бмв е46 или голф 4 моля за съвети

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: бмв е46 или голф 4 моля за съвети

Мнениеот forski » Съб 24 сеп 2011 16:07

Колега ако това са ти единствените кинти и си ги събирал от закуски и кафета то нито Голфа нито Бавареца е твоята кола.
Така обаче като гледам къде се целиш май само това са ти парите,ако това е вярно и двата автомобила не са за теб,особенно пък дизели,особенно пък 10 годишни щайги внос от Италия.
И в двата случея ще налееш много пари и ще потрошиш много нерви!
Успех!!!

Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTo`` » Съб 24 сеп 2011 18:25

forski не е важно от каде и колко са парите,питам за конкретните два автомобила, кво да си купим колега нещо за 5000 и да имаме още 5000 за евентуални проблеми или да се качим на нещо по добро при този наплив на коли ?щом питам за тези два автомобила конкретно значи съм наясно горе доло кое колко струва и колко пари трябва да имаш зада подържаш дадената кола ясно ми е че да имаш 10 000 и да ги дадеш всичките за кола нестава,защтото след това може да стои и година на паркинга докато сабереш пари да я оправиш ако се счупи,просто сабирам мнения от хората които карат VW и от такива които имат наблюдение между двата модела.Аз съм от хората които като си купят кола не я сменят близките 4-5 години и я подържат достатъчно добре,зада може и след това да става за нещо,та темата ми и въпросите ми относно двата автомобила съм ги пуснал тук защото и двата автомобила ми харесват достатъчно зада закупя или едното или другото въпроса е кое ще ми е по практично и какво биха предпочели колегите ако трябваше да избират.Извинявам се ако някои съм натоварил с тази тема или е излишна :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 24 сеп 2011 18:42

MapTo`` написа:forski не е важно от каде и колко са парите,питам за конкретните два автомобила, кво да си купим колега нещо за 5000 и да имаме още 5000 за евентуални проблеми или да се качим на нещо по добро при този наплив на коли ?щом питам за тези два автомобила конкретно значи съм наясно горе доло кое колко струва и колко пари трябва да имаш зада подържаш дадената кола ясно ми е че да имаш 10 000 и да ги дадеш всичките за кола нестава,защтото след това може да стои и година на паркинга докато сабереш пари да я оправиш ако се счупи,просто сабирам мнения от хората които карат VW и от такива които имат наблюдение между двата модела.Аз съм от хората които като си купят кола не я сменят близките 4-5 години и я подържат достатъчно добре,зада може и след това да става за нещо,та темата ми и въпросите ми относно двата автомобила съм ги пуснал тук защото и двата автомобила ми харесват достатъчно зада закупя или едното или другото въпроса е кое ще ми е по практично и какво биха предпочели колегите ако трябваше да избират.Извинявам се ако някои съм натоварил с тази тема или е излишна :beer

В такъв случай бих те посъветвал за Голф ТДИ 2002-2003г или БЕНЗИНОВО Е46. :да:

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Съб 24 сеп 2011 21:00

Хем виждаш, че сравняваш несравними коли, хем пак питаш. Куца ти логиката нещо. За Е46 вече ти казаха, аз мога само да потвърдя, 320D 150 кс., в никакъв случай 136. Но мисля 10 000 няма да ти стигнат. За Golf 4, да кажат други. Но аз никога не бих направил такъв избор. По скоро дали, Е46 320i или 328.

Потребителски аватар
denito_trg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот denito_trg » Нед 25 сеп 2011 0:26

няма база за сравнение... 330д за БМВ-то ;) след 5г. голфа ще си осане голф... но БМВ то ще си е бмв :D ;)
пп. това се чупи онова се чупи...висчко е до късмет ;) :beer

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 26 сеп 2011 7:41

MapTo`` написа: защото и двата автомобила ми харесват достатъчно зада закупя или едното или другото въпроса е кое ще ми е по практично и какво биха предпочели колегите ако трябваше да избират. :beer

Тук си написал отговора на въпроса който задаваш в темата ! Бавареца може да е всичко друго но не и по-практичен от голфа,така че ако това е основен фактор отговора е ясен !

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 26 сеп 2011 8:50

Stivi написа:
MapTo`` написа: защото и двата автомобила ми харесват достатъчно зада закупя или едното или другото въпроса е кое ще ми е по практично и какво биха предпочели колегите ако трябваше да избират. :beer

Тук си написал отговора на въпроса който задаваш в темата ! Бавареца може да е всичко друго но не и по-практичен от голфа,така че ако това е основен фактор отговора е ясен !

Интересно в какво се изразява по-голямата практичност на Голфа спрямо Е46,като говорим за автомобили от една и съща година и двата в дизелов вариант,да предположим че и двата са в едно и също техническо състояние?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 26 сеп 2011 9:37

forski написа:
Stivi написа:

Интересно в какво се изразява по-голямата практичност на Голфа спрямо Е46,като говорим за автомобили от една и съща година и двата в дизелов вариант,да предположим че и двата са в едно и също техническо състояние?

Едното е "народния" хечбек с 5та врата познат на абсолютно всички сервизи, другото е "премиум" 3 обемна лимузина със задно предаване. Ако голфа има потенциал да роди за 2000лв, бавареца може да те вкара с 4000лв и тн и тн

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 26 сеп 2011 9:53

hooligan_sk написа:Едното е "народния" хечбек с 5та врата познат на абсолютно всички сервизи, другото е "премиум" 3 обемна лимузина със задно предаване. Ако голфа има потенциал да роди за 2000лв, бавареца може да те вкара с 4000лв и тн и тн

Това с по-лесното сервизиране е много важно,като допълнение в голфа при нужда може да качиш три хладилника стандартен размер с кашоните :да: и е много по-лесен за паркиране в големия град /колегата нали във Варна ще го кара/ ! Като изключим премиум излъчването изразяващо се в по-естетическото табло-салон и външен вид на бавареца /и при него обаче пластмасите се белят като при голфа/ и малко по-голямото място на задната седалка всичко друго за мен е в полза на народния автомобил !

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Пон 26 сеп 2011 9:59

Това с по-лесното сервизиране е много важно,като допълнение в голфа при нужда може да качиш три хладилника стандартен размер с кашоните :да: и е много по-лесен за паркиране в големия град /колегата нали във Варна ще го кара/ ! Като изключим премиум излъчването изразяващо се в по-естетическото табло-салон и външен вид на бавареца /и при него обаче пластмасите се белят като при голфа/ и малко по-голямото място на задната седалка всичко друго за мен е в полза на народния автомобил ![/quote]

прав си колега пласмасите като се обелят адски много грозно изглежда при голфа... На Е46 пласмаста се бели около ръчната не чак толкова както при целия интериор на Голф IV : vw fen

val4ana
Автомобил: Бора
Двигател: AUM

Мнениеот val4ana » Пон 26 сеп 2011 11:36

бих добавил за практичния начин по който се сваля цялата задна седалка при бмв и толкова удобните пластмасови кори на предните седалки които чупят колена на возещите се отзад иначе аз лично бмв 3 бих сравнил с ауди а4
иначе и двете са хубави коли доказали се бмв вози комфортно поради различието в задното окачване и на бмв се лющи лака хич не обича пръстените и имат според мен лично мнение отвратително направено радио особено ако е с навигацията

Потребителски аватар
BeerLover
Автомобил: BMW E36 Coupe
Двигател:

Мнениеот BeerLover » Нед 02 окт 2011 23:05

denito_trg написа:няма база за сравнение... 330д за БМВ-то ;) след 5г. голфа ще си осане голф... но БМВ то ще си е бмв :D ;)
пп. това се чупи онова се чупи...висчко е до късмет ;) :beer

Подкрепям колегата ! :beer

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 03 окт 2011 10:50

В тази тема дилемата е ФВ и Мерц. Накрая се купума БМВ. Ти се колебаеш между ФВ и БМВ. Вземи си един Мерц.

По темата - помотай се из автокъщите, покарай и двете пробно. Виж коя ще ти легне на сърцето. Според мен това е правилния избор.

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Вто 04 окт 2011 18:32

бмв-то е46 страда от предна ходова част, скъпо за подръжка и 150кс е по здравия двигател и надежден, бмв-то е46 е по евтино от е39 :) имаме в семейството е46 , най добрия ми фр кара е39 , баща ми кара е46 от 4г и е сменял само задни амортисьори защото е комби и го товари всеки ден цената с пружини усилени 100лв комплект 2 амортисьора по 195 лв бройката,но за комбито са малко по скъпи. бмв-то няма шарнири за избиване а са капсоловани , но бмв-то е по добрия вариант , не е чак толкова скъп за подръжка. аз съм за е46 :)

Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTo`` » Вто 04 окт 2011 23:40

mk2_Golf83 с какъв мотор е дизелов 136 или 150 или е бензин

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”