Проблем с двигателя Г4 2002 г. 150 к.с.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с двигателя Г4 2002 г. 150 к.с.
Здр. колеги имам проблем с моя дизел golf 4 2002г. 1900куб. 150кс.като и дам гас и след като мине над 1200 оборота и започва да тресе двигателя се едно работи на 3 цилиндара и ми святка лампата за asr на таблото и неможе да се изклиючи а в движение пак тресе и набира по бавно и пуши черен пушек а интересното е че него прави постояно като я загася и се оправя?Благодаря предварително
Re: Проблем с двигателя
stamata_88 написа:като я загася и се оправя
Ами нормално е,според мен като я загасиш да спира да тресе и пуши

-
- Автомобил:
- Двигател:
rumend написа:като я загася и се оправя
Ами нормално е,според мен като я загасиш да спира да тресе и пуши

stamata_88 написа:rumend написа:като я загася и се оправя
Ами нормално е,според мен като я загасиш да спира да тресе и пушиимам в предвид че след това като я запаля се оправя
Да бе,ама за дизелите има специален раздел във форума,надали тука дето са само бензинките някой ще може да те насочи
Последна промяна от IvanMan на Вто 27 сеп 2011 20:34, променено общо 1 път.
Причина: Местя в правилния раздел!
Причина: Местя в правилния раздел!
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Сякаш прилича на някой кофти чип,за вдигане на мощност или проблем с турбината...
Защо не се обърнеш към колегата brezel или някой друг който се занимава със писане на чипове?
Защо не се обърнеш към колегата brezel или някой друг който се занимава със писане на чипове?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата не е чипосана заводски си е 150кс. а турбината си работи
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Чистонова ли е купувана? 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Няма какво да гадаем,без закачане на VAG Com само ще си чешем пръстите така че си потърси сервиз за диагностика а най-добре да е някой от форума 

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Щом пуши черен пушек значи има пробив някъде по турбопътищата,или е нещо с горивоподаването и следователно едва ли турбината работи коректно! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здр.Днес я закачих на vag com и отчете,че ми е изключвала дюзата на 3 цилиндър но в момента е работеща и всичко си работи както трябва.Също така и отчете,че не ми работи постоянно датчика за температурата който бил вързан към блока и ми казаха,че можело като не работи да пращал грешна информация към блока и това да спирало дюзата.Дали е възможно това?
Последна промяна от stamata_88 на Пет 30 сеп 2011 17:11, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
stamata_88 написа:Здр.Днес я закачих на vag com и отчете,че ми е изключвала дюзата на 3 цилиндър но в момента е работеща и всичко си работи както трябва.Също така и отчете,че не ми работи постоянно датчика за температурата който бил вързан към блока и ми казаха,че можело като не работи да пращал грешна информация към блока и това да спирало дюзата.Дали е възможно това?
Смени "специалистите" най-добре. И след това се ориентирай към почистване на електрическите букси на дюзите, ако грешката, която сте видяли е свързана с тоците де. Не знам какво имаш предвид с това "дюзата не е работела"
Re: Проблем с двигателя Г4 2002 г. 150 к.с.
stamata_88 написа:Здр. колеги имам проблем с моя дизел golf 4 2002г. 1900куб. 150кс.като и дам гас и след като мине над 1200 оборота и започва да тресе двигателя се едно работи на 3 цилиндара и ми святка лампата за asr на таблото и неможе да се изклиючи а в движение пак тресе и набира по бавно и пуши черен пушек а интересното е че него прави постояно като я загася и се оправя?Благодаря предварително
Почти на 100% мога да ти кажа че проблема е в шината която подава ток на ПД елементите. Намира се втора ръка за по 50 кинта по моргите. Нова е 100 - 150лв. Сменя се сравнително елементарно.
Колата тресе докато е студена, загрява до 90 градуса, загасяш - палиш и проблем няма. Също така набива грешка в енджин модула, която казва че някоя от ПД елементите е проблемен, но всъщност проблема е в буксата му.
Напиш грешката която набива за всеки случай! На мой познат се случи с една такава ARL-ка, сменихме шината и се оправи

-
- Автомобил:
- Двигател:
А тази шина къде се намира?Моите дюзи се намират под горния капака на двигателя.Неса отвънка на двигателя.А признаците са същите както ти си ги изброил
А ПД какво означава?
грешката мисля,че е 16687
А ПД какво означава?
-
- Автомобил:
- Двигател:
stamata_88 написа:А тази шина къде се намира?Моите дюзи се намират под горния капака на двигателя.Неса отвънка на двигателя.А признаците са същите както ти си ги изброил
А ПД какво означава?
Под капака на клапаните е и шината с буксите за дюзите. ПД - помпа дюза.
stamata_88 написа:А тази шина къде се намира?Моите дюзи се намират под горния капака на двигателя.Неса отвънка на двигателя.А признаците са същите както ти си ги изброил
А ПД какво означава?
Шината се намира точно там където се намират и ПД (помпа дюзите)... върви една шина с четири букси, които подават ток на ПД-тата. От лявата страна до тамдем помпата можеш да видиш една голяма букса с кабели, която влиза под капака на клапаните. Това е снопа който подава ток на шината.
Между "мисля" и "e", разликата е доста голяма. Първо уточни грешката посля я сподели, ако искаш разбира се

Върни се в “Дизелови агрегати”