Бял пушек при палене на Голф 3, 1Z

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Бял пушек при палене на Голф 3, 1Z

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Съб 01 окт 2011 22:30

Здравейте колеги.

Изчетох всички теми (поне които аз открих) за белия пушек при студен старт , и никъде не прочетох точен отговор за проблема.
Аз карам голф 3 1Z и откакто го имам ( две години) винаги пуши бяло синкав пушек при студен старт и мерише здраво на неизгоряла нафта не зависимо дали е лято,зима или от коя бензиностанция зареждам.
Още при първата ми диагностика ventoman каза ,че съм на предварение ,но го оставих така.След прочетеното във форума реших да пробвам с по -голямо предварение и наистина пушека намаля ,но не изчезна.Не знам до колко ми работят свещите(никога не съм ги проверявал).

Зимата обаче има една особенност.Като запаля освен щатния пушек има претрисане за 2 максимум 3 секунди.
Колеги кажете според вас дюзи ли са, като се има на предвит,че колата си пали и на -15 без проблеми? И разбира се за да се подготвя психически скъпи ли са разпръсквачите на 1Z?

Последна промяна от dobrin на Вто 04 окт 2011 9:13, променено общо 1 път.
Причина: Пишете смислени заглавия!

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Re: Бял пушек при палене

Мнениеот Zinoto » Съб 01 окт 2011 23:17

samo ra4na na zavoite написа:Здравейте колеги.

Изчетох всички теми (поне които аз открих) за белия пушек при студен старт , и никъде не прочетох точен отговор за проблема.
Аз карам голф 3 1Z и откакто го имам ( две години) винаги пуши бяло синкав пушек при студен старт и мерише здраво на неизгоряла нафта не зависимо дали е лято,зима или от коя бензиностанция зареждам.
Още при първата ми диагностика ventoman каза ,че съм на предварение ,но го оставих така.След прочетеното във форума реших да пробвам с по -голямо предварение и наистина пушека намаля ,но не изчезна.Не знам до колко ми работят свещите(никога не съм ги проверявал).

Зимата обаче има една особенност.Като запаля освен щатния пушек има претрисане за 2 максимум 3 секунди.
Колеги кажете според вас дюзи ли са, като се има на предвит,че колата си пали и на -15 без проблеми? И разбира се за да се подготвя психически скъпи ли са разпръсквачите на 1Z?

101 процента нямаш проблем с дюзите!!! Пробвай на предварение малко под средната линия на графиката и повече гориво от помпата.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Нед 02 окт 2011 15:17

Zinoto написа:
samo ra4na na zavoite написа:Здравейте колеги.

101 процента нямаш проблем с дюзите!!! Пробвай на предварение малко под средната линия на графиката и повече гориво от помпата.

Скоро ще се здобия с vag com и ще пробвам да правя настройки да видя как ще бъде. С ваг кома съм пълен новобранец и ще трябва доста да почета преди да постигна каквото и да било.Преди време когато вентоман ми настройва горивото на ниски обороти го направи нещо от сорта на 2,6 (не съм сигорен) ,но каза ,че е пробвал всякакви варянти и така е най-добре.Наистина нямах ядове даже вървеше екстра ,но досадното пушене на студен двигател си остана.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Нед 02 окт 2011 17:46

Може да се направи горивото на празен ход да е 3.6 и пак да е повече отколкото ти е сега на 2.6, незнам обаче дали вентоман може да го направи това.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Нед 02 окт 2011 18:06

Zinoto написа:Може да се направи горивото на празен ход да е 3.6 и пак да е повече отколкото ти е сега на 2.6, незнам обаче дали вентоман може да го направи това.

Колега аз не съм сигорен дали той ми каза 2.6 или нещо друго не запомних числото.
Това беше преди 2 години. Тогава си спомням ,че вентоман работеше без да има излишни движения което означава ,че е правил процедурата десетки можеби стотици пъти.Тогава не му обясних за проблема с пушенето защото тъкмо бях купил колата и не го бях забелязал (не ми беше направило впечатление).

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Пон 03 окт 2011 18:27

Е щом пали студена може и да е пикаеща дюза!

Последна промяна от Supawiza на Пон 03 окт 2011 18:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пон 03 окт 2011 18:31

А ти маслото проверяваш ли си ?

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Пон 03 окт 2011 18:49

ventotdi написа:А ти маслото проверяваш ли си ?

Да разбира се. От смяна до смяна 10000км щеката от макс спада на мин (незнам колко грама е). total 7000 diesel 10w40.
Пак казвам ,че го прави само студена,топла изобщо не пуши и няма миризма на варбург ,а остра миризма на не изгоряла нафта направо люти на очите.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Пон 03 окт 2011 19:00

Supawiza написа:Е щом пали студена може и да е пикаеща дюза!

Колега и аз това си мисля че ще да е.Днес сутринта беше 7градуса .Не ми включи свещи ,завъртях и както винаги запали от рас ,но забелязах ,че дори и при 7 градуса се опита да трепне двигателя.

Знам че докато тепе двигателя може да се провери коя дюза е виновна като се разхлабват тръбичките за високо налягане една по една,но и в най-големия студ претрисането е не повече от 3 сек. Кжете друг метод да разбера коя дюза е прецакана (ако се окаже дюза де) :mrgreen:

Потребителски аватар
SCALE
Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
Двигател: AHF 2000

Мнениеот SCALE » Пон 03 окт 2011 20:16

Най сигурно диагностика на стенд . Ако си ги свалиш сам ще ти излезе 10-тина лв , на мен ми ги свалиха замериха и смениха дифтунгите за 30лв . Другото е ( ама не знам на 1з дали се вижда ) с ВАГКОМ да се види на коя дюза ЕКУ то се опитва да компенсира максимално горивото и там да се търси проблема ( ако изобщо е дюза )

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Пон 03 окт 2011 20:26

SCALE написа:Най сигурно диагностика на стенд . Ако си ги свалиш сам ще ти излезе 10-тина лв , на мен ми ги свалиха замериха и смениха дифтунгите за 30лв . Другото е ( ама не знам на 1з дали се вижда ) с ВАГКОМ да се види на коя дюза ЕКУ то се опитва да компенсира максимално горивото и там да се търси проблема ( ако изобщо е дюза )

Не ми е проблем да си ги сваля сам.
Скъпи ли са нови разпръсквачи средно качество,че ако не са скъпи направо да ги сменям 4-те :screwy , а който е читав от старите за резерва :Mr Green Fun

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Пон 03 окт 2011 20:52

samo ra4na na zavoite написа:
SCALE написа:Най сигурно диагностика на стенд . Ако си ги свалиш сам ще ти излезе 10-тина лв , на мен ми ги свалиха замериха и смениха дифтунгите за 30лв . Другото е ( ама не знам на 1з дали се вижда ) с ВАГКОМ да се види на коя дюза ЕКУ то се опитва да компенсира максимално горивото и там да се търси проблема ( ако изобщо е дюза )

Скъпи ли са нови разпръсквачи средно качество,че ако не са скъпи направо да ги сменям 4-те :screwy , а който е читав от старите за резерва :Mr Green Fun

от 40 до 100 лева за бройка, ама не бързай с тях за смяна. Първо ги качи на стенд то ще си покаже.
Поздрави.

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Пон 03 окт 2011 21:01

Според мен може да си вземеш едни 205-ци има доста оферти.
И с едно чипче си към 140 коня.
Това за около 300 лева всичко.
Иначе с ВАГКОМ също може да се хване слаб цилиндър.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Пон 03 окт 2011 21:06

bobitur написа:
samo ra4na na zavoite написа:

от 40 до 100 лева за бройка, ама не бързай с тях за смяна. Първо ги качи на стенд то ще си покаже.
Поздрави.

Има ли клубни майстори със стенд за дюзи (ако може да са от софия)? Продават ли се разпръсквачи по единично?

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Пон 03 окт 2011 21:09

Supawiza написа:Според мен може да си вземеш едни 205-ци има доста оферти.
И с едно чипче си към 140 коня.
Това за около 300 лева всичко.
Иначе с ВАГКОМ също може да се хване слаб цилиндър.

Да колега така е ,но нямам за цел вдигане на мошноста.

Върни се в “Дизелови агрегати”