ми щом можеш да кажеш за метро ,че са ОК кажи го ,аз знам за бисквитите от вносителя,който не оправдавам ,други знаят за маслата трети за салама и да не продължавам,и в общи линии контрата остава в метро не във вносителя или производителя.
А за мненията нямам мания за количество.
Случката я изкарах на бял свят да се види, че контрола в тая верига е на ниво -1000 да не говоря за персонала ,познавам няколко индивида работещи там ,които са склонни да ти набутат лайно в целофан ,защото ако се продаде партидата ще получат бонуси,а в същото време са с токова умствен багаж,че ако им кацнат 2 мухи на тиквите ще издухат всичко.
Repsol Elite injection 10W40 за Бога, не го купувайте!
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Repsol Elite injection 10W40 за Бога, не го купувайте!
Аз нищо не казвам,ти се мъчиш да кажеш нещо,но само напъните ти остават,защото си взел пари от някакви вносители на вафли и те е страх да им кажеш името!
Всеки се напъва да каже нещо,но един не знае какво масло да си купи,друг продавачите му криви и е най-лесно да се обвини веригата или салама продаван в нея!
И за какъв контрол говориш? Ако беше прочел на какъв принцип работи Метро и беше помисли малко,щеше да видиш,че контрола липсва в твоя клиент-вносителя на бисквити на които ти си им сменил етикета на негодната стока.Явно,че при теб контрола и гражданската съвест е на ниво +100000000.
Всеки се напъва да каже нещо,но един не знае какво масло да си купи,друг продавачите му криви и е най-лесно да се обвини веригата или салама продаван в нея!
И за какъв контрол говориш? Ако беше прочел на какъв принцип работи Метро и беше помисли малко,щеше да видиш,че контрола липсва в твоя клиент-вносителя на бисквити на които ти си им сменил етикета на негодната стока.Явно,че при теб контрола и гражданската съвест е на ниво +100000000.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Що за идея да си купиш масло от Метро? Преди време ме убеждаваха как евтиното масло на Кауфланд било "супер". Във форума има поне трима колеги които продават оригинални качествени маркови масла с отстъпка за колегите.
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
Дали ме е страх да кажа името на вносителя не е важно.Важното в случая е ,че в тази верига се правят тези номера ,което е доста сериозен проблем.Целта ми е да предпазя колегите от некоректните вносители и производители. А относно маслото дали е нормално при вносителя тубата да е 53-56лв. а в метро да е 36лв. а?.
Относно гражданската съвест взел съм контра мерки,като обслужвам всички деца напълно безплатно и с предимство в сервиза превозните им средства са велосипеди ама те само тях имат ,а парички нямат,но им се кара колело.
Относно гражданската съвест взел съм контра мерки,като обслужвам всички деца напълно безплатно и с предимство в сервиза превозните им средства са велосипеди ама те само тях имат ,а парички нямат,но им се кара колело.
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Калеко ми се засили да си купува акумулатор от метро,щото били на промоция...Добре,че не направи тая грешка..Метро освен за храна за нищо друго не струва,макар,че в България и това е съмнително вече.Секцията "Авто","Техника","Компютри" е под всякаква критика...Бягам надалече от такива "универсални" магазини... 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Той автора си е за бой 'щото е решил да кара TDI-то с евтини полу-синтетики пък ако ще и от битака да го взима. Не се научихте, че в страна където зимните температури падат под -15 градуса TDI се кара с 5W30 или 5W40 (каквото ви е по спецификация) и ако разхода на масло по-висок от допустимия се проверява състоянието на мотора, а не се минава на по-гъсто масло.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:Той автора си е за бой 'щото е решил да кара TDI-то с евтини полу-синтетики пък ако ще и от битака да го взима. Не се научихте, че в страна където зимните температури падат под -15 градуса TDI се кара с 5W30 или 5W40 (каквото ви е по спецификация) и ако разхода на масло по-висок от допустимия се проверява състоянието на мотора, а не се минава на по-гъсто масло.
Кво речи ?? Понеже аз съм автора на темата да ти кажа че продължавам както 80% от каращите такива коли да си слагам полусинтетика и не мисля да набутвам 190лв за 5л масло като теб при положение че ще направя 3 смени за тези пари

- radi_nrj
5W30 се намира за 120лв 5l и се сменя се на 15'000км, 10W40 се сменя на 10'000 и като сметнеш във времето не излиза чак толкова по-скъпо а за мотора е в пъти по-добре.
Само да вметна, че турбото развива до 100'000 об/мин и лагера му втулков. Оставам на въображението ти какво се случва в него при -10 и гъсто масло.
Ама всеки сам си избира как да си счупи мотора.
Само да вметна, че турбото развива до 100'000 об/мин и лагера му втулков. Оставам на въображението ти какво се случва в него при -10 и гъсто масло.
Ама всеки сам си избира как да си счупи мотора.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Мда, колега виж на какви цени са тук мотулите, какви 190лв за пълна синтетика..
. Отделно, за TDI-тата не трябваше ли да отговаря маслото не на 505.00, а на 505.01, т.е. MOTUL 5W-40 Specific 505.01 за 88лв 5л е маслото за този мотор или бъркам?
Поздрав.

Поздрав.
Последна промяна от dj_tuhla на Нед 02 окт 2011 21:41, променено общо 2 пъти.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
dj_tuhla написа:Мда, колега виж на какви цени са тук мотулите, какви 190лв за пълна синтетика..Отделно, за TDI-тата не трябваше ли да отговаря маслото не на 505.00, а на 505.01, т.е. MOTUL 5W-40 Specific 505.01 за 88лв 5л е маслото за този мотор или бъркам?
За стандартно TDI масло отговарящо на 505.00 е достатъчно ,505.01 е за помпа-дюза /не че не може да си го сложиш и на TDI ако ти се дават повече пари/ ,а колкото до това кой колко пари дава за масло имах предвид мнението на колегата radi_nrj от тази тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=19233&start=900 на 61 страница ако не се лъжа където казва как е дал 150лв за масло на AAZ двигател

Добре как в Метро продават 2-3 Кастрола все в 4л. пакети,като навсякъде другаде го има само в 1л. или в 5л. туби
Не е ли ментак

Не е ли ментак

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
BG_Golf4e написа:Добре как в Метро продават 2-3 Кастрола все в 4л. пакети,като навсякъде другаде го има само в 1л. или в 5л. туби![]()
Не е ли ментак
В метро продават в туби от 1л и 4л. И тези туби от 4л са доста масови,да не кажа по-масови и от 5л-вите.
Аз си купувах Кастрол от вносителя за България и имаше само 4 литрови туби.
Сега BG_Golf4e дали не се изказа неподготвен?
Ами аз затова питам бе,в сайта на кастрол има само 1 и 5 литрови 

- radi_nrj
Stivi написа:Мисля че моят двигател както е изкарал 130 000км /другите 160 000 не знам с какво е каран/ с 10W40 така ще изкара още 100 000 със същото![]()
То за мотора не е толкова фатално, турбото си "пийва водица" обикновено. Да и 120лв е long life 5W30 стандартното както го виждаш е под 100лв. Това, че аз дадох 190лв за 5l туба е от така да се каже форсмажорни обстоятелства (нямаше да отложа сватбеното пътешествие за да спестя 70лв

- boro7777777
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Темата е стара,но да споделя.
Скоро си смених маслото на колата с това в заглавието на темата и всичко е точно.Нямам никакви забележки.
Скоро си смених маслото на колата с това в заглавието на темата и всичко е точно.Нямам никакви забележки.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”