Проблем с двигателя Голф 3
- danielfilth88
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с двигателя Голф 3
Здравейте, колеги, не съм ви тормозил скоро
. Карам 3-ка 1.6 101 коня и напоследък съм забелязал нещо много обезпокояващо. Първото нещо което ми направи впечатление беше че като че ли ми падна мощността на колата и ускорението, което отдадох или на въображението ми или на факта, че наскоро сложих 15" джанти. Но в последствие се появи и друг проблем, който доста по-сериозно ме притеснява. Като тръгна да натискам газта по рязко двигателя ми изръмжава все едно съм сложил много евтин спортен филтър и забива муцуната като 1-2 пъти дори ми угасна. Ако предварително го вкарам в оборот преди да почна да натискам няма ядове, набира си. В началото като че ли ми го правеше тоя проблем само при включен климатик, но сега вече е постоянно. Много е неприятно и вчера щях заради това да се утрепа на едно изпреварване. Моля помагайте. Благодаря предварително!

- golfmaniak666
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHL
Re: Проблем с двигателя Голф 3
колега провери бензиновия филтър да не те ебава(тои е под купето в близост до задната дясна гума.
- danielfilth88
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да е от него, аз имам и газов инжекцион, може би трябваше да спомена и по-горе, прави ми го това и на газ...
Колеги същия пролем с голф 3 1.8 моно 90к.с.,И друго се появи,някой път работи идеално на газ на бензин ми гасне и ми прекъсва,а ако се оправи на бензин след това пък на газ ми прави така 

- plachkov
- Автомобил: шкода рапид 2019
- Двигател: 1000
Според мен-стъпково моторче.Аз имах AFT(с ГИ) и правеше така когато пусна климатика.Почистиха го с някакъв спрей и се оправи на момента.Няма да лошо да си видиш кабелите и възд.филтър
- danielfilth88
- Автомобил:
- Двигател:
Ще пробвам да почистя стъпковото, благодаря колега!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Почакай, не бързай толковаdanielfilth88 написа:Ще пробвам да почистя стъпковото, благодаря колега!

е,браво! един разумен съвет!точно казано rocky66 !но да мине през мотор -тестер или по обикновената осцилография за да смени точните неща!иначе по метода на налучкване -струва около 100лв!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”