, че зимата идва а да тече люка не е много хава работата.

slavipleven
Автомобил: Golf 3 GTI 16v
Двигател: ABF 1994

Re: И моят люк протече...

Мнениеот slavipleven » Съб 24 сеп 2011 10:10

SobieskIm написа:Колеги колата е Golf 3 - 94' с ел.люк.Знам че много хора се оплакват от люковете на голф 3, но аз до сега не бях имал проблеми с моя - 17 години.Ето че и от вчера и моя протече - закарах колата на мивка - всичко точно, след като колата беше готова качвам се паля и тръгвам и ме лисна 100-150мл вода...Викам си да не би да съм забравил люка леко отворен проверих го но си беше затворен...Четох в една тема че можело да се запушат някакви каналчета на люка, но само това - нищо по-подробно не разбрах.Колеги помагайте, че зимата идва а да тече люка не е много хава работата.

Погледни тук колега, това може да ти помогне viewtopic.php?f=5&t=286676&start=0

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 24 сеп 2011 11:13

Отваляш люка и ще видиш 4 отводнителни каналчета. предните две излизат зад предните врати (м/у вратата и предния калник), а задните - под задните калници. Завираш вътре едно старо жило и ги отпушваш. При предните има една чупка точно накрая към вратата вече. Така че ръчкай с жилото докато не видиш как изтича кал и мръсотия от каналчето.

Може преди това да видиш кое точно каналче ти е запушено - с едно шише изливаш вода в каналчетата едно по едно и където не протече - там е запушено :да:

Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SobieskIm » Съб 24 сеп 2011 11:52

Колеги благодаря за съветите - значи и двете преди бяха запушени.Предно дясно много лесно го опуших и сега направо си шурти водата, но лявото го мъчих доста и не ще - единствено прокапа, но явно го откачих там където му е чупката и започна да тече в купето долу където е листчето за отваряне на предни капак.Кажете как да стига до въпросната чупка през купето - под кои пластмаси се намира - за да го закача.Да спомена, че до преди да започна да го чистя не течеше в купето. :D

Последна промяна от SobieskIm на Съб 24 сеп 2011 14:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 24 сеп 2011 14:16

Колега, течовете в купето са много коварни. Може да тече в краката на шофьора, без изобщо да ти е разкачен маркучът за отводняване. Каналчето се препълва с вода, протича на тапицерията отгоре, стича се по нея и попада на някоя от колонките, по нея пада като по улук и се озовава в краката. Така беше при мен. Така че, преди да започнеш да разглобяваш, почисти добре каналчето, като започнеш този път не от горе (откъм люка), а от долу - от вратата нагоре. Така бързо ще си проличи има ли маркуч или е изваден. :да: Ако е изваден, тогава не съм сигурен как се стига до него.. не ми се е случвало такова такова точно. Предполагам, че разглобяваш пластмасата зад лостчето за предния капак (сваля се елементарно) и гледаш нагоре какво трябва да се махне, за да стигнеш до тези отводнителни каналчета.. но за това конкретно не съм сигурен..

Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SobieskIm » Съб 24 сеп 2011 14:27

Колега сега си дадох малко почивка и отивам да го майсторя, до сега не беше текло от там в купето - от както започнах да го опушвам и протече.Муших кабел и отгоре и отдолу така че или съм го спукал, или по вероятното е съм го разкачил на тази въпросна чупка - мисълта ми беше къде се намира тя - за да я погледна и евентуално да я закача :)

Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SobieskIm » Съб 24 сеп 2011 14:55

Така - до сега бях до колата.Махнах пластмасите под волана и около таблото с бушоните.Под волана излезна една метана основа.С напипване стигнах до въпросната чупка и установих че се е откачила чупката с малката част маркуч към касата на вратата се върти свободно а маркуча отгоре виси, но е много тясно надрах си няколко пъти ръката и не можах да ги свържа.. Сега на къде? Кое и как да разглобявам - до сега не съм си играл с таблото?

Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SobieskIm » Пон 26 сеп 2011 10:35

Вчера го сглобих, с малко повече навиране под волана, и демонтиране на предна лява седалка, пластмасите под волна, табло с бушони и малко повече зор и мушене на ръката е готово :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”