Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5

Мнениеот feikot » Чет 13 яну 2011 20:43

Ако не стане лекичко,напери и два три шамара по-силни.

Потребителски аватар
snoopcar
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот snoopcar » Съб 12 фев 2011 17:33

snoopcar написа:Имам проблем с шофьорската врата от време на време не иска ту да се отлкючва с дистанционното ту да се заключва(понякого и двете),като това се оправя за известно време примерно седмица две няма проблем и после пак не ще от дистанционното.Когато не иска да се отключи\заключи се чува някъкво прещракване от вратата,та нещо май изтърва вътре в опида да се заключи вратата.Така когато не искаше от дистанц. калючвах с ключа,но тези дни започнаха и други 2 врати да го правят този номер като и при тях се чува това неколкократно прищракване.Къде точно е проблемът и как да го отстраня?

Проблема е решен!
Оказа се изгнила снадка с кабели под мокета при комфорт модула.Вече работят всички врати.

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Нед 06 мар 2011 14:01

Още един оправен автомобил по метода на колегата Миланов, този път Сеат Толедо, кабела който дублирах е кафяв с бяла лента. Всъшност това е третия автомобил който оправям по подобен начин преди това още едно Толедо и една Бора, но скоро открих темата и сега не си играх да свалям металната кора. Имам един въпрос след като свържа масата на мултицета към кафявия кабел с бялата лента и след това свържа другата сонда на маса се показва някакво съпротивление от няколко ома което е чудесно, НО правя следния експеримент свързвам сондата маса на мултицета към новоизведения проводник за бутона и след това другата сонда към + (плюса) в запалката и уреда отчита около 0,5 волта,след което премествам сондата на маса и уреда показва 11.85 волта защо се получава така? Според мен понеже кафявия проводник с бялата лента е свързан във верига и връща плюс през нажежаемите жички на крушките правилно ли е това твърдение? Тези замервания ме накараха предните пъти да използвам бутони с прекъснати мостове към маса и да дублирам и двата кабела на микретата, дано сега не съм направил някаква грешка, но щом няма изгорели бушони и всичко по вратата работи би трябвало всичко да е наред.

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Вто 14 юни 2011 9:17

Колеги,
Понеже все още не съм човъркал вратата и нещо не мога да се ориентирам как точно изглеждат тези микрета в предна лява врата -

Това на снимката ли е микроключето което трябва да се сменя?

Изображение

П.С. Мисля, че си отговорих - това трябва да е за багажника

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Вто 14 юни 2011 15:49

Да се похваля,преди 2 месеца си оправих шофьорската чрез външно ключе по метода на колегата Milanov :applause:
Лесно и сигурно! :012:

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 16 авг 2011 16:38

Аз имам може би един малко тъп въпрос, но все пак... :)
Каква би трябвало да е разликата между
http://bg.farnell.com/saia-burgess/v4ns ... dp/1162608
и това
http://bg.farnell.com/saia-burgess/v4ns ... dp/1162607

Гледам че всички поръчват горното ключе, аз пък поръчах долното. По-евтино е, пък аз не виждам разлика, освен в максималният ток на контактите, като по-евтиното дори е с по-големи стойности

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 17 авг 2011 10:32

V4NST7 е със терминали за запояване, V4NS - със жици. Картинките във фарнел не ги гледай, че нямат понякога нищо общо с това което идва.

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Сря 17 авг 2011 10:41

Аха, може. Понеже гледам че и Ваското в по-предната страница говори за V4NS пък на снимката ключето е такова със запояване... Както и да е, на другата врата си го запоих, сега пак ще си го запоя и те така :) Нищо че не е със жици

brum

Мнениеот brum » Сря 17 авг 2011 10:51

Аз нали казах - ако е здрав корпуса винаги можеш да извадиш плунжера (пластмасовата пишка) от новото ключе и да я набуташ в старото. Оригиналните са разглобяеми и става лесно. На 2 врати съм така повече от година и не е имало проблем :) .

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Сря 17 авг 2011 11:26

brum написа:Аз нали казах - ако е здрав корпуса винаги можеш да извадиш плунжера (пластмасовата пишка) от новото ключе и да я набуташ в старото. Оригиналните са разглобяеми и става лесно. На 2 врати съм така повече от година и не е имало проблем :) .

Да, четох, като дойде ще помисля първо над този вариант, само не разбрах става ли на място това разглобяване? Зашото оригиналното е малко трудно сваляемо от бравата и после може и да не се закрепи както трябва обратно ако се махне

brum

Мнениеот brum » Сря 17 авг 2011 11:59

Чак на място. Откачаш го да виси на жиците, сменяш и събираш обратно.

Има 2 варианта на ключета - едните са със стопени пластасови крачета за фиксация, другите са със щипка. При тези със щипката няма какво да се обърка. При другите ще трябва поялник да ги нагрееш и поразтопиш. Много по-лесно е отколкото да сменяш цялото ключе и после да се чудиш как да го закрепиш.

Потребителски аватар
pesho72
Автомобил: VW Passat B 5 Benzin 1.8
Двигател: APT 1999

Мнениеот pesho72 » Пет 23 сеп 2011 19:21

Колеги открих че микрето на багажника се продава като резервна част 8D5 959 489 ето и линк със снимки http://www.worldimpex.com/parts/genuine ... 20943.html надявам се да съм бил полезен .

Потребителски аватар
pesho72

Мнениеот pesho72 » Чет 29 сеп 2011 20:45

Здравейте отново мисля че открих много полезна страница от която можете да поръчате оригинални микрета на CHERRY http://export.rsdelivers.com/catalogue/ ... I-1|PS-25|

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Чет 29 сеп 2011 22:21

То хубаво...за съжаление обаче оригиналната серия е спряна от производство. Сериите които се предлагат (пр. DC) имат минимална разлика, която обаче е достатъчна за да не може да се замени веднага и безболезнено и все пак се налага лееекчико приспособяване на новото ключе към бравата.

Потребителски аватар
pesho72

Мнениеот pesho72 » Съб 01 окт 2011 0:25

Аз съм поръчал като ги получа ще разглобя бравата и ще видя какво ще се получи.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”