Passat B5 vs Peugeоt 406 съвет покупка

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Passat B5 vs Peugeоt 406 съвет покупка

Мнениеот feikot » Пет 23 сеп 2011 23:42

ivchoto написа:
feikot написа:
*99% съм сигурен,че Пежо не предлагат 4х4 в автомобил.Само 4007.

Сигурен ли си в това което пишеш? :screwy
http://www.youtube.com/watch?v=P6iCwOf3bpM

За това са 99% :screwy Друго освен това ?

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Съб 24 сеп 2011 9:09

Ей,аз лично нищо лошо не мога да кажа за бившото ми Ситроенче......е,като се качих на Пасата скока беше голям-комфорт,за вървене,за удобство,но така или иначе няма място за сравнение-и двете са коли,но от далечни поколения,но и двете ще ти свършат еднаква работа 8) Според мен пък по-запазената и поддържана кола ще е по-добра... :да:

Последна промяна от RadoShopa на Съб 24 сеп 2011 18:30, променено общо 1 път.

banov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banov » Съб 24 сеп 2011 18:22

зимай пасата

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 24 сеп 2011 18:41

agent_kowalski написа:Аз съм имал и съм карал доста и немски и италянски и френски и японски,дори и корейски коли.Немските коли от 80те и 90те са класика.Последните 10 години всичко е относително.Аз не съм видял нищо лошо от рено,не знам защо ги плюете.Разбира се не са класа над останалити,нито имат безпроблемни коли,но нямат нищо като проблем,което при vw отцъства.Някои марки имат проблем с тенекиите,някои с двигателите, нали малко повече,но като цяло дали ще правиш едно или друго винаги има какво да се прави.Дори едно есперо имах.Деу е това,за който не знае,освен че ръждясва яко ,иначе си е много хубава кола,удобна,много голям багажник,евтини части,здрав двигател всичко точно.Кола като кола.Тука предрасъдъци само има в този форум,коя кола каква била.Еми отворете форума и всеки реве от нещо,то не било прекъсване,прегряване,разход,тропане,лопане,не пали,не върви,пуши,масло,антифриз,бензин,нафта,газ,метан,л*йна..ровил съм по всички форуми на всички марки ,които има в тази държава наща и не мисля че в другите форуми хората се оплакват повече от колите си отколкото ние тука в нашия форум,дори мога да твърдя обратното,но това няма значение.Аз не искам, и никога не съм искал да кажа че vw е скапана кола,а искам да кажа че vw не е по-велика от болшинството други марки независимо от произхода им.

P.s Ковалски - в БГ над 40% от автопарка е ВАГ ако не е станал и повече...
+ Това в БГ тея коли ако виждаха оригинални части и навременна подръжка тоя форум щеше да е много пуст..

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 24 сеп 2011 20:04

да толкова е ,защото 2000година купувахме голф 2 и голф 3 и бяхме супер доволни,сега купуваме голф 4-5 и подобни ,защото бяхме доволни от двойките и тройките и си вярваме че сме направили супер далавера,някои остават доволни лошо няма.
никой не е казал че ваг правят лоши коли,просто не правят по-добри коли от болшинството европейски произодители били те френски,италянски и тн.кола като кола.не си заслужава повечето пари спрямо едно рено,пежо,форд,фиат и тн.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Нед 25 сеп 2011 13:32

френска кола не е стъпвала на континента америка от 55та година,защото са мн хубави може би :D

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 25 сеп 2011 14:00

sportul, Ще говорим сериозни неща,базирани на опит и наблюдения или фолклор от рода на" кола,която на капака има п*чка,борче и мачка не важи" ?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 25 сеп 2011 19:57

agent_kowalski написа:sportul, Ще говорим сериозни неща,базирани на опит и наблюдения или фолклор от рода на" кола,която на капака има п*чка,борче и мачка не важи" ?

кажи НЕЩО конкретно за кой да е френски модел ,за да ти дам точен отговор:основната ми дейност е ремонтна и живея във франция:за каквото и да се сетиш мога да ти дам конкретен отговор,даже мога да добавя още нещо за по голяма пикантност от личен ОПИТ :!:
п.п темата не е сравнение на френски и немски коли ,а конкретно пасат 3Б и пежо 406 :idea:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 26 сеп 2011 9:00

Значи аз имам много наблюдения от пасат б5 1,9тди 131 и 1.8т.карал съм и двата доста.от 406 срещата ми с него е возене в едно такова такси само и до там,затова и не обяснявам нищо в темата.просто се дразня от някакви исказвания от рода на немските коли това,другите онова.колегата sportul -55 година Америка ,френски коли не знам какво.Мързи ме да ровя,но съм убеден че причините за това са политически,икономически и тн,а не защото френските коли не са достойни за американския пазар,но нали трябва да се плюе всичко наред.
иначе niks76 мерси за идеята,ако тръгна да си купувам френска кола за лична бих те попитал за мнение,щом се занимаваш точно с такива.карал съм и като служебни и на приятели са ми оставяли техни коли,когато са били за дълго в чужбина и от рено съм оставал винаги доволен.

YordanPavlov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот YordanPavlov » Пон 26 сеп 2011 13:45

Благодаря за мненията. Почнах да гледам Пасати, ето тази обява ми хвана окото:
http://www.cars.bg/u460370
не съм ходил да го гледам още. Какво мислите?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 26 сеп 2011 17:44

На съвсем пръв поглед изглежда горе-долу добре. Трябва да се види на живо. Имам бегъл спомен че някой колега тук във форума също се беше огледал в този пасат....ако слуайно някой го е виждал може да сподели :)

Потребителски аватар
vlad1.8mi
Автомобил: VW Passat Variant
Двигател: 1.8T+ AEB 1999

Мнениеот vlad1.8mi » Пон 26 сеп 2011 18:50

Този Passat го оглеждах в петък.Забелязах,че задна дясна врата,заден десен калник и петата врата са пребоядисани-не много добре.Освен това има забележки и от лявата страна.Салона изглежда прекрасно като изключим лошо сглобения таван-предполагам,че след прането.Като видях тези забележки,не се стигна до палене на двигателя.Тогава беше обявен за 5200лева :beer

Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

Мнениеот borislav_mladenov » Сря 28 сеп 2011 10:15

zelkata_ok1_ написа:по-нова кола за по-малко пари прави си сам изводите :beer

Точно така. И аз съм на това мнение колега

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Сря 28 сеп 2011 22:44

Колеги преди Пасатите за които пиша тук viewtopic.php?f=6&t=284592 имах Пежо 406 от 2000 година 110к.с., подобно на това за което става дума. Това е един от най-добрите коли, които е произвеждало Пежо след 1980 г. По времето по което притежавах тази кола (2002 - 2007 г.) това беше и една от най-крадените коли в България! За тези 5 години изминах 90000км. Сменяни са два пъти предни биалетки и един път тампон на двигателя. На петата година трябваше да се измие с пароструйка радиатора на двигателя - започна да загрява при голяма скорост и това реши проблема. Предимства и недостатъци в сравнение с Б6 (Б5 не съм имал). По-малка е особено от вътре. Няма антивибрациони валове и макар и леко се усещат типичните вибрации от дизела. Изключително устойчива е в завои (има някакво усложнение в задния мост). Върви по-малко от Б6 140 к.с. (естествено). Харчи МНОГО ПО-МАЛКО от Б6 140к.с. Частите наистина са значително по-евтини от тези на VW. Има по-малко сервизи и специалисти за тези коли. Моята 406HDI не харчеше въобще масло, докато с "пумпе-дюзето" на Б6 си носех с мен туба с масло (VW common rail също не харчи масло). Като цяло разбира се Б6 е много по-луксозен автомобил от Пежо 406.

По отношение на различните виждания за френски, немски и т.н. марки - според мен нещата стоят така: Всеки модел автомобил е проектиран за определен сегмент от куповачи. Съобразно този сегмент се залагат съответните технически решения. Всеки модел автомобил си има "философия" която производителя е заложил в него. В Европа на автомобилостроенето се гледа като на стратегически отрасъл и той е такъв. Всяка по-голяма европейска нация произвежда леки автомобили (а всички без България и Албания товарани такива!) и се стреми милиардите евро, които се харчат за автомобили и тяхната поддръжка да остават в страната. Колкото и да не им се вярва на "немскопоклонниците" цяла Европа без Германия и северна Италия карат френски малолитражки! Който не вярва да иде да види. Философията за малка, недолнопробна, нова кола която да сменям на три години води до купувнето на огромно количество 206-208, 306-308, ситроенчета и т.н. 406 е вече "по-луксозно". При немските коли - те всичките претендират за качество и лукс (с основание) но са и по-скъпи. Когато през 2009 купувах Б6 (нов) и тази година Б7 естествено проверих и цените (и качествата) на няколко други марки - Пежо, Ситроен, Мазда, Тойота, БМВ. Без последната всички останали бяха с 10000лева по евтини от VW (а BMW е с 20000 по-скъпо). Но съответно и "качеството на колите" беше друго - въпреки страхотния вид на 508 или C5.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 28 сеп 2011 23:12

pavel_andreev написа: Изключително устойчива е в завои (има някакво усложнение в задния мост).

Да те допълня, ако позволиш. Усложнението се нарича независимо задно окачване - т.е. колата отзад също е с носачи, както е при предницата й. :beer

Върни се в “Passat”