падат оборотите при включване на консуматори
-
rumbateh
- Автомобил:
- Двигател:
падат оборотите при включване на консуматори
Взех Полото 1,4 преди една седмица от сервиза първият ден работеше ужасно завъртях малко делкото на слух пооправи се сега с всеки изминал ден сякаш работи по добре .Не знам каква е тази адаптацию на компа може би сам да се самонастройва.Някой може ли да ми обясни по подробно.Освен това при включването на парното ,падат оборотите за момент,при включване на светлини също .Дали акумулаторът е слаб?сега съм с 45ан акумулатор.дали да взема по голям или в нещо друго е проблема.
-
exalibur
- Автомобил:
- Двигател:
Re: падат оборотите при включване на консуматори
Привет,
Това с делкото требе да се донастрои със стробоскоп, ама ако настройката на слух ти е докарала нормален вървеж и разход, не грее и набира добре остави го и не се занимавай повече!
А относно падането на оборотите , ами така става когато натовариш със консуматори, динамото товари мотора заради повишената консумация.Но това трябва да се усеща само за миг, а после оборотите трябва да се нормализират.Компа автоматично посредством мотора за празен ход изравнява оборотите към нормалните за празен ход.
Ако оборотите остават по ниски от нормалните, тогава има проблем, вероятно със мотора за празен ход.Почистване и смазване!
Проблема не е в акумулатора, ако изобщо има проблем!
Е те така!
Това с делкото требе да се донастрои със стробоскоп, ама ако настройката на слух ти е докарала нормален вървеж и разход, не грее и набира добре остави го и не се занимавай повече!
А относно падането на оборотите , ами така става когато натовариш със консуматори, динамото товари мотора заради повишената консумация.Но това трябва да се усеща само за миг, а после оборотите трябва да се нормализират.Компа автоматично посредством мотора за празен ход изравнява оборотите към нормалните за празен ход.
Ако оборотите остават по ниски от нормалните, тогава има проблем, вероятно със мотора за празен ход.Почистване и смазване!
Проблема не е в акумулатора, ако изобщо има проблем!
Е те така!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”