Затъмняване на стъкла - как?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Re: Затъмняване на стъкла - как?

Мнениеот IvailoOo » Пон 29 авг 2011 20:32

donMaranzano написа:На мен пък не ми харесва, нощно време нищо не се вижда.

Искаш ли да поспорим по въпроса ? :lol: А и има много видове ,цветове и процент на светлопропускливост фолиа :wink:

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Пон 29 авг 2011 21:59

achodemo написа:Колеги някой знае ли дали има адрес в интернет от където мога да си купя фолио 3М или Luumar ?

http://www.llumar.bg/index.php?option=c ... &Itemid=71 :да: ето още едно място
http://targoviya.targoviya.catalog.bg/c ... D1%80/8649

Потребителски аватар
antonco
Автомобил: Golf 2
Двигател: RP

Мнениеот antonco » Пон 03 окт 2011 15:26

От моя скромен опит бих добавил по темата.
За задния джам фолиото да се лепи на два пъти. Аз изхвърлих 5 метра фолио с опити да го нагрея да придобие формата на прозореца и да го лепна. Неще и неще. На два пъти става. Старателно се изрязва по средата на реотана. След това аз с черен маркер минах между двете парчета и се получи - най-накрая! За страничните прозорци е много просто. Обилно се пръска с вода като цяло. След това от кутията която е фолиото се изрязват малки парченца картон. Тях ги напъхвате м/у оплатненията на прозореца . При мен на места влизаха и по 3-4 при вас незнам. Като ги напъхате навсякъде , който е запознат знае. Като се намокри картона той се разширява. Мокрите уплатненията и го оставяте на слънце. Така сте сигурни, че крайчетата са залепнали и при отваряне и затваряне няма да се загърне фолиото или отлепи. Това е което мога да добавя. А който е решил да маха старото фолио и да го сменя. Най-лесно се маха с вода и макетно ножче. Мокриш и стържеш. Прозореца не се наранява ако се прави старателно. При мен са нещо дефектни стъклата.. Имат балончета , предполагам фабрично са отляти така. Преживях го че се получиха балончета . Но трябва да купя други стъкла които не е гаранция че са в добро състояние. Това е от мен, дано съм бил полезен :beer . Който се чуди дали да ги затъмнява да действа. Поне лично на мен ми е по-добре!

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пон 03 окт 2011 19:35

antonco написа:От моя скромен опит бих добавил по темата.
За задния джам фолиото да се лепи на два пъти. Аз изхвърлих 5 метра фолио с опити да го нагрея да придобие формата на прозореца и да го лепна. Неще и неще.

Защото се мъчиш да го направиш със черен целофан за цветя ,каквото е "фолиото" от 4-5-10-15лв !!!

Със Истинско фолио , било то 3М , Лумар или друго , става перфектно на задния прозорец без рязане !!!

Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_vw » Пон 03 окт 2011 20:34

achodemo написа:
antonco написа:От моя скромен опит бих добавил по темата.
За задния джам фолиото да се лепи на два пъти. Аз изхвърлих 5 метра фолио с опити да го нагрея да придобие формата на прозореца и да го лепна. Неще и неще.

Защото се мъчиш да го направиш със черен целофан за цветя ,каквото е "фолиото" от 4-5-10-15лв !!!

Със Истинско фолио , било то 3М , Лумар или друго , става перфектно на задния прозорец без рязане !!!

Абсолютно е прав колегата.Слагането на качествено фолио няма абсолютно нищо общо с този целофан.Въпреки че и при ментаците може да му се хване цаката но е за мазохисти mhihi

Потребителски аватар
antonco

Мнениеот antonco » Вто 04 окт 2011 7:11

Аз май съм от групата на мазохистите. Това италианско фолио трябва да го поръчам по интернет вероятно. Тук наблизо освен това за цветята друго непредлагат.. Всичко е "фъшливо"...

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Чет 17 ное 2011 14:59

Дойде време да си слагам фолио на Толедото .Имам няколко въпроса обаче .Дали е проблемно,ако го сложа сега в студените дни ? Имам стикер,дали ще е проблем? И от къде да си купя някакво фолио,което да е по-качествено (неговоря за онези от 20+ за ролка) ?

Потребителски аватар
antonco

Мнениеот antonco » Чет 17 ное 2011 16:34

Ако оценяваш на доста твоето толедо, защото според мен е абсурдно на кола 1000лв да даваш 200 лв за затъмняваме на прозорци, можеш да отидеш при хора които се занимават с това. Взимат различно. Според фолиото и колко джамци ще затъмняваш. Прочети малко повече от мненията и сам ще разбереш как, колко и къде стават работите. Ако стикер-а е отвътре ще имаш проблем. Няма проблем за студеното време стига да го правиш на закрито и използваш пистолет за горещ въздух.

aRoGaNsS написа:
achodemo написа:Колеги някой знае ли дали има адрес в интернет от където мога да си купя фолио 3М или Luumar ?

http://www.llumar.bg/index.php?option=c ... &Itemid=71 :да: ето още едно място
http://targoviya.targoviya.catalog.bg/c ... D1%80/8649

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Пет 18 ное 2011 10:38

Принципно е добре тази процедура да се прави в топло време , защото по-бързо и лесно ще изсъхне и залепи фолиото за стъклото. Също не е добре да има стикери под и на съмото фолио , особено ако е от качественото/ скъпото и смяташ да си го ползваш поне 6-7 години .

п.п. На мен лично ми се струва крайно не уместнен коментара , колко струвала колата ,че колко пари ще дадеш за фолио.
Това си е лично решение на всеки и дори да карам трабант за 150 лв може да дам 200лв за фолио , ако искам качествено затъмняване .

Поздрави

Потребителски аватар
eminem94
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Пет 18 ное 2011 15:40

ОК,много благодаря колеги,явно ще изчакам да се качат темепратурите и тогава ще го слагам .Мерси за съветите .

пп.КОлега незнам как реши,че искам да давам 200 лева,като съм написал: "Да си поставя,Да си купя ,ако го сложа "?

Още веднъж благодарности .

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Съб 21 яну 2012 20:08

а лепенките на клуба ни как се виждат при това фолио? само външни ли трябва да се слагат, за да се виждат ?

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Нед 29 яну 2012 15:22

refresh4o написа:а лепенките на клуба ни как се виждат при това фолио? само външни ли трябва да се слагат, за да се виждат ?

да само външни

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Нед 29 яну 2012 15:57

Става и с вътрешни.Лепиш фолиото отгоре и няма никакви проблеми стига е хубаво фолиото. Същото правят при задното стъкло и стикерите за газ,но ако свалиш фолиото,сваляш всичко под него

Потребителски аватар
eminem94
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Съб 17 мар 2012 17:29

Днес залепих фолио и на задните (големите стъкла) на врата .На малките триъгълните залепих на 10 % пропускливост(В ебати лошото време),а на големите(където е и стикера) 25% (оти враго се оплака,че неможела да паркира ).Използвах китайското фолио,защото така или иначе няма да я карам много време тази кола (като си взема моя ще заложа на хубаво и качествено фолио). При стикера (моя е без кант,защото го лепих на -20 и канта падна),изкарвах въздуха с парцалче и се получи страхотно .Тези дни ще кача и снимка как стана (само да достигне крайният си ефект фолиото).

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Пет 04 май 2012 21:00

http://www.luxico.com/luxico-car-window ... manual.pdf
Случайно попаднах на тези инструкции!

Върни се в “Направи си сам!”