Смяна на осветлението на таблото

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Re: Смяна на осветлението на таблото

Мнениеот Gazaro_wow » Вто 13 сеп 2011 15:13

kocetobs написа:колеги някой би ли ми обяснил как да сменя цвета на парното че махнах лампичката и сега ни свети

За каква кола става въпрос? Дай повече информация. Но щом си стигнал до лампата просто слагаш един LED диод и последователно слагаш един резистор 1 Кило ом и си готов :)

Потребителски аватар
kocetobs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kocetobs » Сря 14 сеп 2011 21:42

Става въпрос за голф 2 и ако може по подробно обяснение.Благодаря предварително :beer :beer

Потребителски аватар
chiki-riki
Автомобил: Golf 2
Двигател: 1.8

Мнениеот chiki-riki » Пон 19 сеп 2011 22:28

при мен как се получи

DSC02353-.jpg

DSC02354-.jpg

такъв диод използвах
Изображение

изправих крачетата, махнах пласмасовата част скъсих крачетата и направо го мушнах в мястото на лампичката :да:

Потребителски аватар
skiper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skiper » Пет 23 сеп 2011 9:42

Nasulov написа:
doaiena написа:Какво е това, от къде може да се купи, колко струва!

Това е фибро оптичен кабел страничносветещ или нещо такова беше.Намерих го в един сайт bardesing пише че струва 1,50лв. метъра.Понеже няма магазини и такива работи реших аз да се обадя по телефона и ако мога да си поръчам.Звъннах,казва човека че няма проблеми и че утре ще ми прати по еконт с наложен платеж и в други ден ще дойде..Уви още чакам,измамници :evil: та някой ако намери нещо такова в БГ и е истинско да пише че могат много готини работи да се получат с това!

Аз също се обадих на въпросната фирма и след два дена ми изпратиха едн метър оптичен кабел със седем светлопроводими нишки в него,но не върши абсолютно никаква работа.Като го осветя свети само в другия край на кабела,няма нищо общо с кабела от руския клип.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пет 23 сеп 2011 9:48

skiper написа:
Nasulov написа:
doaiena написа:Какво е това, от къде може да се купи, колко струва!

Това е фибро оптичен кабел страничносветещ или нещо такова беше.Намерих го в един сайт bardesing пише че струва 1,50лв. метъра.Понеже няма магазини и такива работи реших аз да се обадя по телефона и ако мога да си поръчам.Звъннах,казва човека че няма проблеми и че утре ще ми прати по еконт с наложен платеж и в други ден ще дойде..Уви още чакам,измамници :evil: та някой ако намери нещо такова в БГ и е истинско да пише че могат много готини работи да се получат с това!

Аз също се обадих на въпросната фирма и след два дена ми изпратиха едн метър оптичен кабел със седем светлопроводими нишки в него,но не върши абсолютно никаква работа.Като го осветя свети само в другия край на кабела,няма нищо общо с кабела от руския клип.

Трябва с фина шкурка да го направиш матов, за да може да разсейва светлината настрани, защото сега отвън е перфектно гладък и разсейването е минимално (каквато всъщност му е и целта). Ако е съвсем тънко влакното ще стане трудно, но не и невъзможно! :)

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пет 23 сеп 2011 13:18

колега направи малко снимки на това ,което са ти пратили.снимай го докато е осветено да видим и да умуваме,защото и аз не обичам да ми свети само централната врътка ,а другите да междукат едва едва eusa mhihi

Потребителски аватар
skiper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skiper » Съб 24 сеп 2011 10:49

Светловода представлява силиконов шлаух в който има седем светлопроводими нишки.Отрязах парче от него и започнах всякакви проби,матирах го с шкурка-никакъв ефект,направих му много резки с пила-никакъв ефект,извадих самите нишки от шлауха и същото упражнение и пак никакъв ефект,светят само в края и много-много мижаво по останалата част.Осветявах ги със светодиод който беше добре изолиран, за да не се губи светлина-нищо,пробвах и с крушка-пак нищо.Ето снимки на светловода ,но само на светло защото на тъмно не излиза нищо на снимките.

Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот Gazaro_wow » Сря 28 сеп 2011 21:09

kocetobs написа:Става въпрос за голф 2 и ако може по подробно обяснение.Благодаря предварително :beer :beer

http://www.blauetachos.de/doc/vw/golf_2/index.htm
Ето в този сайт си избираш на какво искаш да сменяваш осветлението табло,бутон за фарове и т.н.

Потребителски аватар
kocetobs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kocetobs » Сря 28 сеп 2011 22:25

Gazaro_wow написа:
kocetobs написа:Става въпрос за голф 2 и ако може по подробно обяснение.Благодаря предварително :beer :beer

http://www.blauetachos.de/doc/vw/golf_2/index.htm
Ето в този сайт си избираш на какво искаш да сменяваш осветлението табло,бутон за фарове и т.н.

Благодаря колега както и на колегата chiki-riki.Вече я направих но нямам хубав апарат да покажа. :beer

Потребителски аватар
blacklider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blacklider » Съб 01 окт 2011 16:07

колеги имам г3.смених оригиналните крушки на таблото с диоди и махнах зелените бленди на осветлението и на часовника/километража(дигиталните) и оттук идва проблема!километража/часовника(дигиталните) сега светят жълто а всичко останало бяло!как да ги направя и те да светят бяло?

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Съб 01 окт 2011 19:01

blacklider написа:колеги имам г3.смених оригиналните крушки на таблото с диоди и махнах зелените бленди на осветлението и на часовника/километража(дигиталните) и оттук идва проблема!километража/часовника(дигиталните) сега светят жълто а всичко останало бяло!как да ги направя и те да светят бяло?

Ако съм те разбрал правилно - ами замени осветлението и под цифровите дисплеи със светодиоди. Аз примерно направих така със син и сложих една бленда, да не са точки и готово.

Потребителски аватар
blacklider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blacklider » Съб 01 окт 2011 20:54

а като ги запоявам няма ли да се отлепят пистите и да се съсипе всичко

Потребителски аватар
crashman
Контакти:

Мнениеот crashman » Съб 01 окт 2011 21:40

blacklider написа:а като ги запоявам няма ли да се отлепят пистите и да се съсипе всичко

Ако говорим за едно и също нещо - стр. 56, и не, нищо няма да се отлепи, просто вместо крушката се слага светодиод/и.

Потребителски аватар
blacklider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blacklider » Нед 02 окт 2011 9:08

благодаря колега точно за това става въпрос!а такива километраж/оборотомер от къде мога да намеря защото в темата точнотакива не видях?моите обаче са дигитални и километража и часовника 20-200км/ч 0-7000об/мин

Потребителски аватар
crashman
Контакти:

Мнениеот crashman » Нед 02 окт 2011 13:26

blacklider написа:благодаря колега точно за това става въпрос!а такива километраж/оборотомер от къде мога да намеря защото в темата точнотакива не видях?моите обаче са дигитални и километража и часовника 20-200км/ч 0-7000об/мин

Харесай си ;)
Километражи

Върни се в “Направи си сам!”