Голф 3, 1.6, 75 к.с. - мога ли да сложа климатик?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
tedo90
Автомобил:
Двигател:

Голф 3, 1.6, 75 к.с. - мога ли да сложа климатик?

Мнениеот tedo90 » Нед 25 сеп 2011 15:30

Искам да попитам дали мога да сложа климатик на колата си?Първо колко пари долу горе би излязло?Второ дали ще се отрази по някакъв начин на автомобила , като изключим разбира се ,че доста ще го забави ,когато се използва.Колата е 1.6 моноинжекция 75 коня.Ако някой е слагал или има хабер да опише тук ако може.Мерси предварително колеги

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно климатик на Голф 3

Мнениеот shako9793 » Нед 25 сеп 2011 15:45

по добде хич недей да слагаш не си заслужава scare scare

tedo90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tedo90 » Нед 25 сеп 2011 16:25

Ами принципно нямам пари за друга кола , а наистина лятото е малко нетърпимо , та исках да попитам дали излиза що годе по евтино и дали не дава някакви дефекти.Мерси все пак за мнението.

Потребителски аватар
plamenpet81
Автомобил: Vento
Двигател: ABS

Мнениеот plamenpet81 » Нед 25 сеп 2011 16:50

Колега да ти кажа наистина за тоя двигател ще му е доста натоварено да сложиш климатик.Аз на мойто Венто миналата година му сложих климатик на двигател АБС.Ако толкова имаш мерак се консултирай с колегата Zfa 159.Може да ти дам координати на л.с.

tedo90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tedo90 » Пон 26 сеп 2011 1:16

А долу - горе като цена как върви климатика с монтажа ?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 26 сеп 2011 7:50

приготви си едни 1000лв ,макар че и според мен (дето с това си вадя хляба),на този двигател ще имаш проблеми.Климатика дърпа между 10 и 15 коня според температурата на околната среда и качеството на охлаждане на фреона в кондензатора и ще останеш с 60-тина магаренца (получава се аномалия да гасне двигателя при пускане на компресора и т.н.).
Преди колегите да ме нахранят защо толкова много пари,ще обясня :
-климатик пълен к-т от донор е поне 350лв ,защото включва - компресор,тръби,преден климатичен радиатор,преден воден радиатор (значително по-голям е),всичко вътре под таблото - тялото с клапите,поличката под жабката или еърбег-а,ако не е с еърбег и жабката,врътките за управление на парното,вентилатора за в купето и т.н. Отвън продължаваме - цялата предна маска на колата,така наричната очиларка,защото твоята е за една перка,онази е за две перки и за по-голям воден радиатор.Съотетно ти трябва и с перките...понеже ГоУф е много бърз,се удря предимно отпред и само тази "очиларка" върви по 80-100лв,а за под 200лв никой няма да се навие да ви даде цяла купчина,която са останалите части.Тук трябва да добавим и друг алтернатор,защото е различен захвата,стойка за компресора и алтернатора,шайбите за ремъците от двигателя.Та до тук сме на 350лв,примерно.
След това продължаваме - поне 150-200лв е самият монтаж,ако не си го правите вие,а ако си го правите вие и повече,понеже се допускат много грешки,когато човек не знае какво прави и после струват скъпо (компресори,пълни с пясък,скъсани резби,прищипани гумички и т.н. и т.н.,тотално омазване на ел. инсталацията).Отделно после проверка и зареждане на климатика с отстраняване на проблемите по снадките - едни 80-100лв и тук.
При монтаж на системата се сменя дехидратора,99% с датчика на него,понеже не се развива от стария дехидратор.Там са още едни 50-60лв дехидратор и 40лв датчик.
Продължаваме нататък - никога,ама никога до сега вече за 3 години не ми се е случило частите,които си е взел човека,да са перфектни (нормално 2-ра ръка са) и съответно се започва - ремонт на компресора,понеже тече,ремонт на някоя скъсана резба,някой течащ маркуч,в по-лошия случай неработеща перка и т.н. и нещата отиват на едни други пари...
Иначе се прави,няма проблеми,ама ти обяснявам за какво иде реч,за да си прецениш дали си заслужава (аз,дето се занимавам с това и мога да си го направя сам безгрижно,си продадох стария Пасат и си купих друг с климатик ;) ).
:beer

tedo90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tedo90 » Пон 26 сеп 2011 11:32

Мерси колега, пояснението ти тотално ме отказа , а и причините са достатъчно отказващи.Ще гледам да посъбера парички за някой друга количка с климатиче.Мерси още веднъж и поздрави

hp7909
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3, 1.6, 75 к.с. - мога ли да сложа климатик?

Мнениеот hp7909 » Чет 29 сеп 2011 13:14

На АБУ-то стойката има уши за компресора ,всичко съм наредил ама второ лято не можах да се наканя да го напълня :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Чет 29 сеп 2011 13:22

И мен адаша успя да ме откаже тотално. Не си заслужава наистина, въпреки, че ако човек иска МК2 с оригинален климатик доста трябва да търси. За Мк3 не си заслужава, щото доста голям процент от колите са със заводски климатик/троник и там да насаждаш клима граничи малко с мазохизъм и излишък на пари.
На АБУ-то стойката има уши за компресора ,всичко съм наредил ама второ лято не можах да се наканя да го напълня

За да има "уши" за компресор, значи:
1. Колата ти е имала някога климатик
2. Просто някой й е сменил стойката с такава от климатик :idea:

rady66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rady66 » Чет 29 сеп 2011 15:12

Знам, че има климатици на ABU моторите, които са точно 1.6 (75hp). Така че за ставане - става, според мен. Друг е въпроса че тази инвестиция може да се каже неудачна - по-добре бартер + тези пари за климатика за нещо което има климатик. Друг е въпроса ако ти изпадне нещо тънко втора ръка и някак си е удобно да си я монтираш...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Чет 29 сеп 2011 15:15

Зфа159 доста точно е описал процеса. Всичко наглед лесно и ясно става мазало като зациклиш донякъде. Ако си 100% сигурен, че можеш да се оправиш сам без помощ от никой с по-специализирани знания тогава има файда да си монтираш климатик. Иначе - не. :beer

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 29 сеп 2011 16:39

За Голф 3.. просто няма смисъл... Колко струва един Голф 3 с клима.. А колко струва твоят..
Ако искаш клима, вместо да насаждаш, продай си колата и си купи пак такава, но с климатик. Ако имаш сериозна причина да си запазиш твоята (много добро състояние, скъпи ремонти, които си правил, много запазено купе и т.н.), тогава просто си я карай така. Вярно, с клима в колата се прераждаш, но и да нямаш тая екстра, не е чак толкова фатално...

Аз бях пред същата дилема преди 2-3 години, точно с ABU. Тогава и насаждането на клима беше и по-скъпо, но се убедих сам колко е безсмислено. Затова си смазах добре шибедаха и продължих да си я карам така, както заводът я е родил...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”