Здравейте колеги,
Въпроса ми е:
Как точно се свалят капаците на кормилото? Става въпрос за тези, който обличат пръта на кормилото и лоста за мигачи и чистачки.
Виждам, че на долния капак има дупки, в които най-вероятно има болтове, които се завъртат към горния капак, но грам си нямам на идея за каква отверка е главата на болта (права, звезда и т.н.).
Колата е Голф-4
Капаци - лостове мигачи, чистачки и прът кормило Г-4
-
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: 1.6
Капаци - лостове мигачи, чистачки и прът кормило Г-4
Последна промяна от MNA на Съб 08 окт 2011 18:00, променено общо 1 път.
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Капаци - лостове мигачии, чистачки и прът кормило Г-4
Здр. колега. Какво искаш да правиш, че ще ги разглобяваш? За да свалиш капаците за твой ужас ще трябва да махнеш волана и ербега. Под тях има други болтове. Ако ще сменяш някоя от ръчките без тази маниполация няма да стане. Вече съм го правил.
-
Краси Кунчев написа:Здр. колега. Какво искаш да правиш, че ще ги разглобяваш? За да свалиш капаците за твой ужас ще трябва да махнеш волана и ербега. Под тях има други болтове. Ако ще сменяш някоя от ръчките без тази маниполация няма да стане. Вече съм го правил.
Работата е там, че когато дам мигач и въртя волана взе да се чува едно цъкане на всеки пълен оборот (когато сложиш някаква пластина м/у спиците на колело се чува "подобно" цъкане).
Има го само когато са дадени мигачи - предполагам, че е пъпката която при връщане на волана изключва мигачите, защото когато въртя волана винаги цъкане има там където при обратен волан изключват мигачите.
Надявам се да е лесно разглобяването за да го погледна какво е и евентуално ако не е нещо сложно да го оправя.
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Като купих колата не ми работеха дългите и за целта трябваше да сменя ръчката. Прави се както казах по-горе. Струваше около 50лв. Може да се пробваш да я ремонтираш сам, но е много часовникарска техника.
-
Колеги,
Други мнения, или колегата по-горе е прав и да не се захващам сам.
Други мнения, или колегата по-горе е прав и да не се захващам сам.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Няма начин да го избегнеш, колега. Пластмасите около волана имат винтчета отдолу, които се свалят лесно, но има и две точно зад волана. За тази цел трябва да свалиш волана, а за да го демонтираш трябва да махнеш еърбега.
Ето една ползена тема как точно става демонтажът: http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... st54334378
Не забравяй да откачиш акумулатора преди да пипаш беговете!
Ето една ползена тема как точно става демонтажът: http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... st54334378

-
icefire написа:Няма начин да го избегнеш, колега. Пластмасите около волана имат винтчета отдолу, които се свалят лесно, но има и две точно зад волана. За тази цел трябва да свалиш волана, а за да го демонтираш трябва да махнеш еърбега.
Не бих казал, че е чак толкова сложно но за сега ще изчакам.
Ако стане нещо по-проблемно ще предпочета услугите на някой от форумните майстори.
Колегата ще знае какво прави а няма да му е за сефте, както ще е при мен примерно.
Поздрави!
- komandera
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател:
Пластмасите около волана може да се свалят и без да се сваля волана. Поне при трилъчевия със сигурност, защото съм ги свалял моите за да сменя ключалката на волана. Само ти трябва една по-дълга отвертка звезда.
-
komandera написа:Пластмасите около волана може да се свалят и без да се сваля волана. Поне при трилъчевия със сигурност, защото съм ги свалял моите за да сменя ключалката на волана. Само ти трябва една по-дълга отвертка звезда.
Благодарение на колегата разбрах, че не е чак такава Философия и тези дни ще погледна каква е болката.
Поздрави!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”