Бора, дрънчене от ляво

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Steels
Автомобил: Arteon SB 280hp
Двигател: DNFE

Бора, дрънчене от ляво

Мнениеот Steels » Сря 28 сеп 2011 22:40

Здравейте от доста отдавна имам едно дразнещо дрънчене отпред в ляво, звука го определят като резонас от метал в метал и е като звънче :shock(само когато минавам през дупки или павета и се чува само при отворен прозорец) . Ходих на няколко майстора включително и във VW Бургас, казаха ми че са накладките. Добре отивам аз да ги оправям и момчето малко ги побългари като леко ги навари с електрожена :Mr Green Fun и луфта който имаха изчезна смених дори водачите на самите апарати, че ако там е имало луфт вече да няма, но проблемат си ОСТАНА :? . Дайте идеи от къде може да е това звънливо звучене? Колата е Bora 1.6 AKL, DUU

Потребителски аватар
Outfeed
Автомобил: VW EOS
Двигател: TSI

Re: Бора, дрънчене от ляво

Мнениеот Outfeed » Сря 28 сеп 2011 22:57

Колега, сега лятото абсолютно същото описано от теб звучене го имах и аз на моят Golf 4. От пред в дясно се чуваше и то доста отчетливо по време на движение (независимо бързо или бавно). Помислих да не би лагер да е заминал, или пък нещо да се е откачило. Огледах добре но нищо необичайно. Е, откарах го при един познат, там разглобиха супортите на спирачките и се оказа камъче влязло и се закрепило там. То дрънчало постоянно, като се триело в диска. В смисъл не е било притиснато към самия диск, явно е клапчало там, защото се беше изпило като мраморен полиран къс. Останах изумен как пък там ще влезе и ще се закрепи такова нещо, но ето че могло. :?
Та това се оказа причината за "металното" дрънчене.

Потребителски аватар
Steels
Автомобил: Arteon SB 280hp
Двигател: DNFE

Re: Бора, дрънчене от ляво

Мнениеот Steels » Сря 28 сеп 2011 23:07

При мен ще е нещо друго :(, разглобявал съм ги няма камъчета.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”