Проблем с парното на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Cимeoн Лaзapoв
Автомобил: Golf 6
Двигател: CAXA

Проблем с парното на голф 3

Мнениеот Cимeoн Лaзapoв » Съб 24 сеп 2011 14:47

Здравейте, от известно време имам голф 3 1.8ми 92 година без климатик. Обаче сега превантивно се налага да оправя някои следните проблеми.

Проблем 1 - Имам чувството че най-дясната врътка която е за избиране от къде да духа не работи като хората - в смисъл винаги духа леко отвсякъде и това е разликата на коя позиция е врътката е почти незначителна. Възможно ли е да се е откачило нещо отзад ?
Проблем 2 - Също така третата степен не ми работи. Дали е реостат или нещо дребно по самото копче. Останалите степени си работят.
Проблем 3 - Мисля че духа прекалено слабо струята дори и на 4 та степен, дали имам филтър някакъв или да сваля радиаторчето на парното и да го почистя? То лесно ли се сваля - предполагам че не :lol:

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с парното на голф 3

Мнениеот slav » Нед 25 сеп 2011 7:09

Решаването на поблем 1 ще стане заедно с проблем 3 и няма да е лесно :D Духането от всички места едновременно е заради клапите които променят посоката. Те са ламаринени и по ламарината има големи дупки които фабрично са облепени с дунапрен. С годините дунапрена пада и въздуха минава от дупките на където си иска. Сигурен съм че отдавна ти летят дунапренчета от въздуховодите. Проблема се решава със сваляне на таблото и сваляне на въздуховодите има го описано даже със снимки, потърси с търсачката. При този ремонт ще си стигнеш и до казанчето и ако е замърсено можеш да го почистиш.

garfield
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот garfield » Нед 25 сеп 2011 11:57

само аз информация че е голяма кушия свалянето на таблото и всичко друго.колата тряа да остане само по гредите дори напречната която свързва 2те предни врати е хубаво да се махне за да е по лесно ваденето на самата кутия на парното.има 2 болта на гредите и 2 на кормилния прът.Врътнките са хванати с едни железа и сигурно се е извадило някое за да не можеш да регулираш.Като свалиш кутията на парното я разглобяваш отиваш купуваш си някакъв дунапрен аз мойто го направих с тези изолации които ги слагат под ламиниран паркет.не трябва да е много дебело около 2 мм са напълно достатъчни.купуваш лепило прома и от изолацията изрязваш по ламаринките лепиш съхне сглобяваш слагаш кутията и почвап голямото сглобяване на таблото което само по себе си е може би най-голямата кушия след оправянето на инсталацията (кое къде е).Ако идеш на майстор табло по 100-150 лв мисля не свалят.Успех и пиши развитието :да:

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Нед 25 сеп 2011 12:19

Аз разглобих в наи големия студ зимата. Не свалих зялото табло а само го надигнах като развих всички болтове. Цялата кутия се вади към пасажерското място след като се махне моторчето на парното и конзолите между седалките а от пред маркучи на радияторчето и няколко болта под кората (дето са чистачките). Наи добре разгледаж темите за парно. Има доста добри теми с много снимки. А като зглобяваш внимаваи с иплътненията между голямата кутия с клапите и въздуховодите да не се размести.

Cимeoн Лaзapoв

Мнениеот Cимeoн Лaзapoв » Пон 26 сеп 2011 20:54

ужас, ама няма как ще се сваля таблото тея дни и ще го оправя да стане. А за третата степен на вентилаторчето някой дали знае ?

Cимeoн Лaзapoв

Мнениеот Cимeoн Лaзapoв » Сря 28 сеп 2011 5:13

Значи вчера свалих таблото, облепих клапите с алуминиево тиксо и всичко си заспа. Беше си работа точно за 6 часа със всичко и не беше сложно (евала на фолксваген), а по-скоро беше досадно. Сега е време за едни нови врътки на парното, нов термостат и едно дистанционно палене и съм подготвен за зимата изцяло :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”