Уважаеми колеги,
с удоволствие искам да Ви запозная с една много приятна изненада от Литекс Моторс и Great Wall:
за периода на Международен Панаир Пловдив 2011 (26.09. - 01.10.2011г.) всеки може да се възползва от следната промо-оферта за Hover Н5 при следните условия:
- подарък газова уредба с пълноразмерна резервна гума и кит за ремонт на спукана гума - обща стойност на подаръка 2339лв. с ДДС!!!
- или безплатна застраховка Автокаско и ГО за една година в ЗПАД "Виктория".
Промоцията важи за всички модификации на Hover H5, с изключение на базовото ниво One 4x2.
Промоцията е валидна само за посочения период от време!
За резервация на автомобил са необходими 10% от неговата стойност. До пристигането на автомобилите в България остават броени дни.

Чухте ли че февруари 2011 първите бълг. коли са на пазара?
Re: Чухте ли че февруари 2011 първите бъл. коли са на пазара?
feikot написа:До пристигането на автомобилите в България остават броени дни.
Чакай де, автомобили ли ще произвеждаме или нещата опират до дистрибуция? Хем китайски хем с предплата и чакане - егати шоуто.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
http://www.focus-news.net/?id=f18822
Фокус: Кога може да очакваме първия произведен от Литекс Моторос автомобил?
Тодор Стойков: В момента приключва инсталирането на поточните линии на завода на Литекс Моторс. Следва процес на тестване и проби на функционалността, което разбира се ще отнеме известно технологично време. От тази гледна точка очакваме да започнем с пробно производство до края на годината, като в началото на следващата година може да очакваме и първия произведен от Литекс Моторс автомобил Great Wall.
Това вече са официални изявления,а не подмятания в мрежата.
Фокус: Кога може да очакваме първия произведен от Литекс Моторос автомобил?
Тодор Стойков: В момента приключва инсталирането на поточните линии на завода на Литекс Моторс. Следва процес на тестване и проби на функционалността, което разбира се ще отнеме известно технологично време. От тази гледна точка очакваме да започнем с пробно производство до края на годината, като в началото на следващата година може да очакваме и първия произведен от Литекс Моторс автомобил Great Wall.
Това вече са официални изявления,а не подмятания в мрежата.
feikot написа:Това вече са официални изявления,а не подмятания в мрежата.
Прочети първата статия:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=474291
Пак е изявление от "дружеството". Или смяташ агенция Фокус за много по-надеждна от Труд? Аз не виждам никаква разлика - все журналисти.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ами все пак който е решил да се метне на китайския джип по-добре да си вземе сега от тези дето идват от Китай вместо да чака първата продукция на нашия завод ,че не се знае коя машина там ще завива винтовете наполовина и кой от новите работници ще обърка буксите
Пък и на газчица ще е поносим разхода 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Един написа:icoico написа:Г.Г. със сигурност е хитър.На бас до колко време ще забранят вноса на автомобили над 5 години.Тогава няма да има значение колко добри и здрави са за наще условия.
Аз бих хванал бас след колко време ще спре производството или нещо от сорта.
Че то тогава да спрат държавата направо, щом се надявате да няма инвестиции,,, какво се чудите че държавата е зле
Един прави нещо, двадесет се молят да се провали
mufin написа:Един написа:icoico написа:Г.Г. със сигурност е хитър.На бас до колко време ще забранят вноса на автомобили над 5 години.Тогава няма да има значение колко добри и здрави са за наще условия.
Аз бих хванал бас след колко време ще спре производството или нещо от сорта.
Че то тогава да спрат държавата направо, щом се надявате да няма инвестиции,,, какво се чудите че държавата е зле
Един прави нещо, двадесет се молят да се провали
Ха, как точно го каза. Песимизмът ни е голяма пречка. Ако подходим с малко оптимизъм ще стане работата...
Искам вече да ги видя "нашите" коли, че ми е много интересно. Все пак нашето поколение в учебниците ще влезе. Започва ерата на българското (не точно, де) автопроизводство.
Датата ще я има в тестовете за техническите университети в страната. Това на шега

Иска ми се и тестове да им гледам (на джипчетата), но родни, не ю-тубски.
Това е щяло да се случи преди 60г
Във Враца е имало фабрика за файтони и са подписали договор за прозводство на Форд във същата тази фабрика но уви идва 9ти 

ping23 написа:Това е щяло да се случи преди 60гВъв Враца е имало фабрика за файтони и са подписали договор за прозводство на Форд във същата тази фабрика но уви идва 9ти
Това не го знаех, сега можеше Враца да е Софията

Но, по-добре късно, отколкото никога, пък знаеш ли, може да го докарат до Тико. Ако са евтинки и карат по 10 години ни стигат, нали. (не коментираме цени и т.н., просто караме и ходим за риба с тях)
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
днес бях на панаира,видях ги,определено изглеждат много по-добре от дачия и лада,сега да видим кой ще се престраши да си ги купи 

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Danny boy написа:днес бях на панаира,видях ги,определено изглеждат много по-добре от дачия и лада,сега да видим кой ще се престраши да си ги купи
Някой има ли идея каква част от автомобилите ще се произвежда в БГ и/или Европа ? Или всичко е внос от Чина и после само сглобка? Ще има ли под изпълнители в България ? Защото ако станат 90% Европейско производство ще са много напред като качество..Бош , Сименс това онова.. : ))
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Идеята е,първите 3-5 години да се увеличава процента на произведените части в България,като се започне от железариите и по-непретенциозните и се стигне до 100% производство в България.Другия план,който е по-пикантен за широката аудитория е,че бранда Литекс Моторс,ще произвежда коли.Иначе казано,няма да носят емблемата на Грейт Уол,а на Литекс моторс.
Сега се стартира с внос на сглобени,след януари започва сглобка,а в края на 2012 ще се пуснат още модели.Седана С30,Н6 и луксозния С50 и флагмана С70.До 2-3 години се очаква и малък СУВ и електро-автомобил.
Това в "светлото" бъдеще.За сега се продават внесени от Китай.Лично моя теория е,че ще се продават винаги сглобени в Китай или най-много да се сглобят 5-6 части тук.Ще завинтят седалките,ще залепят стъклото и ще напомпят гумите.И много ще ме е яд.А това което ма кара да мисля така,е че са наети 30на души (ходилите в Китай,които никой не знае що са) и 3-4ма,по електро поддръжката.Ще стане така,че китайците дадоха една камара пари,да прикрият вноса на големи количества автомобили,като кажат,че се сглобяват тук.
Сега се стартира с внос на сглобени,след януари започва сглобка,а в края на 2012 ще се пуснат още модели.Седана С30,Н6 и луксозния С50 и флагмана С70.До 2-3 години се очаква и малък СУВ и електро-автомобил.
Това в "светлото" бъдеще.За сега се продават внесени от Китай.Лично моя теория е,че ще се продават винаги сглобени в Китай или най-много да се сглобят 5-6 части тук.Ще завинтят седалките,ще залепят стъклото и ще напомпят гумите.И много ще ме е яд.А това което ма кара да мисля така,е че са наети 30на души (ходилите в Китай,които никой не знае що са) и 3-4ма,по електро поддръжката.Ще стане така,че китайците дадоха една камара пари,да прикрият вноса на големи количества автомобили,като кажат,че се сглобяват тук.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Фейкот - ще видим а това лесно ще се разбере от завода...
П.С в ЕС не ядат доматите с колците...
П.С в ЕС не ядат доматите с колците...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
feikot написа:Ще стане така,че китайците дадоха една камара пари,да прикрият вноса на големи количества автомобили,като кажат,че се сглобяват тук.
Какво ще се окаже на края ,че заветното "Made in EU" е целта на цялата галимация само дето производство няма да има

feikot написа:А това което ма кара да мисля така,е че са наети 30на души (ходилите в Китай,които никой не знае що са) и 3-4ма,по електро поддръжката.
Явно съм на прав път като смятам начинанието на доста съмнително. Ако не за друго поне да не се надяваме как ще има "работни места". Другото интересно е колко хора въздишат по китайски автомобили, а ако ги попитам примерно "да си купя ли ланчия/алфа/фиат" веднага ще оплюят "жабарите".
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”