Г4 1.6 AKL, обороти
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Г4 1.6 AKL, обороти
Маслото почернява още след 50 км ..... След 1000км няма как да очакваш олио 
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Почернява на дизелите!Ела да видиш моето което е на 4000км какво е?Haralampi написа:Маслото почернява още след 50 км ..... След 1000км няма как да очакваш олио
Такаа, след дълги размисли и страсти стигнах до следните изводи:
- черният пушек може да има връзка с проблема с оборотите поради неправилна смес. Затова започвам с него.
- по отношение на маслото ще започна с гумички на клапаните, като мисля смяната да се извърши без сваляне на главата. Ако проблемът остане, тогава вече става забавно
- черният пушек може да има връзка с проблема с оборотите поради неправилна смес. Затова започвам с него.
- по отношение на маслото ще започна с гумички на клапаните, като мисля смяната да се извърши без сваляне на главата. Ако проблемът остане, тогава вече става забавно
Проблемът с оборотите е решен. Случиха се следните неща:
Благодарение на колегата pedalchobaba дроселовата клапа беше правилно адаптирана
, след което нещата значително се подобриха, оборотите на празен ход не бяха стабилни, но не се качваха над 1000, което е търпимо в някаква степен, по неприятно беше това, че в движение сякаш някой ми подръпваше педала на газта и колата се тресеше чат пат (това май по - рано не го бях споменал, не знам защо съм пропуснал).
Миналата седмица я закарах да й сложат газова уредба и тогава стана неприятно. Газаджията каза, че не може да настрои газта докато го има тоя проблем. След поредната диагностика ми казаха отново, че дроселовата клапа е за смяна. Хванаха ме нервите и въпреки, че не вярвах , че това е проблема, взех една клапа втора употреба. За мое голямо учудване след смяната нещата се оправиха
Остана само една лека вибрация, нещо като леки гърмежи в гърнетата на празен ход, което леко смущава оборотите, но почти незабележимо. Идея си нямам от какво е, но за сега няма да се занимавам, че започна да ми писва.
МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ПОМОЩТА!!!
Благодарение на колегата pedalchobaba дроселовата клапа беше правилно адаптирана
, след което нещата значително се подобриха, оборотите на празен ход не бяха стабилни, но не се качваха над 1000, което е търпимо в някаква степен, по неприятно беше това, че в движение сякаш някой ми подръпваше педала на газта и колата се тресеше чат пат (това май по - рано не го бях споменал, не знам защо съм пропуснал). Миналата седмица я закарах да й сложат газова уредба и тогава стана неприятно. Газаджията каза, че не може да настрои газта докато го има тоя проблем. След поредната диагностика ми казаха отново, че дроселовата клапа е за смяна. Хванаха ме нервите и въпреки, че не вярвах , че това е проблема, взех една клапа втора употреба. За мое голямо учудване след смяната нещата се оправиха
Остана само една лека вибрация, нещо като леки гърмежи в гърнетата на празен ход, което леко смущава оборотите, но почти незабележимо. Идея си нямам от какво е, но за сега няма да се занимавам, че започна да ми писва.
МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ПОМОЩТА!!!
Това виене което чуваш на задна го имах и аз едно време. Оказа се следното - жилата на ръчната бяха ръждасали, не се връщаха след употребата и, накладките леко докосваха диска. От време на време, не всеки път, като маневрирах назад на паркинга се чуваше едно такова скърцане. Първо си мислех че е от скоростите и бях в шок, но след като се наложи да сменя дискове, накладки и жилата на ръчната проблема изчезна.
Това звучи успокоително, аз също си мислех за спирачките, но звука е много странен, а и само на заден ход с навит волан се чува. Дано да е от жилата, мерси колега за инфото, ще ги проверя.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”