бмв е46 или голф 4 моля за съвети

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

бмв е46 или голф 4 моля за съвети

Мнениеот MapTo`` » Пет 23 сеп 2011 20:02

Здравейте колеги идва ред да се сменя колата и немога да се реша между бмв е46 и голф 4.Като цяло държа колата да е с 4-ри врати,знам че двете коли нямат нищо общо и неса един клас но това е въпроса коя да бъде,по специално съм се спрял на дизеловите мотори и там другият голям въпрос на голф 4 кои мотор да избера 110,116,131 или 150коня,бмв-то като цяло ясно или 136, или 150 новият след феислифта.Гледам в мобиле как вървят и горе долу цените им са едентични с изключени на феислифта които държи по висока цена,интерисува ме като подръжка,здравина на ходовата част и на мотора как са двата автомобила,подръжката на бмв-то спрямо голфа доста по скъпа ли е?Извинявам се ако темата ми ви се стори глупава и неподходяща.

Потребителски аватар
dafi
Автомобил:
Двигател:

Re: бмв е46 или голф 4 моля за съвети

Мнениеот dafi » Пет 23 сеп 2011 20:51

Точно на е46 частите са супер скъпи.Даже по-скъпи от е39...

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Пет 23 сеп 2011 20:57

Колега Е46 е по добрия вариант спрямо Голф 4

Потребителски аватар
yano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yano » Пет 23 сеп 2011 21:03

dafi написа:Точно на е46 частите са супер скъпи.Даже по-скъпи от е39...

Колега дай едно сравнение на една и съща част,че ми стана интересно.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пет 23 сеп 2011 21:07

Ако ще търсиш Е46 - гледай да е комън рейл, дори преди фейс-а.
Няма голф 4, който да стъпи и на малкия пръст на 330Д :woooow:
Това е и моят съвет, стига да имаш парите да го закупиш и поддържаш.

Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTo`` » Пет 23 сеп 2011 22:18

за е46 по специално 136 коня мотора които е нечувам много добри отзиви,като цяло доста хора се оплакват от този мотор,турбо,помпа,електроника,незнам колко е вярно и колко е проблемен ,затова и много се двоумя,по окачването знам че носачите му били по скъпички,за друго несе сещам,а за 2.0 комонреала само добри думи съм чувал и все пак незнам защото там цените им започват от 10000 нагоре,от друга страна пък бмв-то е с верига което незнам дали е по надеждно и по евтино като обслужване,на една дизелова 4-ка първоначалното обслужване стъпва на едни 700-800лв.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 23 сеп 2011 23:06

Избора е лесен,сядаш в Г4 правиш едно кръгче после сядаш в Е46 и пак правиш едно къгче.
Стъпка три,забравяш за Голфа и си вземаш БМВ,даже не знам какво им сравнявате,а това за супер скъпите части на Е46 просто не е вярно :roll:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 23 сеп 2011 23:13

Карал съм 320Д 136кс. Нищо особено от където и да го гледаш. По-късно разви сериозни проблеми по електрониката на цената на един маховик + една турбина. По-натам се мятахаедни нарязани брембота едни чудеса и пак всеки голф 4 тди спира по-добре... те такива неща, накратко не си струва.

Ако става въпрос за комън рейла и по-късните години, там вече са доста напред нещата, но и цените :да:

Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTo`` » Съб 24 сеп 2011 0:38

ако някои може да сподели кои са по сериозните ремонти на голфа и на бмв-то по мотора и какви пари са горе долу,ако има запознати да споделят ,да добия някаква представа в ценовите разлики,защото повечето хора казват бмв-то много скъпа подръжка ,ако вземеш голф помпа дюза подръжката му неми се вярва да е много по евтина,а този мотор при бмв-то 136 коня, казват ,че бил някакво подобие на комонреал ама не точно,несъм много наясно :roll:

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Съб 24 сеп 2011 7:54

Smeagol написа:Ако ще търсиш Е46 - гледай да е комън рейл, дори преди фейс-а.
Няма голф 4, който да стъпи и на малкия пръст на 330Д :woooow:
Това е и моят съвет, стига да имаш парите да го закупиш и поддържаш.

Няма хубаво 330D на цената на Golf 4. Ако бюджета е огнаничен не ти трябва 330D. Иначе е ясно коя е по-хубавата кола.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 24 сеп 2011 9:23

dragozow написа:Няма хубаво 330D на цената на Golf 4. Ако бюджета е огнаничен не ти трябва 330D. Иначе е ясно коя е по-хубавата кола.
Колега dragozow,точно това съм написал.
АКО има парите и възможността да го поддържа :idea:
Ако е вярна информацията в гаража, че колегата кара Голф 2 - която и да вземе, ще му е доста нанагорно.
Първоначалното обслужване на Голфа е по-скъпо, ако приемем, че и двете коли са еднакво добре/зле.
БМВ-то е с верига, но при самата покупка е добре да се сменят водна помпа, виско (ако е изтекло), тук-таме нещо по окачването (трицифрени суми) и... нещата пак са на кантар.

hooligan_sk написа:..По-натам се мятахаедни нарязани брембота едни чудеса и пак всеки голф 4 тди спира по-добре... те такива неща, накратко не си струва...

Не съм съгласен. Дисковете на БМВ-то са много по-големи и личното ми мнение е, че спира отлично!
Маховик + турбо и при двете са скъпи - дано не се налага...

Като цяло в БМВ-то има много повече какво да се счупи/ремонтира, но и е много по-комфортно и луксозно.

АКо имах 10 000 лв. за кола и стабилен доход - бих избрал Е46 330Д, независимо кой мотор ;)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 24 сеп 2011 13:45

Smeagol написа:
dragozow написа:Няма хубаво 330D на цената на Golf 4. Ако бюджета е огнаничен не ти трябва 330D. Иначе е ясно коя е по-хубавата кола.
Колега dragozow,точно това съм написал.
АКО има парите и възможността да го поддържа :idea:
Ако е вярна информацията в гаража, че колегата кара Голф 2 - която и да вземе, ще му е доста нанагорно.
Първоначалното обслужване на Голфа е по-скъпо, ако приемем, че и двете коли са еднакво добре/зле.
БМВ-то е с верига, но при самата покупка е добре да се сменят водна помпа, виско (ако е изтекло), тук-таме нещо по окачването (трицифрени суми) и... нещата пак са на кантар.

hooligan_sk написа:..По-натам се мятахаедни нарязани брембота едни чудеса и пак всеки голф 4 тди спира по-добре... те такива неща, накратко не си струва...

Не съм съгласен. Дисковете на БМВ-то са много по-големи и личното ми мнение е, че спира отлично!
Маховик + турбо и при двете са скъпи - дано не се налага...

Като цяло в БМВ-то има много повече какво да се счупи/ремонтира, но и е много по-комфортно и луксозно.

АКо имах 10 000 лв. за кола и стабилен доход - бих избрал Е46 330Д, независимо кой мотор ;)

Както го помня возенете му е напълно сравнимо(карал съм е46 със стокови джанти и окачване), а на задната седалка пак си биеш колената. Преди фейслифта и интериора не е нещо. А и няма лесен начин да си купиш 330Д с което живота ти да не се превърне в ад. Хубавите са по-скъпи и не са нито в БГ нито в Италия, че да ги вземеш за 10К. Със съответните изключения 1:1000 разбирасе.

В общи линии за парите които ще дадеш за Е46 2000-2001г без особени претенции за история и кондиция, ще имаш ГОЛЯМ избор за изпънат голф мк4 2002г с АСЗ мотор и 6 скорости. И когато нещо се сбози ще има къде да го оправиш без да ти побелеят косите(ако си направиш труда да прочетеш във форума де :Mr Green Fun ). За мен 100% правилния избор е голф. Да, хубав е бавареца, по-хубав е от мк4, но при директно сравнение отстъпва по value. Реално за това и цената е почти същата с тенденция да се изравни.

... ноооо гледате бъбреците, присадения ейнджъл айс и си викате въййй яката кола - ваши са си парите и нервите :да:

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 24 сеп 2011 14:44

Не ми е ясна точната идея на тази тема!По просто е да застанеш пред двата автомобила и да вземеш решение(то е ясно кое ще е mhihi )Ако почнеш да издребняваш за всяко нещо,кое колко е кое се чупи най много,няма да си вземеш нищо!Ако искаш сигурна и проста кола,купуваш 1.9SDI и си перкаш!Сега се почват едни акъли и се сещате на къде отива темата mhihi В BMW форума има много писано за този модел,най вече за пеперудките и всичките предимства и недостатъци.Тук e написано за VW-4 1.9TDI.Приятно четене!

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 24 сеп 2011 14:58

Ако трябваше аз да давам парите бих си взел бензинова Е46-ца (328/325/330) или Голф с 1.8Т/2.8 4моушън.
Носачите на Е46 опреределено са скъпи както и цялата предница, при Г4 отпред всичко е мега евтиния, едиснтвено задните лагери са малко по-скъпи.
Естествено и возията при МК4 е по-лоша спрямо Е46 както и пътното поведение, ако голфа е с предно предаване, ама то пълно щастие няма.

Изкорубена +10годишна дизелова 320ка на половин милион километра не бих погледнал никога това може да те погуби и финансово и психически от проблеми. mhihi

Последна промяна от niikoo_1 на Съб 24 сеп 2011 15:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 24 сеп 2011 15:00

H2O написа:Не ми е ясна точната идея на тази тема!По просто е да застанеш пред двата автомобила и да вземеш решение(то е ясно кое ще е mhihi )Ако почнеш да издребняваш за всяко нещо,кое колко е кое се чупи най много,няма да си вземеш нищо!Ако искаш сигурна и проста кола,купуваш 1.9SDI и си перкаш!Сега се почват едни акъли и се сещате на къде отива темата mhihi В BMW форума има много писано за този модел,най вече за пеперудките и всичките предимства и недостатъци.Тук e написано за VW-4 1.9TDI.Приятно четене!

Е... ето как толкова много хора са си купили Алфи mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”