Голф 3 - Проблем с охлаждане.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 - Проблем с охлаждане.

Мнениеот UnLucky » Вто 27 сеп 2011 17:26

muns61 написа:И не грее на 5 - та с малка скорост, по - скоро не върви и щеш - нещеш, минаваш на долна предавка.

Колега не казвам че не си прав, но при моя случай както е на колегата, на 5-та предавка със 80 км/ч и 4 човека в колата, ако има леко баирче няма начин да не качи температурата!
Моя случай е само на дълъг път! Карам си с 80 до 90 км/ч чат пат ръгам 4-та когато неможе да диша, и температурата стигна по-табло 110 градуса, и 1-ва степен на перката върти докато не охлади и не падне тем.-та и после пак същото! :? По датчик перките вкл. 1-ва 95 градуса 2-ра на 102 двигателя е 1,4 АБД! И все още си го карам така, стрелката направо ме плаши, затова не я гледам!
Прикачени файлове
greeee!.jpg
greeee!.jpg (20.13 KиБ) Видяна 777 пъти

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 27 сеп 2011 17:34

Колега UnLucky, това с температурата ти не е нормално. Или датчика ти на вентилатора не е както трябва, или радиатора е позапушен и не охлажда, или термостата не отваря достатъчно.

garfield
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот garfield » Вто 27 сеп 2011 17:39

muns61 написа:Колега UnLucky, това с температурата ти не е нормално. Или датчика ти на вентилатора не е както трябва, или радиатора е позапушен и не охлажда, или термостата не отваря достатъчно.

Напълно съгласен съм с колегата :да: .Имах същия проблем и решението кутията на термостата с термостата датчика и 1 гумено съединение-115лв

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnLucky » Вто 27 сеп 2011 17:49

muns61 написа:Колега UnLucky, това с температурата ти не е нормално. Или датчика ти на вентилатора не е както трябва, или радиатора е позапушен и не охлажда, или термостата не отваря достатъчно.

Този проблем със стрелката взе да го прави, когато смених тройника на термостата! А термостата си работи! Майстора ми каза че проблема е в датчика (Стария) смених го и него и пак си показва същото? Сега гледам че когато пипна отдоло тройника с пръст леко овлажнява пръста, на 2 месеца я долия 100 грама! Иначе термостата си отваря!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 27 сеп 2011 18:10

Е аз не визирах такова отклонение на стрелката като колегата нещастлив, при мен просто мърда леко 2мм встрани дори и перката не ми се включва. Смятам е нормално като е под наклон и се кара на по-висока от подходящата предавка да се получава тоя д/ефект. Колегата Намесата има доста интересна тема по тоя въпрос, скоро я четох и човекът е взел някакви мерки да му е хладно на мотора :wink:
Infernal_fire написа:
за колегата stefan4o не съм толкова прост, че да качвам нагорнище на 5та ... всяка кола се мъчи в ниски обороти на нагорнище...
[/quote]
Не съм казал, че си прост. Но и аз като повечето забелязах несвързано обяснение от твоя страна, затова се опитах да отгатна какво точно си искал да кажеш. Опитай да задаваш въпросите си по-ясно, да правиш изречения с думи свързани по смисъл и слагай препинателни знаци, за да ти се даде по-адекватен отговор. Само си прочети написаното и ми кажи дали и сам си разбираш, какво точно искаш да кажеш. Щото аз близо два пъти го четох това "изречение" и много малко схванах от написаното. Ще извиняваш, нищо лично към теб нямам :beer

Infernal_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Infernal_fire » Вто 27 сеп 2011 22:18

мерси за отговора колега но това тяло над кожуха на съединителя го смених. Един майстор ми каза че е възможно да капи от тялото на термостата там където е термостата и отдолу гледам че е мокро значи направо цялото да го сменя по добре термостата и тялото.

Infernal_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Infernal_fire » Вто 27 сеп 2011 22:21

UnLucky така показваше и на мен когато си мислих че стария ми датчик не работи и купих нов и той показваше с 10 градуса повече от стария и сложих пак стария.

Потребителски аватар
vrangel
Автомобил: vw golf3
Двигател: ABU

Мнениеот vrangel » Съб 22 окт 2011 22:07

И аз го имам този проблем с охлаждането, колата е голф 3 с ABU двигател все съм на 100 градуса сменил съм всичко по охладителната система и няма ефект, мисля че ще се окаже гарнитура, но не ми губи антифриз и затова за сега не я пипам.

Infernal_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Infernal_fire » Пет 15 мар 2013 12:41

Проблема беше простичък :) просто стрелката не показваше правилно, свалих таблото и я наместих :)
Купих си метален термометър който е за фурни и така измерих температурата, термостата си отваря нормално.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”