проблем с автоматик Голф3 1.8 ми 75коня.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
morenzavoda
Автомобил:
Двигател:

проблем с автоматик Голф3 1.8 ми 75коня.

Мнениеот morenzavoda » Съб 01 окт 2011 8:56

Проблема е следния при натискане на спирачка и спиране колата не изключва от скорост товарат се и спирачките и скоростната и двигатела.Естествено ката спре минавам на неутрална. За да ме разберете тва е се едно като си на 3 предавка с 60 км да спрете колата без да пипате съединител и лоста. Ходих на 2 сервиза не могат да го оправят. Смених маслото и филтъра на автоматика. Молбата ми е ако някои е имал такъв проблем или знае сервиз в София. Единия сервиз на които ходих е на изхода на София след отбивката на Банкя тои е за автоматични скорости. За мен проблема е електрически. Стоп машинката на педала на спирачките работи проверихме я.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: проблем с автоматик Голф3 1.8 ми 75коня.

Мнениеот zfa159 » Съб 01 окт 2011 16:43

Аз не можах да разбера много добре какво точно имаш в предвид.Караш си и в даден момент започваш да намаляваш,когато натиснеш спирачката,започва да си намалява докато спреш до 0,после двигателя е минал вече в режим на принудителен празен ход и бута колата да тръгва,ако не я държиш на спирачка.Съответно минавайки на неутрална,двигателя си минава на обикновен празен ход и спирачките също се разтоварват,защото не е нужно да ги държиш,за да не тръгне колата,това му е нормалното поведение,ако говориш за това,само че не разбрха дали това имаш в предвид (ако имаш колата отдавна и си карал и други автомати,знаеш,че е нормално това,което казвам и наблюдаваш друг проблем,който аз не вдянах какъв е :) ).
Иначе ако кутията поддържа четене на живи данни през Ваг-Ком ,можеш да пробваш да прочетеш за какъв проблем става дума т.е. дали има някакви грешки в нейния комп. и какви,както и какво показват отделните датчици и съответно дали сигнала от стоп машинката стига до кутията,за да знае тя,че спираш или не стига и съответно кутията си няма идея какви ги вършиш със спирачките :)
:beer

morenzavoda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот morenzavoda » Съб 01 окт 2011 17:02

Значи като запаля няма проблем преминаваики на D колата иска да върви, кутията зацепва. Колата съм навъртял 50000.Да ще я кача на Ваг-ком.

morenzavoda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот morenzavoda » Нед 02 окт 2011 20:16

При смяна на ремъци и ролки се наложи да сменя 2 тампона като задния на скоростите напълно скъсан. Сега е по добре но проблема не е решен във вторник ще я кача на ваг ком.

morenzavoda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот morenzavoda » Вто 11 окт 2011 0:08

Свалих клемите от акумолатора.. изкубах всички букси от скоростната след почистване където може, напръсках с контакт спреи. Същото направих с всички клеми по мотора и газовата... и сега чукам на дърво...проблема е отстранен.. дано :banana

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”