Така става по-вкусно.
Не коментирам дали е редно или не, хуманно или не, и т.н., просто казвам какво знам от старите хора

sk. написа:Имай предвид, че ако е като при конете, като го заколите почва да рита толкова сериозно, че ако уцели някои, го оставя на място! Няма ли по цивилизован начин да се сложи край на мъките на магарето? Много е брутално това с коленето. По-големите ферми за крави съм чувал, че има поточна линия и ги умъртвяват чрез електричество...
feikot написа:Абе последните години само ям въпросните магарешки луканки и кифтета,та реших да взема едно магаре да направя 200-300 луканки,че като дойде снега и много сериозни бабаити се събираме.
Питам следното :
-Младо или старо магаре.Мислих,че трябва да е младичко,ама един (който е клал) ми каза,че колкото по-старо,толкова по-добре било месото (узряло било)
-Имало някаква "жълта лой",която трябвало да се премахне...
-Сланинката която се слага,била около 350-400 грама на килограм червено месце ? (100 кг месо с 25 кг сланина)
Ще почерпя
ilia_d008 написа:Незнам ама като ги гледам как ги млатят със вариите по челото прасета,телета,магарета и сие направо ми се ...... бах това хуманност!
Борба за животец ама вегетарианец не ставам
joker написа:Ами ако се опиташ да се поставиш за миг на мястото на магарето,ако знаеш колко интелигентни животни са те(и не само те!),ако видиш и запомниш предсмъртния поглед на животното,свикнало да вижда в теб онзи на когото разчита и когото боготвори,ако се оплискаш в пръскащата на 1-2 м кръв....ще станеш...Е....хти касапската тема...Тук ли баш е мястото за таквиз простотии...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 42 госта