избор на климатик

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: Покупка на инверторен климатик

Мнениеот kossel » Съб 08 окт 2011 3:25

Здравей колега,
аз съм с панасоник 12-ка
като купуваш гледай много за :

КОНСУМИРАНА МОЩНОСТ : ОХЛАЖДАНЕ -1.01 KW ( 0.17- 1.2KW) ОТОПЛЕНИЕ - 1.12KW ( 0.15 - 1.46 KW)

Това ти показва дали въобще климатика може да работи в икономичен режим ...
то е ясно че на пълна мощност ще работи ..

Потребителски аватар
Persin
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на инверторен климатик

Мнениеот Persin » Съб 08 окт 2011 10:17

JaDaWiN написа:Благодаря за бързите отговори!
Явно 12ка ще е климатика. Разгледах климатиците Панасоник - изглеждат примамливо като параметри. Притеснява ме да не замръзват през зимата. Чух, че се включвало някакво размразяване и през това време климатика не работи. Проблемът е неприятен, защото климатикът дефакто си е изправен, но просто замръзва често.
Мнението Ви за този - Fujitsu ASYG 12 LE?

колега вземи PANASONIKA,cop-па ми е по голям,няма да сгрешиш,успех ти желая

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Re: избор на климатик

Мнениеот StS » Съб 08 окт 2011 10:47

Колеги какво ще препоръчате от : Daihatsu ,Samsung или нещо от кой висок клас да е - кой са най-качествени попринцип ?

П.С като кинти не повече от 1.5 - 1.7.лв Искат го съквартирантитие и ще делкат хората та въпроса е за стая - 28-30кв. Без изолации.. :(

Последна промяна от StS на Нед 09 окт 2011 7:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Съб 08 окт 2011 11:06

StS написа:Колеги какво ще препоръчате от : Daihatsu ,Samsung или нещо от кой висок клас да е - кой са най-качествени попринцип ?
:(

Daihatsu са автомобили ,може би имаш предвид Daikin ???
от Samsung по далеч при климатиците
Daikin е добре друго което може да взимаш е Toshiba, Mitsubishi electric, General, Fujitsu, Fuji, Panasonic

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 08 окт 2011 14:32

Daikin ,Toshiba ,Sharp ,Fuji,General,Gofu ====другите колегата дето ти ги е писал са добри но след тези.
Самсунг,Панасоник,ЛГ и други които ги продават в веригите за техника....бегай далечееееее пък квото и да ти приказват.
Само да не гледаш външен вид че почти всички за които говорим че са хубави са дървета...така ги правят.Няма светлинки ала бала и разни шукарийки.

Потребителски аватар
Persin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Persin » Съб 08 окт 2011 15:00

mely написа:Daikin ,Toshiba ,Sharp ,Fuji,General,Gofu ====другите колегата дето ти ги е писал са добри но след тези.
Самсунг,Панасоник,ЛГ и други които ги продават в веригите за техника....бегай далечееееее пък квото и да ти приказват.
Само да не гледаш външен вид че почти всички за които говорим че са хубави са дървета...така ги правят.Няма светлинки ала бала и разни шукарийки.

колега погледни този модел на PANASONIC-CU/CS-E12LKE-3,с какво е по лош от тези дето си ги споменал,просто по добри в този клас от PANASONICA няма,а и coп-па му е много по висок от другите,което е наи важното за мен,супер тихи и тн

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 08 окт 2011 18:36

mely написа:Daikin ,Toshiba ,Sharp ,Fuji,General,Gofu ====другите колегата дето ти ги е писал са добри но след тези.

Да ама не точно :lol:
И за колите казват че марките са мерцедес и всички останали, но като гледам и аз и ти не караме мерцедес.
Примерно между въпросния панасоник и дайкин за 1200лв панасоника предполагам ще се окаже по-добър.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 08 окт 2011 18:54

Winner25 написа:

Да ама не точно :lol:
И за колите казват че марките са мерцедес и всички останали, но като гледам и аз и ти не караме мерцедес.
Примерно между въпросния панасоник и дайкин за 1200лв панасоника предполагам ще се окаже по-добър.

Говорим за идентични модели година ,BTU,инвертор и т.н .А не за дайкин модел преди 5 години и конвенционален и този панасоник
Persin написа:колега погледни този модел на PANASONIC-CU/CS-E12LKE-3,с какво е по лош от тези дето си ги споменал,просто по добри в този клас от PANASONICA няма,а и coп-па му е много по висок от другите,което е наи важното за мен,супер тихи и тн

Ти сериозно ли.....дайкин http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=294 забележи че коп е същия и параметрите същите но цената е с 300 лв надоло от този който предлагаш http://jarclima.com/panasonic-cscu-e12jke-3/
Панасоник до скоро не можеха да насмогнат да сменят компресори.
А я виж за почти същите пари какъв COP и отдавана мощност.http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=231
И имам таблицата при какви температури е измерен коп /предполагам знаеш че и това има значение/
Ако сравняваш Панасдоник с Дайкин или Тошиба и гореизброените от мен и колегата климатици......лошо.
Разгледай някъде параметрите на Тошиба Дайсекай 3 ...не говоря за 4,5 или 6 и ще разбереш за какво иде реч
Колегата ще иска да топли....не да размразява климатик посред зима.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 08 окт 2011 19:47

Параметрите са горе долу еднакви на всички нови в еднакви ценови диапазони. :shock Аз лятото набарах някакви уж промоционални Mitsubishi MSZ-GE25VA които определено не се чуват докато работят. Много добре. :да: Другото не ме интересува вече освен шума, а тия верно са супер тихи и не "пукат" пластамсите. :lol: http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=404 eusa Panasonic само на National ! Другото е китайски боклук ама пълен. :lol:

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 08 окт 2011 20:27

Абе като казвате че някой климатик е тих колко точно е тих,в смисъл предполагам че става въпрос за вътрешното тяло за турбинката?Примерно на ауто фан ли го държите и също толкова тих ли е на макс фан,при мен съм на ауто но се чува доста и от 4 черти на фана не се чува само на първите 2 а на последните две си се чува.Пък като се замисля звука от турбината може да не се чува само ако се намали скороста а това може да стане с по голям размер на тялото като цяло при един и същ дебит на въздуха.То верно че панасоника са със доста големи вътрешни тела ама чак пък толкос :roll:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 08 окт 2011 22:38

Ми тоя е тих все едно нищо не работи в стаята. В смисъл на ауто след като си достигне зададените градуси. :D То за това махнах и стария верен National Panasonic щото много шумеше и не можеше да се спи добре, а идва зима и не е приятно да ти боботи денонощно сумати години. maikomila А има и друга разлика, защото инвертора на спира вътрешната турбина, а обикновения само я спира и тръгва. При по-ниски температури даже вдигаше скоростта на вътрешното тяло, за да смогне като тръгне. :) Иначе стаите са ми малки и няма нужда от голям дебит. 3 на 4 метра става спокойно и за машина 7ца. Жалко че не ги продават и произвеждат много. :lol:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 08 окт 2011 23:06

С тъста почти по едно и също време взимаме Панасоник RE 9 HKE и 2-та нямат нищо общо. Всъщност след първия сезон се проявиха разликите и по специално в шума. Техния до 2-ра скорост на вентилатора на вътрешното тяло не се чува, че работи, а нашия се чува и на тих режим. Компресорите и на 2-та са сравнително тихи.

Имам и Митсубиши MSZ-GE25VA и също мога да потвърдя, че вътрешното тяло е тихо. Компресора също е тих, но само когато навън не е станало под нулата и не му се налага да вдига обороти. Падне ли под нулата почва да бучи стабилно и се чува през панел, външна изолация и алуминиева дограма.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 09 окт 2011 7:53

radi_nrj написа: Падне ли под нулата почва да бучи стабилно и се чува през панел, външна изолация и алуминиева дограма.

maikomila А ще търся нещо по-тихичко... Иначе колко децибела ти е външното тяло :shock

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 09 окт 2011 8:02

Значи и двата дайкина у дома не се чуват на АВТО на турбината .Външните тела при най високи обороти на компресора/в момента на пускане/ - ако не си сложиш ръката пред перката няма как да разбереш дали работят.Няма вибрация ,няма шум независимо от външната температура - е тя тук повече от -10 -11 не е падала. За осаката/дърта с компресор мицубиши 8 г / под -6 се опитва да излети външното тяло .
Panasonic само на National ! Другото е китайски боклук ама пълен. :lol:

Аз това се опитвах да му кажа ама по така. Забравил си да споменеш освен китайски боклук и малайзийски.И ходят лъжат хората че малайзийските са врЪхта.National е друга бира - произведено в Япония и за Япония на 100в.Всички марки произведените за Япония са с по високи показатели от своите аналози в Европа.

Последна промяна от mely на Нед 09 окт 2011 8:14, променено общо 1 път.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 09 окт 2011 8:03

През панел не знам защото сме на парно в панела. Парното му се чува помпата чак от мазето докато се напълни системата, а сме на 6тия етаж и помпата е нова. maikomila Там е много по-различно. На съседите от 8мия също им се чува климатика при мен и то лятото. Зимата не го ползват и те щото сигурно и при тях се чува доста силно. Което не е мерило за шума на даден модел. :lol: Иначе през тухла и Haier не се чува като вдигне оборотите. Който е оразмерен правилно и вдига оборотите само при -15 -17 и то със старата дограма. Което се случи 4-5 пъти зимата. Също и кросовите мотори не се чуват. :lol: То като се замисля май затова не сме и слагали климатик на панелката досега. Желязото си предава и шума и студа, въпреки изолацията и всичко останало. :roll: Представям си на това скъпо парно, панел целия с климатици. Все едно се возиш в празно ремарке на камион. Честито на живущите. :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”