Голф2 проблем с двигателя и при бензин и при газ.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
julysword
Автомобил:
Двигател:

Голф2 проблем с двигателя и при бензин и при газ.

Мнениеот julysword » Съб 01 окт 2011 23:18

Здравейте!
Имам голф 2,1.6 бензин с газ,карбуратор,1991 г.Карам го вече няколко години и съм много доволен от него,не е имал сериозни повреди а нормалните свързани с консумативи и тн.Никога досега не е имал проблем с паленето.Палеше от много малко,и на бензин и на газ дори в най-големият студ.ОТ 15 дни насам обаче започна да пали много трудно.Държи се така все едно се мешат 2 те горива и те явно се мешат.Смених бензиновият клапан,газовият клапан който се оказа че изпуска,смених палец на делкото,капачката и кабелите.Изпарителят си е наред със сигурност.На каквото и да го запаля сутрин на студено се тресе,няма ниски обороти,пусна ли педала на газта гасне,ако е на газ мирише яко на сурова газ,ако е на бензин отзад става страшна пушилка и на асвалта остава черна диря като от дизел,тоест като работи студена и от ауспуха излизат нещо като сажди,тресе се като че работи на 2 цилиндъра и тн,просто който е мешал газ с бензин знае какво е.Интересното е че независимо на какво палиш след около 3-4 минути мъки и прекъсване се отпушва изведнъж,вдига си оборотите на смукача,саждите изчезват ако е на бензин,ако е на газ изчезва миризмата на газ и започва да си работи гладко както трябва.Когато е топъл или 2-3 часа след като е работил мотора пали идеално и работи като по часовник.Обаче ако се остави 7-8 часа или една нощ след това пак се мъчи много.Ходих на диагностка за бензина специално,оказа се че работи идеално,всичко е в нормите и като изгаряне и като смес и тн.Днес свалих свещите които са на около 3000км.Има доста живот в тях защото са с голям електрод.Оказа се че от страната на електрода са целите черни от същите сажди като от ауспуха,цапаха черно и бяха все едно са оваляни в сажди от печка.Почистих ги и ги сложих но това според мен не е нормално.Накратко,сменени са клапаните на газта и бензина,изпрарителя е в ред,това са причините поради които мислех че меша горивата но въпреки това при студено палене пак много се мъчи независимо на какво се пали,тормози се,едвам държи оборити и трябва да се форсира за да не загасне и след 5 мин се оправя.Всички майстори вдигат ръце и не се знае от къде е проблема който допреди 15 дни го нямаше.Един казва че е от карбуратора,друг че е заминал двигателя и трябва да се слага добавка в маслото,трети казва че били клапани,незнам.Ако някой е имал подобен проблем нека сподели!Искам да кажа че маслко не харчи грам,не намалява и при работа на топъл двигател е просто идеален.:)

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф2 проблем с двигателя и при бензин и при газ.

Мнениеот agent_kowalski » Нед 02 окт 2011 12:25

спецялно за бензина прегледай всички вакуми да няма спукано маркуче или измъкнато.ако няма виж предполгам си с пиербург от дясната страна трябва да имаш едно пластмасово черно като конусче в което влизат два маркуча.вътре имам мембранка за вакум.често се къса и стават такива пробелми.надуй го с маркуче на уста и виж дали задържа или изпуска съответно,това което се надул.по принцип това не би трябвало да влияе на газта,а казваш че и там имаш проблеми,за там не знам.но за бензина симптомите,които описваш се получават точно от това,което ти обясних.

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф2 проблем с двигателя и при бензин и при газ.

Мнениеот ALiGaToR » Пет 11 ное 2011 20:37

При мен се появиха същите симптоми. Когато е студена преди си палеше на газ и на бензин. В момента обаче когато е стояла 3-4 часа и е изстинала хубаво не може или много трудно пали на газ. На бензин пали много лесно обаче ми работи много нестабилно и пуши черно отзад. Също много тресе мотора и работи все едно работи на 2 цилиндъра а черния дим го изкарва все едно гледаш Трабант.
Обаче когато запали на бензин и веднага прехвърля на газ колата си работи много равномерно. Но забелязвам, че вдига оборотите над 1500, дори стигат до 2000. Възможно ли да е всичко това да се дължи на някои скъсан вакум, или просто карбуратора нещо се е прецакал.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”