Кой интернет browser използвате?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Кой интернет browser използвате?

Internet Explorer
28
39%
Mozilla Firefox
28
39%
Opera
8
11%
Друг
3
4%
Netscape
2
3%
Поредната безмислена анкета
2
3%

Общо гласове: 71
Потребителски аватар
Benoit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Benoit » Нед 03 сеп 2006 9:20

Netscape :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Нед 03 сеп 2006 9:24

Mozila FireFox +AdBlock add-on & NoScript add-on за максималан сигурност на това, кое се отваря и защо. Да не говорим за многобройните други допълнения и разширения, които ми улесняват много живота :).

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Нед 03 сеп 2006 11:08

Mozilla Firefox и от време на време Conqueror.

Иначе за тестване ползвам цялата гама - от семейството на Мозилите (+ Netscape, Epiphany), през Опера, Конкърър и Сафари, и накрая стигнем до големия боклук, който не зачита никакви стандарти (защото е над тях, нали) наречен Internet Explorer.

Мисля, че в анкетата е редно да се включи и Safari - все пак, това е default браузъра на MacOS.

JFIAT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JFIAT » Нед 03 сеп 2006 11:39

buFka написа:има едно голямо предимство на Мозила - СИГУРНОСТ се нарича. Не че е 100% сигурен, не го твърдя.

Съгласен съм, че по-рядко се появяват проблеми със сигурността (т.е. по-малко експлойти), но за жалост от 2-та сериозни сайта, които ползвам с лични ключове и сертификати нито един не работи правилно с Мозила (предполагам, че просто са направени да работят само с IE) и практически за важните неща ползвам само IE.
Причината поради която започнах да ползвам Мозила беше, че бях преди с "кофти" Windows, без ъпдейти и т.н. и IE-то беше разграден двор, респективно имаше един куп експлойти, които разказваха играта на PC-то, а Мозила държеше на страна тея гадинки. Обаче, когато си открил 10-на важни ресурса и ги разглеждаш, и в следващия момент Мозила затвори с фатална грешка всички прозорци, и ти прецаква работата и настроението. В тези моменти се питам "Какво като е по-устойчива на експлойти при условие, че ти се затваря в момент когато най-неочакваш?".
Както и да е.. свикнах с нея.. и ще чакам да я оправят, все пак май това ще бъде най-разпространения браузър в бъдеще.

JFIAT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JFIAT » Нед 03 сеп 2006 11:53

luciuz написа:...

Много крайно се изказваш.
Имаше един период от време в който се занимавах изключително много с разработки на JS приложения и въпреки недостатъците си IE-то беше най-доброто нещо с което беше удоволствие да се работи. Да има и бъгове в него спор няма, а това за стандартите -> когато IE включваше много неща за обектна обработка на HTML елементите NS имаше 4-5% дял, а Опера 2-3% и реално IE налагаше стандартите и благодарение на него сега има много неща които правят живота на дизайнера (почти) рай. До скоро (до преди няколко години) NS (4,5) и особено Opera (5,6,7) бяха най-противните браузъри за които трябваше да се прави съпорт. В днешно време работата с Мозила (като JS разработване) е доста приятно. Старите NS браузъри са история, IE 6 си работи добре, а Опера си остана най-шиб**ия браузър за правене на JS (динамични) приложения.
В днешно време всичко алтернативно /по-известно/ (NS, FireFox) излиза от Мозила и сега реално имаш две основни платформи: Мозила и IE и си е направо рай (преди се пишеше за 4-5 несъвместими платфорни и се търсеха решения за всеки поотделно -> ад).

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Нед 03 сеп 2006 12:32

. и IE-то беше разграден двор, респективно имаше един куп експлойти, които разказваха играта на PC-то,

Ха...за какъв разграден двор говорим и за какво разказване на играта...много странно,аз съм с IE6,Уиндоуса се вижда от кога е
Изображение,нет имам от два дена след тази дата и единственото което би ме накарало да преинсталирам ще е моето желание.
А да не забравя уина си е базов(без SP 1 и 2),като му са забранени всякакви ъпдейти(turn of automatic updating) ...
Та така,супер доволен съм от IE6 и не виждам причина да го сменям.

Потребителски аватар
TT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот TT » Нед 03 сеп 2006 12:48

Айде един глас и за Опера да има. Не твърдя че е добра (даже напоследък почна мн бавно да се стартира и ме дразни), но като свикнах с нея и не ми се занимава с други щото докато ги разуча и докато си настроя навиците ....

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Нед 03 сеп 2006 13:13

JFIAT написа:
luciuz написа:...

Много крайно се изказваш...

напротив много меко:)
в крайна сметка, IE е браузърът, който в най-малка степен спазва стандартите на W3C.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Нед 03 сеп 2006 15:06

Може и да не сме много - 8 човека, но това все пак са си 12% (за момента) тия дето ползваме Opera-та, и въпреки, че имаше норчна тема по въпроса, някой ше се фане ли да оправи най-накрая проблема с цвета на шрифта (или само ше се правят на "владетели на силата")?

Потребителски аватар
passattorr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот passattorr » Нед 03 сеп 2006 15:21

Аз ползвам Bit Comet, щото не ми се отварят отдолу допълнителни прозорци (под "долу" имам предвид до Старт менюто :wink: )

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 03 сеп 2006 15:24

:) много готино си пише и отговаря само момчето :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”