Операционна система за Netbook Asus

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Re: Операционна система за Netbook Asus

Мнениеот slimmer » Сря 28 сеп 2011 12:10

Това вече е друго нещо. Но има и малки разлики в това кой точно PCLinuxOS си слагал. Мини вариантите с XFCE би трябвало да са по-лекички, тези изисквания са за нормалната версия, предполагам.
Истината си я казал де... То и аз по-нагоре - по-добре дистрибуция, която да си настроиш сам с нужния софтуер за такива машини. Само дето за това трябват знания, търпение и т.н.
Аз лично на такова eeePC слагах АrchLinux и ми отне 2-3 часа "тунинговане", ама си тръгна нормално (в смисъл колкото може да е нормално за такава машина). Има и документация бол в тяхното WIKI и форуми. Номерът е да го инсталираш и да свикнеш с pacman... Мисля, че и Debian имаше документация за инсталиране на eeepc.

Желая успех и търпение на колегата :)

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Сря 28 сеп 2011 18:51

Привет колеги :D Качих версията която предложи един от колегите, а именно Убунту 10.04 и нетбоок-а просто върви перфектно.Инсталирах си скайп и флаш плеъра без никакъв проблем, дори надградих и самото убунту :mrgreen: Остана ми и 1гб свободно място :bowdown Ще му сложа сега и картата с памет която е 2гб и става бомба.Като за работен компютър е перфектен.Много съм доволен и искам да изкажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички които помогнаха за разрешаване на проблема ми :beer :beer

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 28 сеп 2011 20:10

badov написа:Привет колеги :D Качих версията която предложи един от колегите, а именно Убунту 10.04 и нетбоок-а просто върви перфектно.Инсталирах си скайп и флаш плеъра без никакъв проблем, дори надградих и самото убунту :mrgreen: Остана ми и 1гб свободно място :bowdown Ще му сложа сега и картата с памет която е 2гб и става бомба.Като за работен компютър е перфектен.Много съм доволен и искам да изкажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички които помогнаха за разрешаване на проблема ми :beer :beer

Радвам се че успях да помогна,много да те радва и слуша mhihi

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 28 сеп 2011 22:25

Браво! Дано да си намерил "дистрибуцията за теб". Това е важно :)

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Съб 31 дек 2011 19:57

TiL написа:Колеги трябва ми помощ относно преинсталацията на asus eee pc 900. Мъча се да го преинсталирам но всичко става дооооста бавно. Колега ми каза, че тая въшка имала два дяла 4гб за ос(по бърза памет) и 16гб за файлове(бавна памет) Вярно ли е ?

Аз лично нямам идея колега за тея памети-бързи, бавни :mrgreen: Моя е с 4гб хард диск.Преинсталация му правя през картата с памет, понеже няма опция за боот през усб.Иначе става бавно да, час, час и половина и е готов.За такъв стар модел нетбук, неможеш да имаш някакви претенции :mrgreen: На мен лично ми върши работа за интернет, лекции, скайп, документи и такива неща.Даже филми си гледам понякога, но през флашката, че няма много свободно място на харда.Слагай му едно ХП или едно убунту и това е.
Весело посрещане на Новата година :beer :beer

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Чет 21 фев 2013 16:01

Може ли на седмичката да се качи Андроид?

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Чет 21 фев 2013 17:03

Колко заема като място. Какво не ти хареса. Все пак имам само 4г. хард :(

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Пет 24 май 2013 6:43

Качих Андроид :th_up . Много доволен, има некой друг бъг за изчистване, но е само 200мб. Благодаря за съветите :bowdown

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”