Голф 4 1.4 смяна на двигател - въпрос

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1.4 смяна на двигател - въпрос

Мнениеот agent_kowalski » Пет 30 сеп 2011 8:53

нека да споделя едни мои мисли за 1.4 ,едно и не знам колко и тн.
немеца ги карал и бил доволен.еми да доволен ще е поради няколко причини.първо немеца си кара така доста културно и по правилата.в тоя ред на мисли 1.4 на голф е напълно достатъчен за 50км в града и 120 на магистрала.немеца няма да изпреварва където му е забранено,където няма видимост,няма да пили на светофара защото някой с бмв седи до него и иска да му се докаже и подобни.отделно двигателя наистина е икономичен за бензин и постига страхотен разход извън града при нормално каране.и съответно като се кара нормално не се и чупи толкова много.за нас е скапан,защото го караме по-юнашки и не издържа.
сега има и друг момент.като отиде в сервиза там му знаят проблемите и на колко км.какво трябва да се смени.и ако му кажат че примерно скоростаната кутия е консуматив,който се сменя на 120к. той я сменя без да спори.ако трябва през 50хиляди ще му отварят двигателя да сменят нещо,ще го пишат консуматив и всичко е ок.и колата няма да го остави на пътя.
а ние какво парвим караме докато се счупи.еми има коли ,които като ги вземем на незнайни километри,ако се счупят след 50хиляди тотално за нас са боклуци,ако искарат 200-300к без да сме пипали друго совен масла,ремъци,някое шарнирче и накладки значи са бетон.немеца все си ходи в сервиза и му сменят всичко и то няма кога колата да го остави на пътя,затова е доволен.и това нещо не прави 1.4 на голф 4 нито по-лош,нито по-хубав отколкото е реално.ако имахме пари и ни сменяха всичко по-колата на сила никой нямаше да реве че се е строшил и нямаше да разберем нищо.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 30 сеп 2011 9:05

Ковалски, това е втория път, в който съм съгласен с теб, откак пребиваваш у форума :bowdown
Истина е горе-долу такава. Поддържаната кола, пък била тя и с 1.4 мотор си е по-скъпа от масовия внос тук на тези автомобили.

Потребителски аватар
pkovachev
Автомобил: Polo 1.4 FSI
Двигател: AXU 2004

Мнениеот pkovachev » Пет 30 сеп 2011 9:10

agent_kowalski написа:нека да споделя едни мои мисли за 1.4 ,едно и не знам колко и тн.
немеца ги карал и бил доволен.еми да доволен ще е поради няколко причини.първо немеца си кара така доста културно и по правилата.в тоя ред на мисли 1.4 на голф е напълно достатъчен за 50км в града и 120 на магистрала.немеца няма да изпреварва където му е забранено,където няма видимост,няма да пили на светофара защото някой с бмв седи до него и иска да му се докаже и подобни.отделно двигателя наистина е икономичен за бензин и постига страхотен разход извън града при нормално каране.и съответно като се кара нормално не се и чупи толкова много.за нас е скапан,защото го караме по-юнашки и не издържа.
сега има и друг момент.като отиде в сервиза там му знаят проблемите и на колко км.какво трябва да се смени.и ако му кажат че примерно скоростаната кутия е консуматив,който се сменя на 120к. той я сменя без да спори.ако трябва през 50хиляди ще му отварят двигателя да сменят нещо,ще го пишат консуматив и всичко е ок.и колата няма да го остави на пътя.
а ние какво парвим караме докато се счупи.еми има коли ,които като ги вземем на незнайни километри,ако се счупят след 50хиляди тотално за нас са боклуци,ако искарат 200-300к без да сме пипали друго совен масла,ремъци,някое шарнирче и накладки значи са бетон.немеца все си ходи в сервиза и му сменят всичко и то няма кога колата да го остави на пътя,затова е доволен.и това нещо не прави 1.4 на голф 4 нито по-лош,нито по-хубав отколкото е реално.ако имахме пари и ни сменяха всичко по-колата на сила никой нямаше да реве че се е строшил и нямаше да разберем нищо.

Евала колега, точно така си е. Браво !

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 30 сеп 2011 11:19

Точно така е.

Но се уморих и аз да споря, че няма как да купиш Голф 4 за 4000 лв в "перфектно" състояние и само на 120 000, нов внос от италия и после да не ревеш.... ама не всеки слуша. Нали е евтинджос - толкова си стрували, цените много паднали. Ами ок... сърбай тогава.

Качеството има цена и това е факт. Изисква и поддръжка обаче.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 30 сеп 2011 12:26

Е, готови сте европейци! Скоростите са консуматив... Утре и фаровете ще са консуматив, щото им се матират пластмасариите!
Знаете ли откога колите започнаха да имат проблеми с кутии? Откакто, за да се намали загубата от вътрешно триене, се ползват редки масла и всичко е екстремно натоварено, а заради поевтиняване на продукта се заменят някои термообработки.
Г-3 и Г-4 нямат свестен малък мотор, тези 1,4 са боклук и трябва да се избягват. Ама като пишат хората, все някой се пъне, че не било от мотора, а от поддръжката. Ми и на останалите поддръжката е същата, ама на боклука се отразява повече.
Колега, съжалявам, че така се произнасям за колата ти, но мнението ми е на база опит. Ако искаш, пиши на ЛС, мога да те консултирам.
Дано и други, които искат да си купуват кола с тези недомислия, прочетат това.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 30 сеп 2011 14:47

Колеги, с тези си постове не помагаме на човека да си реши въпроса с фланеца към СК, за което беше темата първоначално.

Безсмислено е да спорим в тази тема кой двигател е хубав и кой е боклук. За някои хора на някои географски ширини, все на северозапад от нас, 1.4 моторът не е лош по никои параметър - вече се написа защо.

Към колегата над мене - да, в БГ всички колите все така се поддържат, независимо дали 1.4 или 1.8Т, само че не може да се очаква всички двигатели да са еднакво издръжливи. При покупка на ново разликата в цената е била зашеметяваща - няма как после да се очаква идентично развитие. Макар и в по-малък мащаб, същата зависимост я има при старите коли. Нормално е при равни други условия 1.4 да живее по-малко. Само че при колите на старо всичко е относително - много зависи от конкретното състояние. Аз примерно нямах никакво намерение да си взимам 1.6, но като намерих сегашната ми Бора, просто нямаше как да я изпусна - и не съм съжалил досега нито веднъж за това решение.

Така че нека всеки си кара своята кола и да спрем да спамим темата.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 30 сеп 2011 15:23

Изчетох всички мнения до тук в темата. Чудесно, само липсват няколко нафтаджий да почнат да хвалят печките и работата заприлича на тема за избор на Г4 :063:
Това с фланеца е малко спорна идея. Да кажем че се направи фланец за да се събере кутия+двигател. Добре, а вътре нали влиза съединителя, там това разстояние което ще се отвори с какво ще се компенсира? Целия възел ще стане по-обемист, това нещо ще се отрази навярно на начина на захващане на мотора и скоростите към купето, може да се случи че да не може да го закачите. И отделно ми се струва че може да има проблем с дължината на полуоските след поставяне на фланец.
Аз да попитам, защо не потърсиш друг мотор с правилните отвори? Решението да махнеш колата за части ми се вижда доста крайно, особенно поради проблем с мотора. Имаш свободата сега да направиш избора - дали да влагаш средства в 1,4 или да смениш с по-голям и да разпродадеш всички останали чаркалаци.
Само да вметна че според ЕТКА тоя мотор е с различен номер на блока според зависи дали е за автоматични или ръчни скорости. Да не да си набарал такъв дето е бил автоматик, за това да има разлика в отворите?
036 103 101 AM - ръчни скорости
036 103 101 S - автоматични скорости

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 30 сеп 2011 15:40

Жоро и аз като видях темата се мъчих да проумея как е възможно два еднакви като код мотора да са с различни като тип кутии ?!?! Твоето мнение е наистина логично. Наистина ли тоя мотор се предлага и с автомат maikomila
Наистина смяна на автомобила с друг е доста крайна мярка, но е добре човек да си направи хубаво сметката и да си калкулира всички разходи преди да пристъпи към нея. Щото примерно ако му вземе да речем 1500 под пазарната цена заради мотора си струва човек да се позамисли.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 30 сеп 2011 15:59

stefan4o, еми така е :) сега като кажа че нещо е еди какво си ясно че говоря за наще разбирания и начин на експлоатация.аз всеки ден мога да обяснявам че една 12 годишна кола за 4000лв е всичко друго ,но не и "нова" за каквато ни я продават,но вианги си мисля че който чете и пише тука е достаъчно разумен и грамотен да го проумее.и винаги съм казвал че няма "добро" и "лошо" ,а просто едно и също е различно за всеки.И това не само за коли,а за всичко в живота :) :beer

marto777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto777 » Съб 01 окт 2011 9:01

Изчетох всички мнения до тук в темата. Чудесно, само липсват няколко нафтаджий да почнат да хвалят печките и работата заприлича на тема за избор на Г4
Това с фланеца е малко спорна идея. Да кажем че се направи фланец за да се събере кутия+двигател. Добре, а вътре нали влиза съединителя, там това разстояние което ще се отвори с какво ще се компенсира? Целия възел ще стане по-обемист, това нещо ще се отрази навярно на начина на захващане на мотора и скоростите към купето, може да се случи че да не може да го закачите. И отделно ми се струва че може да има проблем с дължината на полуоските след поставяне на фланец.
Аз да попитам, защо не потърсиш друг мотор с правилните отвори? Решението да махнеш колата за части ми се вижда доста крайно, особенно поради проблем с мотора. Имаш свободата сега да направиш избора - дали да влагаш средства в 1,4 или да смениш с по-голям и да разпродадеш всички останали чаркалаци.
Само да вметна че според ЕТКА тоя мотор е с различен номер на блока според зависи дали е за автоматични или ръчни скорости. Да не да си набарал такъв дето е бил автоматик, за това да има разлика в отворите?

Мерси колега.Поне едно смислено мнение .Може би си прав за това с автомат. скоростна кутия.Ще проверя далиот там идва разликата.А на колегите преди това - не искам да я продавам или ремонтирам стария двигател , защото новия който съм взел ( не от България разбира се ) е на малко километри и с гаранция.Просто не ми се иска да го връщам (въпреки че я има тази опция) , исках да си карам колата , но явно в България е по-лесно да кажеш няма да стане , отколкото да помислиш има ли и какви са вариантите за решение на проблема.За сега варианта ми е да сменя скоростната кутия , от където обаче идват други въпросителни.Някои знае ли Site или програма за кодове на двигатели ,ск. кутии , съвместимост на едните с другите и така.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 01 окт 2011 10:42

Програмата се казва ЕТКА.
Иначе първото ми мнение в тази тема беше да видиш какви СК се слагат на твоя двигател и да сравниш болтовете на фланеца. :idea:
Наистина има 1.4 автоматик, но вероятността твоят да е точно такъв е малка - все пак рядко се срещат. Погледни в нета кои точно са кутиите (то изборът не е голям - DUW, DLP и т.н.. която и да вземеш от тия, дето започват с D все става - стига да пасне), после иди в някоя морга и ги разгледай.

marto777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto777 » Съб 01 окт 2011 21:54

Намерих я програмата , ще разгледам , мерси още веднъж.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”