Шум и свистене ?
Шум и свистене ?
Здравейте колеги искам да попитам дали някои може да ми помогне с някои съвет как да си оправя музиката. Значе проблема ми е следния имам усилвател "буалпункт" ГТА 400 свързах го обаче като запаля колата и се чува едно свистене и един шум и немога да разбера това от какво се получава? 

- pioneer_fen
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 1.8T
Re: Шум и свистене ?
Колега този шум идва от плеара ти . и по точно от масата на чинчовете на плеара ти. прехваща сигналите на динамото . като запалиш колата и е форсирваш и трябва шума да се усилва , ако е така е 100% от масата на чинчовете на плеара !
надявам се да помагам !
надявам се да помагам !
Те моите чинчове са стари, мисля да си зема нови, ако можеш да ми препоръчаш някакви ще съм ти благодарен.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Шумовете могат да имат няколко причини.
Най-елементарната е - лоша екранировка на сигналните кабели. Решава се с по-хубави RCA кабели. Добро съотношение цена/качество предлагат Connection. Най-евтините им кабели са около 17 лв за чифт. Стават. Препоръчвам черния модел.
Шум може да идва от лоша маса на радиото или усилвателя. Проверяваш, притягаш, подобряваш ако трябва.
Шум може да идва от високоволтовите кабели, при бензиновите коли. Решава се с по-хубави сигнални кабели.
Друг източник на шум може да е изгорял предпазител на масата на чинчовете (често срещано при плеърите на Pioneer, поради грешни действия при свързването на инсталацията, от страна на свързващия
- те хората са си написали кое първо, кое второ...). Решава се с ремонт на плеъра или чрез замасяване на масата на RCA-тата с корпуса на плеъра.
Най-гадния източник на шум е повреден или тръгващ да се поврежда диод в изправителната схема на генератора. Решава се с ремонт или смяна на изправителния блок диоди.
Но, като за начало си намали gain-a на усилвателя и кажи как е положението.
Обикновено по-хубав rca кабел оправя положението.
Филтри за шум на rca кабела слагай само в краен случай - осакатява сигнала.
Най-елементарната е - лоша екранировка на сигналните кабели. Решава се с по-хубави RCA кабели. Добро съотношение цена/качество предлагат Connection. Най-евтините им кабели са около 17 лв за чифт. Стават. Препоръчвам черния модел.
Шум може да идва от лоша маса на радиото или усилвателя. Проверяваш, притягаш, подобряваш ако трябва.
Шум може да идва от високоволтовите кабели, при бензиновите коли. Решава се с по-хубави сигнални кабели.
Друг източник на шум може да е изгорял предпазител на масата на чинчовете (често срещано при плеърите на Pioneer, поради грешни действия при свързването на инсталацията, от страна на свързващия

Най-гадния източник на шум е повреден или тръгващ да се поврежда диод в изправителната схема на генератора. Решава се с ремонт или смяна на изправителния блок диоди.
Но, като за начало си намали gain-a на усилвателя и кажи как е положението.
Обикновено по-хубав rca кабел оправя положението.
Филтри за шум на rca кабела слагай само в краен случай - осакатява сигнала.
Благодаря колеги оправих я най-сетне било е от чинчовете
и сега доиде време за един по свестен говорител или може би два 

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”