Голф 2 1.8GTI 112к.с. свирене на бензиновата помпа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
GO DOWN LOW
Автомобил:
Двигател:

Голф 2 1.8GTI 112к.с. свирене на бензиновата помпа

Мнениеот GO DOWN LOW » Нед 25 сеп 2011 18:43

Здравейте,колата е голф 2 1.8GTI 112к.с. карах по магистралата и като намалих започнах да чувам как бензиновата помпа свири.Знам че прави така когато има малко бензин и е на свършване,но в резервоара бяха останали около 10 литра.Каква може да е причината за това свирене и това признак ли е че скоро ще изгори?От предишния собственик знам че помпите са две.Ако е от значение това,че под 160 не съм падал,на места държах 200.

GO DOWN LOW
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 2 1.8GTI 112к.с. свирене на бензиновата помпа

Мнениеот GO DOWN LOW » Сря 28 сеп 2011 17:11

Виенето на помпата спря без да съм наливал бензин.Това значи че причината е,че карах с висока скорост дълго време и помпата се е товарила и е загрявала явно.Предишния собственик ми каза,че ако съм в задръстване по-дълго време и пак загрявала,но не разбрах защо.Явно и продължителното каране с висока скорост е причина също да вие.Нека вече да не се счита за проблем,модераторите да изтрият темата и ако трябва някъде другаде да опиша случката,ако на някой друг му се случи нещо такова да знае каква е причината.

Искам да отбележа,че голф 2 е железен автомобил,1 месец карам без табло,не мога да гледам темепературата на водата,колко бензин има,оборотомер няма,дисплея на компютъра и лампичките ги няма и карах няколко пъти по магистралата с 200,минал съм близо 2000км. и няма никакви проблеми !!!

Потребителски аватар
kokito
Автомобил: WV GOLF 2 1.8 GTI
Двигател: PB 1989

Мнениеот kokito » Пон 24 окт 2011 20:09

Таблото ти е дигитално ,само не разбрах къде видя ,че караш с 200 ??? :P

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Пон 24 окт 2011 21:21

Леуе мауе :drinking:

Потребителски аватар
mastersound_rs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mastersound_rs » Вто 25 окт 2011 20:03

И моята вие по същият начин,сигурно от 5-6 месеца досега не сам имал проблем обаче даже мислех да пусна тема.Ако някой знае защо ще е добре да съветва

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 26 окт 2011 7:08

Офф: Поздрав за постиженията на машината! Само внимавай, че по наще пътища и то със стара кола си е опасно.

На въпроса - може да си сипал кофти бензин. Аз оня ден налях от Лукойл (които принципно са качествени) но почна да глъхне... Сипи му десетина литра 100 октана от ОМВ да се очисти ако е засмукало нещо. Не е здължително да помогне, но и инвестицията не е голяма ;)

GO DOWN LOW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GO DOWN LOW » Вто 22 ное 2011 20:37

kokito,не съм казал че таблото ми е дигитално,просто нямах такова,имах само километраж и така видях с колко карам,ако ти е чудно даже бях с двама човека(единия отзад) и с два отворени джама до долу!!!не стига че като пуснеш газта и голфа спира,понеже аеродинамиката му не е като на съвременните автомобили,представи си с тая скорост колко го спират джамовете.
absent,явно си от Перник,тогава се връщах от Дупница и от разклона за Перник се качи една 4-ка с пернишка регистрация и аз просто исках да покажа на момчето,че и двойката не остава по-назад(а той беше сам!) голфа ми е абсолютно стоков :)
mania - ти си прав!Аз винаги сипвам 100 октана(най-често от шел),просто за това пътуване си казах,че ще карам спокойно и няма да давам зор и си налях 95 от лукойл.Никога повече не искам да правя тази грешка!!!Колата издаваше съвсем различен звук(все едно някой пърдящ голф като почти всички) и изобщо не вървеше(в сравнение със 100 октановия).Направо имам чувството че мъча колата с тоя кофти бензин,не стига че и без това не си отговаря октановото число.За икономията от цената на 95 обикновен или 100 октана,в моя случай смятам,че не си заслужава.Не съм сигурен,но може би с по-слабия бензин мисля че дава по-голям разход,така че е същото.
Поздрави на всички :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”