Питане относно таблет

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане относно таблет

Мнениеот Ludia » Сря 14 сеп 2011 21:04

http://www.businessinsider.com/ipad-share-2011-3

тук има някои отговори кой кой е в света на таблетите ;)
мисля, че е по-добре да се говори в цифри, за да се види наистина кой е облъчения mhihi

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 14 сеп 2011 21:15

Теб малко ли ти се виждат облъчените iPad: 7.3 million :mrgreen:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 14 сеп 2011 22:32

Ludia написа:http://www.businessinsider.com/ipad-share-2011-3

тук има някои отговори кой кой е в света на таблетите ;)
мисля, че е по-добре да се говори в цифри, за да се види наистина кой е облъчения mhihi

тва отзадЕ,не е ли чичо Бил mhihi mhihi mhihi

Изображение

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 14 сеп 2011 22:48

Тц ;)
и малко офф :

Изображение
Изображение
mhihi mhihi mhihi

bimmoby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bimmoby » Чет 15 сеп 2011 23:43

ChimeyJimmey написа:
bimmoby написа:андроидът става за смартфон,но за таблет просто е само за интернет,музика и филми
за всичко останоло е много куц,просто няма приложения.

Може ли по-подробно да се обясни това "всичко останоло", за което таблет с андроид не става?

ами например че тази правописна грешка за която безсмислено се заяждаш е продукт на клавиатурата на таблета
друго-не мога да си ползвам електронния подпис с андроида,да форматирам FAT 1TB външен хард,да не говорим колко много програми и игри не вървят на андроида,как забива и губиш данни
таблета за мен по скоро трябва да е универсален-да става за възможно най-много неща,вкючително и да вършиш работа на него ,а не да мъкнем и смартфон и таблет и лаптоп и хиляда зарядни

извинявам се предварително ако отново съм допуснал някоя правописна грешка

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 27 сеп 2011 23:31

Archos се слават с едни от най хубавите екрани

Имам аз едно дърво,дето отдавна му се чудя кога ще му подкарам Дуъл буут през Ångström

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 28 сеп 2011 9:53

TiL написа:Тая тема стана maikomila Едва ли смотания и прехвален ипад се побира в ценовата листа на колегата. Човека пита еди кой си китаец дали си заслужава за 110 евро. Според мен не си заслужава! Ма не си заслужава и Ипад-а, Ипод-а и Ифон-а! Тея за И изгъзиците сме ги слушали, че падат от 1000 метра височина и остават здрави... mhihi Всичкото им е от рекламите.

:applause: :applause: :applause: много компетентно мнение, дори и заключения си позволяваш да правиш.
може ли само да ни информираш все пак, оценкаta на кой известен критик имаме възможността да четем ?!
а колкото до " ценова листа " - знаеш ли какво означава този термин ? или го бъркаш с потребителска кошница, таргет група, wish list, etc. ?

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 28 сеп 2011 10:34

Китайско менте таблет за 100 евро или нещо такова - абсолютно не си струва, защото вероятността да спре непоправимо съвсем скоро след получаването му е доста голяма.
iPad (първа серия вече намалиха доста цените, втора я гледам за 950лв без 3G) е все още неоправадано скъпа играчка. Да, тя е точно това - играчка, която не е лошо да имаш ако можеш да дадеш парите и е абсурд да си я купиш, спесятвайки 3-4 месеца. Просто защото не си струва парите предвид начина, по който можеш да я ползваш. Моя iPad си седи в шкафа вече 1 година mhihi

Основен недостатък спрямо смартфон е, че трябва задължително да носиш чанта, като го взимаш с теб. А, съгласете се, една микроскопична част от вас имат невероятната нужда във всеки един момент да могат да пишат дълги имейли или да гледат неща на голям екран и в същото време да нямат достъп до офис. Като заговорихме за писане на имейли - да, виртуалната клавиатура не е лоша, но да напиша този постниг на нея ще ми отнеме 10 пъти повече време отколкото на нормална клавиатура. Хората, вършещи сериозна работа ползват лаптопи - по-практично е, да не говорим че ако работиш в уиндоус или линукс среда е БЕЗКРАЙНО по-удобно и съвместимо с всякакви устройства. За какво говорим изобщо - с iPad не можеш дори да принтираш!!! Да, става възможно като си купиш допълнително приложение за... колко беше, към 8-10 евро. Отделно iOS-е е МНОГО непрактичен за ползване заедно с домашен/служебен не-ейпълски ОС. Ужасна досада, свързана със загуба на време.

След като го оплюх стабилно да кажа и няколко добри думи:
- подходящ е да се ползва за карта на града при пътуване в чужбина - сваляте си карта на съответния град и сте на 6
- подходящо е да разглеждаш новините докато си лежиш в леглото или мързеливо се мотаеш неделя сутрин
- има забавни игрички mhihi
- лъскав е mhihi

Отново се връщам на първоначалната си теза - забавно устройство ако се чудиш къде да дадеш 1000лв. Иначе в съотношението цена/полза - забрави.

И нещо забавно за финал:
Изображение

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 28 сеп 2011 13:29

Прав си Ице 8) :applause: точно това е

Лъскав буклук,който на всяка крачка ти казва- искаш да прайш тва?-дай дваес лева

Беги оттук,много ме дразни и то не щото гроздето е кисело!!!
Просто е прекалено скъп за това,което предлага-един вид е и имидж раийш ли mhihi има един дето при нас чака промоцийте в стола да фане намалението за 2 лева и цъка ай пад maikomila

Таргет групата е ясна-след като прочетеш,че е юзър френдли,то той е насочен към....тия дето не могат да си свалят един пач,и като тръгнат да копират сириъла на Неро-то ти викат- Ми..то нема COPY :063:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 28 сеп 2011 13:35

maxpayne написа:След като го оплюх стабилно да кажа и няколко добри думи:
- подходящ е да се ползва за карта на града при пътуване в чужбина - сваляте си карта на съответния град и сте на 6

Поправи ме ако бъркам-това го може всеки смартфон и всяка навигация с Уин ЦЕ за 80 долара 7 инча :beer

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 28 сеп 2011 13:58

Matematiks написа:
Таргет групата е ясна-след като прочетеш,че е юзър френдли,то той е насочен към....тия дето не могат да си свалят един пач,и като тръгнат да копират сириъла на Неро-то ти викат- Ми..то нема COPY :063:

лошо нЕма, щом 80% от таблет потребителите са го избрали, явно толко си могат леваците и не искат нещо по-сложно mhihi
а за програмистите остава уин-а и дроида maikomila ( много яка емотиконка )

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 29 сеп 2011 9:35

Излезе инфо за новия таблет на амазон - kindle fire
За цена от 199 долара получавате на практика iPad, но с по-малък екран. За сметка на това пък е с андроид. Отлична алтернатива за 3 пъти по-ниска цена от iPad. Уви, не става особено за четене за разлика от обикновения Kindle, но това е положението.

http://www.amazon.com/Kindle-Fire-Color ... d_i=507846

Последна промяна от maxpayne на Чет 29 сеп 2011 9:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 29 сеп 2011 9:53

TiL написа:Да беше пуснал и линк :)

Ето го колега, определено ще си заслужава като съотношение цена/качество...
http://www.mobilebulgaria.com/news/20719/%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-amazon-%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-199-%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 29 сеп 2011 18:08

Леле това докато ститгне цената на iPhart треа си земеш 4 броя mhihi

7 инча IPS матрица!!! и ! Гхц процесор :да: за 200 долара :да:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 29 сеп 2011 18:11

Ludia написа:
Matematiks написа:

лошо нЕма, щом 80% от таблет потребителите са го избрали, явно толко си могат леваците и не искат нещо по-сложно mhihi
а за програмистите остава уин-а и дроида maikomila ( много яка емотиконка )

Продажбите са паднали с 25% щото мириканските лумпени почнаха да се усещат :applause:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”