Въпрос към Голф 3 ТД 75
- albena_sladurana
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: PB
Въпрос към Голф 3 ТД 75
Днес с мой приятел ходихме да гледаме въпросната 3-ка и както се казва гола като пушна ,само хидравлика има.От към купе,двата прага са тръгнали и горе долу това.Най интересното беше,че колата не чади и не даваше да и се пипне ключа.Та въпроса ми е заслужава ли си 1700лв тази кола или не и какъв ще и е разхода?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: Въпрос към Голф 3 ТД 75
Сега..дали си заслужава,не може да се реши ей така без оглед без нищо.Но все пак тази цена е доста ниска. А мотора...няма какво да се лъжем,поддържа ли се е на практика вечен.За разход извънградско не мога да ти кажа (понеже не помня),но градско даваше към 6л/100,макар и на по-голямото купе на Вентото(става дума за нашия град,който не е свикнал на задръствания и кой знае колко интензивно движение)
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Не е лоша кола.Доста проста за поддръжка е.Върви нормално и има нисък разход на гориво ,примерно 5/100км при 100км/ч
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Е-е-е, малко се поизхвърляте.
Все пак това е ААЗ - предкамерен дизел, с къси скорости.
Цената е напълно нормална за такава кола!
Ако двигателят е ОК и не те притесняват тръгналите ръжди - взимай смело.
Градско в Сф - малко под 8, извън около 6.
Все пак това е ААЗ - предкамерен дизел, с къси скорости.
Цената е напълно нормална за такава кола!
Ако двигателят е ОК и не те притесняват тръгналите ръжди - взимай смело.
Градско в Сф - малко под 8, извън около 6.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
аз ще споделя ,че този мотор малко като се пипне върви задоволително ... бая
.

- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
кат не сте гледали небезизвестната шпонка,се едно нищо не сте гледали 

-
- Автомобил:
- Двигател:
vinixxx написа:кат не сте гледали небезизвестната шпонка,се едно нищо не сте гледали
и така малко да взема участие по темата,колега наистина двигатела е както се казва вечен разбирасе да не го изпускаш,ако шаибата на к.в. не замята,студен пали на заб,дарпа задоволително и не пуши,не се чуди голями кучета са,е неможе да го сравняваш със съвременното ТДИ но са кучета това е,а относно разхода не се плаши 90-100 си на 5/100,а в града е около 6,5-7,0/100 от личен опит 100% гаранция,даже ако трябва да сам искрен изван града 4,6/100 при скорост 80-100км/ч,на които нему се вярва да идва да сипва нафта и да трагваме,така че СМЕЛО НЕСЕ ПЛАШИ КУЧЕТАСА......
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Аз съм със същия мотор и за сега ме слуша много ама и аз го глезя. Кара се само с масло пълна сиснтетика и антифриз HEPU. За 40 000km като изключим теча на масло от капака на клапаните никакви проблеми не ми е създавал. Сила има достатъчно, на равен път без особени проблеми влиза в "лютеницата" на 5-та предавка 
Разхода както казаха колегите зависи от десния крак и както може да харчи 4,6/100 така може, и до 8/100 да го докараш. На магистрала поради късите скорости при 130-140 е около 6/100.

Разхода както казаха колегите зависи от десния крак и както може да харчи 4,6/100 така може, и до 8/100 да го докараш. На магистрала поради късите скорости при 130-140 е около 6/100.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
radi_nrj написа: На магистрала поради късите скорости при 130-140 е около 6/100.
според мен е пресилено това твое твърдение.При положение че със 120 е на 3000об,а ти казваш 140,6 на сто си е направо утопия,колега,да не говорим че на 160 ляга да спи тоя мотор
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Много свръхестествени неща се изказаха в тази тема. Бил "куче" и не знам какво.
Истината е, че моторът е на 20 години като технология. Похарчва си и не върви особено за дизел. Поради късите скорости има пъргавина в града, но извън след 110-120 си е направо мъка... За 75 к.с. върви, ама чак да е нещо особено
А за разхода... Смея да твърдя, че имам един от най-запазените ААЗ-ти в този форум и смесеният разход винаги е около 6.5, колкото е по каталог.
Как ги изкарвате тези 4.6 на 100 просто не зная.
Най-ниският разход, който е правен с тази кола е постиган от баща ми с леко каране - 5.3 л/100 км.
За да не се отлконяваме повече от темата - ако не пуши и не харчи масло и антифриз - взимай смело
Истината е, че моторът е на 20 години като технология. Похарчва си и не върви особено за дизел. Поради късите скорости има пъргавина в града, но извън след 110-120 си е направо мъка... За 75 к.с. върви, ама чак да е нещо особено

А за разхода... Смея да твърдя, че имам един от най-запазените ААЗ-ти в този форум и смесеният разход винаги е около 6.5, колкото е по каталог.
Как ги изкарвате тези 4.6 на 100 просто не зная.
Най-ниският разход, който е правен с тази кола е постиган от баща ми с леко каране - 5.3 л/100 км.
За да не се отлконяваме повече от темата - ако не пуши и не харчи масло и антифриз - взимай смело

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Smeagol написа:но извън след 110-120 си е направо мъка...
Хмммм, трябва някой път да те кача на моя параход. Понеже доста покарвам на магистрала съм забелязал нещо като тенденция. Колите в дясната лента в повечето случай вървят с с едно темпо - 100-110km/h. Същото важи и за лявата лента където повечето случаи ако има трафик се движат с 130-140km/h.
Като се прибера в дясно да пусна някой ниско летящ после това доускорение от 100-110km/h до 130-140km/h за да се включа в лявата лента не му е никакъв проблем и не му трябва 1km празно пространство за да ги набере (освен ако няма 15+% наклон и трябва да го катеря

Не изключвам и варианта италианеца да е правил нещо по него защото както казах за 40 000 не е баран нито мотор нито ГНП, а вътре може да има изненади.
Върни се в “Дизелови агрегати”