WI-FI адаптер дали е по-добър от лаптопа
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
WI-FI адаптер дали е по-добър от лаптопа
ЗДР.Имам лаптоп Dell inspiron n5010 с който успях да хвана на терасата интернет,но все не ми се се на терасата,макар,че скоростта е много малко ми е задоволително.Решил съм да зема един приемник с антена и да го монтирам на терасата,но дали ще хваща нещо незнам и какви характеристики трябва да гоня при покупка на въпросното устройство.Някой пробвал ли е подобно нещо.Предловете ми устройство което се намира в верига магазините.примерно
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Re: WI-FI адаптер дали е по-добър от лаптопа
а бе да ва питам на тва ли му викат крадец?
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Купуваш си какъвто и да е WLAN USB Stick и го закачаш на Х метра удължителен кабел и си готов
Препоръчително е USB Стик-а да е с външна антена и кабелът, който ще ползваш да е с по-високо качество и с минималната дължина, която би ти вършила работа, иначе съпротивлението може да се окаже проблем. 5 метра вече е доста мнително дали ще стане... гледай колкото се може по-малко и по-качествен.
ето ти пример за нещо което би ти вършило работа:

Точно такова ми се въргаля из къщи и точно за такава цел го бях взел на времето.
Другия вариант ако това ще ти е за постоянно ползване и за да не подлагаш стика на всякакви атмосферни условия - отвиваш антената и на нейно място завиваш външна антена на дълъг кабел и изкарваш само нея на вън.

И това е пробвано и доказано
И все пак като завършек да кажа, че не толерирам краденето на интернет! В моят случай използвах свободно достъпен и безплатен HotSpot.

Препоръчително е USB Стик-а да е с външна антена и кабелът, който ще ползваш да е с по-високо качество и с минималната дължина, която би ти вършила работа, иначе съпротивлението може да се окаже проблем. 5 метра вече е доста мнително дали ще стане... гледай колкото се може по-малко и по-качествен.
ето ти пример за нещо което би ти вършило работа:

Точно такова ми се въргаля из къщи и точно за такава цел го бях взел на времето.
Другия вариант ако това ще ти е за постоянно ползване и за да не подлагаш стика на всякакви атмосферни условия - отвиваш антената и на нейно място завиваш външна антена на дълъг кабел и изкарваш само нея на вън.

И това е пробвано и доказано

И все пак като завършек да кажа, че не толерирам краденето на интернет! В моят случай използвах свободно достъпен и безплатен HotSpot.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Преди време си купих от тази фирма http://airlink101.com/products/awll5166hp.php подобен адаптер макар и не същия но съм доста доволен макар и да не го ползвам аз в момента.Лови като змей и го избрах след доста четене в нета на доволни и недоволни клиенти на тея устройства.Тогава струваше към 50 лв но сега може да има и доста по добри.Гледай антената да е минимум 5 dBi а ако намериш със 8 dBi още по добре,а предложението на колегата над мен за външната антена е перфектния вариант за целта.
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
мисля че това ще свърши работа
http://www.amazon.com/Alfa-AWUS036NH-Lo ... B0035AQ5EW
http://www.amazon.com/Alfa-AWUS036NH-Lo ... B0035AQ5EW
- nebeto
Добре...не ми хареса този израз крадене на интернет,понеже не съм го оточнил в началото казвам сега-нета дето съм хванал е на университета дето уча в нега,имам си акаун за да мога да си влизам в нета.
С лаптопа успях да точа сигнанал ~ 15КБ денем и ~25-30 нощем,което е почти достатъчно за сърфиране.
С лаптопа успях да точа сигнанал ~ 15КБ денем и ~25-30 нощем,което е почти достатъчно за сърфиране.
- Haralampi
ако говориш за 15кб/сек ..... това е доста "почти"
Няма да забравя времената когато 3 кб/сек предизвикваха "уау" ефект, но все пак трудно бих се разделил с 8 мб/сек в момента 
Но с един от методите, които ти описах би трябвало да се подобри значително, като намериш sweet spot-а на антената

Но с един от методите, които ти описах би трябвало да се подобри значително, като намериш sweet spot-а на антената

- fox_vt
Мдам със адаптера щше можеш да достигаш скорости от 400-500кб но зависи какъв е нета и силата на сигнала.
- Haralampi
fox_vt написа:Мдам със адаптера щше можеш да достигаш скорости от 400-500кб но зависи какъв е нета и силата на сигнала.
Е как пък ги забоде тия 400-500 кб/сек съм много любопитен да узная

Ще достигне толкова колкото силата на сигнала и скоростта на самия интернет позволяват - между колкото е достигал до сега и максималното за съответния 802.11 стандарт

- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
"Крадене на интернет"
Вие в ред ли сте, 2011 година е вече, няма да се вътрите, спокойно.

- fox_vt
Haralampi написа:fox_vt написа:Мдам със адаптера щше можеш да достигаш скорости от 400-500кб но зависи какъв е нета и силата на сигнала.
Е как пък ги забоде тия 400-500 кб/сек съм много любопитен да узная![]()
Ще достигне толкова колкото силата на сигнала и скоростта на самия интернет позволяват - между колкото е достигал до сега и максималното за съответния 802.11 стандарт
Честно казано и аз се учудих а нета е на бтк който хванахме силата на сигнала по спомен беше над 50 % а тарифата на бтк си е стандартната 10мбпс демек към 1 мб даун по кабел.
- Meto_passat
- Автомобил: VW Passat B4
- Двигател:
Вземи си една wireless антена и не му мисли...
- Haralampi
ABSOLUT написа:"Крадене на интернет"![]()
Колега не става дума (само) за увътряне! Случая очевидно не е такъв, но когато теглиш нелегални филми и софтуер от чужд интернет нали се сещаш, че друг го отнася

fox_vt написа:Haralampi написа:fox_vt написа:Мдам със адаптера щше можеш да достигаш скорости от 400-500кб но зависи какъв е нета и силата на сигнала.
Е как пък ги забоде тия 400-500 кб/сек съм много любопитен да узная![]()
Честно казано и аз се учудих а нета е на бтк който хванахме силата на сигнала по спомен беше над 50 % а тарифата на бтк си е стандартната 10мбпс демек към 1 мб даун по кабел.
Процентите не са единствения определящ качеството на сигнала параметър. А и автора не е споменал нищо за никакво БТК. Отделно, че БТК има и други тарифи, 10мбит/сек е най-евтината.
Просто исках да кажа, че предвиждането ти е абсолютно безкоренно

- nebeto

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”