Търсих такава тема и намерих видях едно мнение че не може да се смесва стара с нова течност( да купя нова бутилка и да долея) защото се пресичала може ли някой със сигурност да го потвърди ? защото ако е така, ще ходя утре в офиц. сервиз да я сменят цялата.
п.п течността е зелена,май че G 002...
Последна промяна от prasky на Пон 04 сеп 2006 16:27, променено общо 3 пъти.
колега, на старата си кола съм доливал поне 3-4 пъти и не съм имал никакви проблеми. само че беше червен кастрол. дано съм ти полезен. и да носиш поздрави на моя любим град
доливай смело, няма какво да стане. моята рейка си тече от няколко месеца, така я взех колата и само си доливам. не само че й сипвам от най-долопробната течност ами и ги мешам как ми е кеф. нито гледам цвят нито марка нищо. е вярно е че не ми пука за нея и без това е за смяна, но все пак за 4-5 месеца не ми се е пресякла, доливал съм поне 20 пъти
На предишната ми кола се беше закъсал леко един маркуч (само сълзеше) и понеже не можах да си го намеря си доливах в продължение на 3 години. Никакъв проблем! Само да кажа, че освен по цвят можеш да ги сравниш и по мириз. Така направиха моите майстори, защото не се знаеше каква е била предишната течност.
Успех!!
източих с един маркуч около 400 грама мътилка от старата и сипах от новата веднага ли трябва да спре да скърца и стърже воланът или трябва да мине известно време ? защото минах пробно 2-3 км с яко въртене ама като че ли е без голяма промяна все още
няма няколко километра повече, сипеш ли на максимума веднага трябва да спре да скърца, в противен случай си за ремонт на рейка. моята както споменах не е много красива, като се разскърца малко и си доливам моментално спира просто