От пасат Б3 на форд фокус 1,8 tdi

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: От пасат Б3 на форд фокус 1,8 tdi

Мнениеот myrshavija » Съб 24 сеп 2011 18:33

eng написа:Да наистина има един 115 коня който се монтира на същото купе но е доста рядък спрямо душегуба, а и не ми се мисли какво става с този мотор - нещо като АБТ-то на Б4-та, то и той е надежден ама като тръгнеш да изпреварваш и се кръстиш по 3 пъти.А и тези приказки не съм ги слушал на маса, имам и два примера пред мен с въпросния душегуб който тече като лейка, а другия гори малсо като нафтата и двата са на реални 400 и 340к и като цяло надеждността им е чужда дума.А пък за 1,9 тди на Ц4-просто инженерната немска мисъл се е доказала още 1 път, въпреки че за такава комбинация не съм много сигурен дали съществува.

Крайно време е да се научиш да различаваш различните поколения Ауди А6 и конкретно Ц4 и Ц5. Както вече написах, на Ц4 се монтират три ТДИ мотора - 1.9/90кс, 2.5/115кс и 2.5/140кс. Първият е с четири цилиндъра, а вторият и третият - с пет. Шестцилиндров дизел на Ц4 НЯМА, поне фабрично.
Ако искаш да препоръчваш или да плюеш по Ц5 - нямам нищо против, но не намесвай моите мнения, в които препоръчвам Ц4

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Съб 24 сеп 2011 19:42

myrshavija написа:
eng написа:Да наистина има един 115 коня който се монтира на същото купе но е доста рядък спрямо душегуба, а и не ми се мисли какво става с този мотор - нещо като АБТ-то на Б4-та, то и той е надежден ама като тръгнеш да изпреварваш и се кръстиш по 3 пъти.А и тези приказки не съм ги слушал на маса, имам и два примера пред мен с въпросния душегуб който тече като лейка, а другия гори малсо като нафтата и двата са на реални 400 и 340к и като цяло надеждността им е чужда дума.А пък за 1,9 тди на Ц4-просто инженерната немска мисъл се е доказала още 1 път, въпреки че за такава комбинация не съм много сигурен дали съществува.

Крайно време е да се научиш да различаваш различните поколения Ауди А6 и конкретно Ц4 и Ц5. Както вече написах, на Ц4 се монтират три ТДИ мотора - 1.9/90кс, 2.5/115кс и 2.5/140кс. Първият е с четири цилиндъра, а вторият и третият - с пет. Шестцилиндров дизел на Ц4 НЯМА, поне фабрично.
Ако искаш да препоръчваш или да плюеш по Ц5 - нямам нищо против, но не намесвай моите мнения, в които препоръчвам Ц4

Малко да смечкиш тона ако искаш, пък после аз какво ще уча и ти каквo си мислиш е друг въпрос. А да и не плюя по никое Ауди, самия аз съм притежавал и съм бил много доволен от колата.

Последна промяна от eng на Съб 24 сеп 2011 20:03, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 24 сеп 2011 19:51

Много точно казано. :bowdown

Потребителски аватар
danio_d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danio_d » Съб 24 сеп 2011 19:56

Колега взимай фокуса и не се чуди... :да: :да: :да:
Аз съм със същия фокус само че хечбек и съм много доволен... :да: :да: :да:

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Съб 24 сеп 2011 21:27

Ще се прекръстим на Форд форум, май :mrgreen:
Колега, аз също съм застъпник на Форд, но ... не на всяка цена. Фордът като и всяка кола, ако уцелиш (или просто гледаш внимателно) читава - ще се отвозиш, ако ли не - те губим и ти ще кълнеш марката.

П.С. По-добре запазен Форд (тук марката може да е всяка) от сплескан от каране ФВ (тук също марката може да е всякаква). При втората ръка най-важно е състоянието, нали така?!
Аз ви казах, от моя Форд си бях доволен. По същото време един познат си взе 3-ка... скъса се да я прави (дупнишка метанка от Италия :screwy ) и не ще да чуе за тея кли вече. Сега нядали може да направим извода - Форд са супер, а ФВ - калпави.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 25 сеп 2011 2:10

eng написа:Малко да смечкиш тона ако искаш, пък после аз какво ще уча и ти каквo си мислиш е друг въпрос. А да и не плюя по никое Ауди, самия аз съм притежавал и съм бил много доволен от колата.

Няма какво да смекчавам - какво очакваш, като пишеш глупости във форума - да ти купя вафличка или да ти правя като вятъра?
Ако имаш малко достойнство, ще признаеш, че си сбъркал. Ако си "голям батка" може да продължиш с опитите да ме убедиш да смекча тона.
Утре някой, който няма представа(ама наистина - такъв дето не се напъва, че знае) ще прочете какво си писал за "душегуб"-а и А6/Ц4 и ще почне и той като теб да разказва приказки наляво-надясно и като го питат от къде е почерпил тази "достоверна" информация, ще каже - "Ми как - от ФВ форума - там са едни батки - само разабирачи". Ако на теб не ти пречи, то аз не искам този форум да има славата на "Клюкарника" в бг-мамма.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 25 сеп 2011 9:50

Абе щом не си се насочил към френска или италианска /макар че последните фиати са добри/ няма проблеми,всичко зависи какъв ще ти е късмета !

Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Нед 25 сеп 2011 17:43

Благодаря на колегите за мненията! През седмицата ще разгледам фордчетата. След толкова много положителни отзиви качествените ми критеии са много завишени.
Бъдете здрави колеги! Темата може да бъде затворена.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 25 сеп 2011 18:48

myrshavija написа:
eng написа:Малко да смечкиш тона ако искаш, пък после аз какво ще уча и ти каквo си мислиш е друг въпрос. А да и не плюя по никое Ауди, самия аз съм притежавал и съм бил много доволен от колата.

Няма какво да смекчавам - какво очакваш, като пишеш глупости във форума - да ти купя вафличка или да ти правя като вятъра?
Ако имаш малко достойнство, ще признаеш, че си сбъркал. Ако си "голям батка" може да продължиш с опитите да ме убедиш да смекча тона.
Утре някой, който няма представа(ама наистина - такъв дето не се напъва, че знае) ще прочете какво си писал за "душегуб"-а и А6/Ц4 и ще почне и той като теб да разказва приказки наляво-надясно и като го питат от къде е почерпил тази "достоверна" информация, ще каже - "Ми как - от ФВ форума - там са едни батки - само разабирачи". Ако на теб не ти пречи, то аз не искам този форум да има славата на "Клюкарника" в бг-мамма.

Достойнството го имам и да признавам-сбъркал съм, мислех че става въпрос за Ц5.Хубаво яростно защитаваш форума но пак ти казвам, че начина по който ми говориш не ми е приятен-вафлички си купувай на приятелките.И не съм претендирал да съм разбирач, няма как всички да сме на твоето ниво, ако модовете решат няма проблем да ми изтрият мненията в тема за да не заблуждаваме занапред четящите за да не съм виновен ако някой си вземе нещо некачествено аз да съм го подвел.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 05 ное 2011 15:40

Много готин е фокуса карах такав 2000куб бенз мн арен ве :banana в града под 10 не пада бенз но варви мн добре.За дизелите мн икономични са карах малко такав за 90 кониа добре варви и е удобен за пат,аз лично отдавна ги заглеждам тиа фокусници :mrgreen: но не е дошал момента :talk: отиди с човек които разбира и задалжително сервиз преди покупка за бенз мотори 1,6 ти стига 1,8 на газ не става да знаеш.УСПЕХ :beer
ГЛЕДАИ ВИНА НА КУПЕТО чЕ ГИ СГЛОБЯВАТ ДОРИ И В РУМАНИА :deal

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 05 ное 2011 19:03

vaiper 1 написа:Много готин е фокуса карах такав 2000куб бенз мн арен ве :banana в града под 10 не пада бенз но варви мн добре.За дизелите мн икономични са карах малко такав за 90 кониа добре варви и е удобен за пат,аз лично отдавна ги заглеждам тиа фокусници :mrgreen: но не е дошал момента :talk: отиди с човек които разбира и задалжително сервиз преди покупка за бенз мотори 1,6 ти стига 1,8 на газ не става да знаеш.УСПЕХ :beer

Човече почти 100 мнения имаш.... изтегли си един речник за браузъра. Натоварвам се докато ти прочета постовете.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 06 ное 2011 1:37

vaiper 1 написа:Много готин е фокуса карах такав 2000куб бенз мн арен ве :banana в града под 10 не пада бенз но варви мн добре.За дизелите мн икономични са карах малко такав за 90 кониа добре варви и е удобен за пат,аз лично отдавна ги заглеждам тиа фокусници :mrgreen: но не е дошал момента :talk: отиди с човек които разбира и задалжително сервиз преди покупка за бенз мотори 1,6 ти стига 1,8 на газ не става да знаеш.УСПЕХ :beer

maikomila

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 06 ное 2011 19:35

vaiper 1 написа:Много готин е фокуса карах такав 2000куб бенз мн арен ве :banana в града под 10 не пада бенз

Ега ти въшката с такъв разход. няма 1,3тона и лапа като змей. И се моли някой да не се срешне с някоя броня- после шев и кройки ссъс смола и плат. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Нед 06 ное 2011 19:58

Явно много колеги в моето положение са се замисляли по същия въпрос щом темата отново се оживи. Да споделя честно настоящата ми колица - Пасат Б3, 1.8 просто не ми дава основание за смяна. Миналата седмица от В.Т. до Пловдив получих следните данни:
- на отиване през Хаинбоаз - 18 л. газ /имах допълнително км. ,тъй като за първи път пътувах по маршрута - общо 240 км/
- на връщане през Шипка - 16, 5 л. газ / 190 км. и малко отгоре/
Със зимните гуми 175/70/14 возията се усеща доста по-мека . Не искам да се хваля защото както знаем- много добре не е на добро,но все пак въпреки представянето факта, че догодина става на 20 лета продължава леко да ме притеснява.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 07 ное 2011 10:14

Това че ти е стар автомобила незначи че е за хварляне ако е подаржан може да варши работа ощте далго време това е мое мнение :beer

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”