Информация за Букурещ?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Информация за Букурещ?

Мнениеот MK4 » Вто 04 окт 2011 9:57

Понеже ще ходя натам за мача на ManUtd след две седмици, а досега съм ходил само към Тимишоара и затова ме интересуват някои детайли.
Пътя съм чувал че е хубав, било магистрара между Русе и Букурещ. По спомени от преди 2 години винетката беше 4-5 евро дневната.

Има ли такси за минаване на Дунав мост и ако има какви са?
Как е паркирането в Букурещ, има ли като наще платени паркигни по София където мога да си оставя колата спокойно за 4-5 часа без да я мисля и горе долу какви са цените?

Евентуално може и препоръки какво интересно има да се разгледа в града че мисля да отида по раничко и да се поразходя.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Информация за Букурещ?

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 04 окт 2011 14:39

Колега ходи на концерта на Бон Джови та разпитвах. Винетката май е само седмична и е горе - долу толкова мисля 6 евро е. Такса за моста има от наша страна 5-6 лева, от румънско приблизително същото в евро обаче. Който и да питах, всеки казва - спазвай ограниченията, че имат едни гадни бели не маркирани колици с камери и изкачат от нищото мильовците.

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Вто 04 окт 2011 15:07

Таксата за моста посока БГ->РО е 4 лв.На връщане е 6 евро.Дневна винетка има само за тежкотоварните автомобили.Леките коли купуват минимум седмична на цена 14 ЛЕИ.МОже да се плати и в евро на първата бензиностанция след моста.Винетката е електронна и просто си пазиш касовата бележка.За съжаление за паркинг в Букурещ не мога да помогна с инфо.

Потребителски аватар
MK4

Мнениеот MK4 » Вто 04 окт 2011 15:31

Аз преди като пътувах до Латвия кеш не съм вадил никъде, навсякъде по бензиностанциите плащах с карта, предполагам и винетката мога да си взема така, защото с change бюра не ми се занимава.

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Вто 04 окт 2011 15:45

Ако имаш евро може да плащаш с него навсякъде.Ако не мисля,че и с карта може.

Потребителски аватар
MK4

Мнениеот MK4 » Вто 04 окт 2011 16:00

Сега остава някой да внесе яснота с паркирането в Букурещ или даже около националния им стадион и информацията ще е супер :)

http://maps.google.bg/maps/place?cid=34 ... _AbhybWvAw

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 04 окт 2011 22:48

За пореден път (почти) едни и същи неща се дъвчат.
Тъй като другото са го споменали вече, да споделя моите лични впечатления с лек автомобил от началото на юли :
такса Дунав мост Русе-Гюргево - 4 лв.
винетка (минималната е седмична) - 12,65 леи (точно 3 евро). Точно на първата бензиностанция девойката не искаше евро. С карта (дебитна, кредитна) става.
Пътят между Гюргево и Букурещ определено НЕ Е магистрала, но позволява бързо и комфортно пътуване.
Имах работа за няколко часа през деня в центъра на Букурещ, в почивен ден. Учуди ме колко лесно (в сравнение със София например) е паркирането - места (при това безплатни) имаше доволно, намирането им не беше проблем.
Такса Дунав мост Гюргево-Русе - 25,29 леи (точно 6 евро) - тук вече приемат и евро.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пет 21 окт 2011 21:21

Има няма преди месец ходих, винетка на самата граница купих, представлява един разпечатан лист А4, 3 евро е, платих в леи и си ми върнаха точно. Зелена карта НЕ са ми искали а и нямах.
Да уточня че не минавах по моста а през сухопътна граница.

Върни се в “Пътеводител”