Passat B5 - кои са най-качествените носачи?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
siko2
Автомобил: VW Passat B5 1997
Двигател: ADR

Re: B5- кои са най качествените носачи?

Мнениеот siko2 » Чет 06 окт 2011 12:37

brum написа:Заден заден долен има само 4х4то, другите са на мост :) . Та явно става дума за преден заден долен носач, точно тоя без биалетката на него.

Всичките по предното окачване подлежат на рециклиране. Т'ва относно шарнирите. Тампоните можеш също да си ги купиш отделно и да ги смениш. Удачен вариант като здравина (и най-вече като цена) е тоя на Мейлето. По-евтин е щото е само гума. А фабричния е гума и масло.

Мерси колега за разяснението! За него става въпрос!
Колегата KirilGeorgiev за същият този ли говори?

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 06 окт 2011 12:43

Подлежи подлежи.На мен ми ги рециклира,мисля,че ми каза,че тоя с биалетката не можел,но този съм 100 % сигурен,че го рециклира,защото трудно влезе после.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 06 окт 2011 19:20

За едно и също нещо говориме и не се разбираме :mrgreen: Долен преден носач на него лежи амортисьора и се хваща биалетката и не подлежи на ремонт

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 06 окт 2011 22:00

И що? К'ва е разликата на кой носач ще запълнят шарнира?

Потребителски аватар
kokokode
Автомобил: Pasat tdi 1.9
Двигател: AHH 1999

Мнениеот kokokode » Чет 06 окт 2011 23:34

Потребителски аватар
MAKAROW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAKAROW » Пет 07 окт 2011 19:23

KirilGeorgiev написа:За едно и също нещо говориме и не се разбираме :mrgreen: Долен преден носач на него лежи амортисьора и се хваща биалетката и не подлежи на ремонт

Всички се рециклират!!!!!Калпави са Ви майсторите!!!!

V@lDo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот V@lDo » Пон 10 окт 2011 11:24

Даже има и два тампона на този носач + шарнира му. Всичко се рециклира и сменя.

Dop4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dop4o » Пет 14 окт 2011 9:28

Здравейте колеги интересувам се някой може ли да даде мнение за тези 2 кит-а отностно качеството им http://www.ebay.co.uk/itm/SUSPENSION-CO ... 35b5cd51e8
И този:
http://www.ebay.co.uk/itm/PASSAT-B5-96- ... 4cf8e6350a

Понеже си купих наскоро Б5 и така и така съм в Англия да си зема 1 кит нищо че моите от едната страна са ми чисто нови а от другата доста запазени някой запознат по пътищата на България колко време мога изтракам с тези носачи като изкл. падане в някоий "кратер"...

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Пет 14 окт 2011 11:14

Dop4o написа:Здравейте колеги интересувам се някой може ли да даде мнение за тези 2 кит-а отностно качеството им http://www.ebay.co.uk/itm/SUSPENSION-CO ... 35b5cd51e8
И този:
http://www.ebay.co.uk/itm/PASSAT-B5-96- ... 4cf8e6350a

Понеже си купих наскоро Б5 и така и така съм в Англия да си зема 1 кит нищо че моите от едната страна са ми чисто нови а от другата доста запазени някой запознат по пътищата на България колко време мога изтракам с тези носачи като изкл. падане в някоий "кратер"...

Тези китове, няма да изкарат дълго, не в България, а никъде mhihi

Dop4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dop4o » Пет 14 окт 2011 12:04

И аз така си помислих като погледнах цената ,но все пак да попитам :? Към каква марка да се насоча информативно?
Благодаря вече се поубразовах и като гледам с моите сега пасат-а ми е на 180 000 км схе изкарат осте 50-60 така че а и е в перфектрно състояние така че ще мина зимата пък после си зема един кит благодаря на всички колеги за полезната информация :talk:

Последна промяна от Dop4o на Пет 14 окт 2011 21:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Пет 14 окт 2011 21:04

По прнцип има писано в темата, но като марки Lemförder, Meyle HD, TRW има и други.

Потребителски аватар
ФЕРАРИСТ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ФЕРАРИСТ » Вто 01 ное 2011 15:24

KirilGeorgiev написа:Долен преден носач на него лежи амортисьора и се хваща биалетката и не подлежи на ремонт

Изображение

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 03 ное 2011 12:44

Съгласявам се след като го виждам направен Само да те питам тефлона или какъвто е материала в шарнира какво му се случва след заварката?

Потребителски аватар
ФЕРАРИСТ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ФЕРАРИСТ » Пет 04 ное 2011 16:54

KirilGeorgiev написа:Съгласявам се след като го виждам направен Само да те питам тефлона или какъвто е материала в шарнира какво му се случва след заварката?

Принципно тоя носач е малко по кофти за правене - при горните например само се изрязва с боркорона отвор за да излезе шарнира нагоре, докато при този на фреза се маха материала над шарнира, за да се изкара самия той.....
След това се зачиства всичко което е било вътре, ако е нужно резбата на шарнира се прокарва на плашка ако е била наранена от брутално вадене......след това всичко се обезмаслява, шарнира се вкарва от горе - надолу обратно в носача, и предварително подготвено алуминиево капаче с дупка на него се заваря предварително на носача както е видно на снимката.....
Тогава носача е затворен отстрани, шарнира е свободен и се движи понеже все още не е напълнено мястото около него......
При последния етап шарнира влиза на специален дорник(за всеки тип шарнир - горен - долен носач например, дорника е различен), който го фиксира в едно точно централно положение спрямо носача......след това в носача се шприцова полиамид под налягане през дупчицата която се вижда отгоре......така няма термична обработка след като полиамида е вкаран в шарнира......
Следва раздвижване на шарнира в носача, като се движи намазан с грес докато се върти около оста си......после се слага грес колкото може да поеме маншона под шарнира, слага му се скоба на маншона и тва е в общи линии......
Оригинално във повечето носачи се ползва полиамид, затва и ние полиамид ползваме......
Мисля че това отговаря на горния въпрос......

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пет 04 ное 2011 17:49

ФЕРАРИСТ написа:
KirilGeorgiev написа:Съгласявам се след като го виждам направен Само да те питам тефлона или какъвто е материала в шарнира какво му се случва след заварката?

Принципно тоя носач е малко по кофти за правене - при горните например само се изрязва с боркорона отвор за да излезе шарнира нагоре, докато при този на фреза се маха материала над шарнира, за да се изкара самия той.....
След това се зачиства всичко което е било вътре, ако е нужно резбата на шарнира се прокарва на плашка ако е била наранена от брутално вадене......след това всичко се обезмаслява, шарнира се вкарва от горе - надолу обратно в носача, и предварително подготвено алуминиево капаче с дупка на него се заваря предварително на носача както е видно на снимката.....
Тогава носача е затворен отстрани, шарнира е свободен и се движи понеже все още не е напълнено мястото около него......
При последния етап шарнира влиза на специален дорник(за всеки тип шарнир - горен - долен носач например, дорника е различен), който го фиксира в едно точно централно положение спрямо носача......след това в носача се шприцова полиамид под налягане през дупчицата която се вижда отгоре......така няма термична обработка след като полиамида е вкаран в шарнира......
Следва раздвижване на шарнира в носача, като се движи намазан с грес докато се върти около оста си......после се слага грес колкото може да поеме маншона под шарнира, слага му се скоба на маншона и тва е в общи линии......
Оригинално във повечето носачи се ползва полиамид, затва и ние полиамид ползваме......
Мисля че това отговаря на горния въпрос......

:да: Много грамотно изпълнение .Единствено проблем може да дойде от маншона,като знаеме гумата в българия как е.Ако маншона е с качествена гума,вносен от германия е друг въпрос.
п.п Беше ми се разтропал шарнира на горен,заден носач и ми изпадна един брой нов,от евтините комплекти.Но маншона беше от много тъничка гума-махнах го ,сложих грес и си сложих стария маншон,беше здрав-още от първоначалното вграждане :beer

Върни се в “Passat”