Предни накладки = като шейна е

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MASTER-P
Автомобил:
Двигател:

Re: Предни накладки = като шейна е

Мнениеот MASTER-P » Пет 23 сеп 2011 12:53

И днес пак така - като натиснеш намаля, вместо да спира. Закарахме я пак там, каза ще че пробва да обезъздушава нещо си, ако не щял да сменя помпа. Обяснява нещо там за педала на спирачката, че потъвал нз си какво. Не ми се отдаде да го разбера, довечера ще минем да разберем к'ви ви е свършил. :dummy:
Не се притеснявайте, няма опасност да сложи некачествени накладки или друго. :wink:

Смениха помпа и спирачна течност :036: Спирачката почва да лови както трябва чак долу ниско, по рано само намаля едвам. Едно е ясно, че колата спираше чудесно преди да влезе в сервиза, ама кой ни накара да сменяме накладки :077:

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Съб 24 сеп 2011 9:57

колко те одруса за помпата ?
то е логично да се сети човек че щом до преди ремонта всичко е било на 6 след ремонта не, и са сменени само накладки няма как проблема да е в помпата колккото и зле да е била ... виж сега като отидеш другия път при тоя ще ти смени серво усилвателя ще ти каже че е от него , ако и тогава нестане ще ти каже че двигателя е здал багажа и неправи достатъчно вакуум , ще ти каже да смениш двигателя :) - те са евтини сега 400лв какво му плащаш
а лошото е че и след тая смяна на дали ще се оправи
мен ако питаш повече не ходи в тоя сервиз и ако сам си беше сменил накладките , по добре щеше да се справиш и нямаше да ги имаш тия проблеми

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 24 сеп 2011 10:35

накладките сигурно са прекалено твърди,щом не е пипано нищо друго,не се сещам за друга причина.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 24 сеп 2011 13:17

MASTER-P написа:И днес пак така - като натиснеш намаля, вместо да спира. Закарахме я пак там, каза ще че пробва да обезъздушава нещо си, ако не щял да сменя помпа. Обяснява нещо там за педала на спирачката, че потъвал нз си какво. Не ми се отдаде да го разбера, довечера ще минем да разберем к'ви ви е свършил. :dummy:
Не се притеснявайте, няма опасност да сложи некачествени накладки или друго. :wink:

Смениха помпа и спирачна течност :036: Спирачката почва да лови както трябва чак долу ниско, по рано само намаля едвам. Едно е ясно, че колата спираше чудесно преди да влезе в сервиза, ама кой ни накара да сменяме накладки :077:

С едни накладки се кара по 60 000км горе долу. Става въпрос за тези с дисковете. Пък и смяната им е много лесна. Аз даже се замислям да салгам дискове отзад щот съм с барабани.

Потребителски аватар
MASTER-P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MASTER-P » Съб 24 сеп 2011 15:27

i3v3a3n написа:колко те одруса за помпата ?
то е логично да се сети човек че щом до преди ремонта всичко е било на 6 след ремонта не, и са сменени само накладки няма как проблема да е в помпата колккото и зле да е била ... виж сега като отидеш другия път при тоя ще ти смени серво усилвателя ще ти каже че е от него , ако и тогава нестане ще ти каже че двигателя е здал багажа и неправи достатъчно вакуум , ще ти каже да смениш двигателя :) - те са евтини сега 400лв какво му плащаш
а лошото е че и след тая смяна на дали ще се оправи
мен ако питаш повече не ходи в тоя сервиз и ако сам си беше сменил накладките , по добре щеше да се справиш и нямаше да ги имаш тия проблеми

Ми към 100 лв. взе общо, нямам представа какво е смятал надценки, отстъпки, пари за работа. Ама без някой лев толко дадохме. Педалът е доста мек и чак долу спира, но не като преди. Ще я карам така няколко дни и ако не се види промяна, ще ходим при друг човек, понеже ми предстои път и няма място за грешки. Друг път никакво ходене там, ама то няма и голям избор в малък град като моя, тъй че работата е sucks. Вече съм вдигнал ръце, невървеж ли е или некачествено свършена работа не знам. :036: :fight:

Потребителски аватар
chiki-riki
Автомобил: Golf 2
Двигател: 1.8

Мнениеот chiki-riki » Съб 24 сеп 2011 15:29

не е нормално педала да е мек и да потъва до долу :horror:

Потребителски аватар
MASTER-P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MASTER-P » Съб 24 сеп 2011 16:16

chiki-riki написа:не е нормално педала да е мек и да потъва до долу :horror:

Ми...така де, докато потъва, колата намаля слабо и долу вече спира. Преди си спомням като натисна първите няколко сантиметра (2-3) не спира, а сякаш само стоповете светят и после еднага става твърдо и убиваше моментално скоростта. Вчера пак пътувах и в градско си трябва яко натискане за да спре. Нз какво ще се прави. :screwy

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 24 сеп 2011 16:44

Колега, два пъти им я носиш, а колата все не спира. Сега ти я връщат с мек педал, след като са сменяли помпа (само те знаят защо).. Сменяй майсторите.

Шом ти е мек педалът, може да има въздух?

GT limited edition
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GT limited edition » Съб 24 сеп 2011 17:21

Един приятел имаше подобен проблем със спирачките ... и се оказа някакъв откачен вакум (неразбрах точно кой е) който играел важна роля точно за спирачките. Моя съвет е да си провериш всички маркучи за вакум дали са напукани и дали не смучи от някъде въздух ... :roll:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 24 сеп 2011 19:36

тебе ти казаха хората да покараш 300км в града и тогава да сравняващ,ти не та не, искаш да спира веднага без да са се напаснали и сега си навря таралеж в гащите.
Що изобщо искате помощ от колеги във форумите като не ги слушайте.
ПП колкото пъти съм сменял дискове или макладки или дискове и накладки колата не спира 500-600км поне градско както е било.Последния път беше с чисто нови дискове на стари накладки и спирачния ми път беше 5рен,колата изобщо нв спираше. death

Потребителски аватар
MASTER-P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MASTER-P » Съб 24 сеп 2011 20:14

Danny boy написа:тебе ти казаха хората да покараш 300км в града и тогава да сравняващ,ти не та не, искаш да спира веднага без да са се напаснали и сега си навря таралеж в гащите.
Що изобщо искате помощ от колеги във форумите като не ги слушайте.
ПП колкото пъти съм сменял дискове или макладки или дискове и накладки колата не спира 500-600км поне градско както е било.Последния път беше с чисто нови дискове на стари накладки и спирачния ми път беше 5рен,колата изобщо нв спираше. death

500 км. градско без спирачки и ако някои друг рече да си смени и той накладките, ще правим ски-слалом съзтезание. :не:
Щом имаш нерви карай си така, аз нямам и за това се притеснявам.
А по отношение на въздуха, от сервиза казаха, че са пускали въздух да видят дали изпуска и е нямало проблеми. За сега ще покарам така, донякъде има право danny boy, но до една седмица ако не даде някакъв резултат, ще я водя на преглед на друго място. :bishop
То хем не трябва да се спира много активно, като си с нови накладки, хем трябва и да караш доста, уж да напаснат. Малко е парадоксално :screwy Така де не давам много зор, че после трябва такъв за спиране. Времето ще покаже. Видях и 1-2 теми свързани с обезвъздушаването по подобен въпрос, ще я разгледам, може нещо да изпъкне.

Потребителски аватар
plamenpet81
Автомобил: Vento
Двигател: ABS

Мнениеот plamenpet81 » Съб 24 сеп 2011 21:30

agent_kowalski написа:при дискове годни за употреба и нормални накладки,които стават за каране(нали не говоря за първа хубост,а за нещо приемливо и безопасно)в градски условия трябва да се напаснат за 20-30км и колата да почне да спира нормално.

Бих казал поне 200-300 километра трябва да се напаснат както трябва.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”