купих си венто и то е с оргинилания касетофон vw alpha. моля помогнете - за какво са тези копчета. бившият собственик знаеше само как да се търсят станции на радиото, как да се запаметяват и да си пуска касетката. пускам снимка за тези които са забравили как изглежда. всяко инфо ще мие от полза. предварително благодаря
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=331450

Функциите на оригиналния касетофон на вентото
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е и аз имам подобен проблем...
...взех си Голф 3 Pink Floyd и той е с почти същото чудо....вече втора седмица ровя из нета и все още не съм намерил описание точно на моето. При руснаците има описание на подобен, ама малко по-нов и то не ми свърши особено голяма работа
http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=page09
http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=page09
- vath
- Автомобил: Audi
- Двигател: AEB quattro
- Контакти:
Моето пежо 306 е с такъв касетофон-така си дойде от Германия и това успях да разчета от руския сайт:
Кнопка "TP" - Аналог системы автоматического выбора частоты станции по трассе. Например, выбираем FM станцию, включаем TP, если эта станция ее поддерживает, и пилим по трассе. Потихоньку удаляемчся от города, но приближаемся к другому, где тоже есть эта станция, но работающая на другой частоте. Так вот, как только сигнал со второго города будет лучше, чем с первого она должна сама переключиться на новую частоту. Если не ошибаюсь надо чтоб еще и станция поддерживала эту функцию (какой-то код распознавания).
Кнопка "TA" Влючение режима "Traffic Announcement". Автоматический переход на транслируемые по радио (и специально помеченные с помощью RDS-технологии) выпуски новостей о "пробках на дорога
Ако някой има пълно ръководство да помага
Кнопка "TP" - Аналог системы автоматического выбора частоты станции по трассе. Например, выбираем FM станцию, включаем TP, если эта станция ее поддерживает, и пилим по трассе. Потихоньку удаляемчся от города, но приближаемся к другому, где тоже есть эта станция, но работающая на другой частоте. Так вот, как только сигнал со второго города будет лучше, чем с первого она должна сама переключиться на новую частоту. Если не ошибаюсь надо чтоб еще и станция поддерживала эту функцию (какой-то код распознавания).
Кнопка "TA" Влючение режима "Traffic Announcement". Автоматический переход на транслируемые по радио (и специально помеченные с помощью RDS-технологии) выпуски новостей о "пробках на дорога
Ако някой има пълно ръководство да помага

- dimoboy
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам пасат и радиото ми е БЕТА но някои от копчетата са същите, та ето значи какво успях да си преведа от немски от книжката на касетофона. AS бутона е когато отидеш някъде в провинцията радиото ти намира само станциите с най-добро качество в момента. Както ти е казал колегата бутоните TP и TA са съответно Traffic program и Traffic anounsment - служат за трафик информация навсякъде другаде но не и в БГ.
Друго което мога да добавя ( за съжаление от личен опит) че радиото ти е кодирано и е важно да му знаеш кода и как се набира, защото при една смяна на акумулатор ще ти струва 30 левчета да ти го разкодират.
Друго което мога да добавя ( за съжаление от личен опит) че радиото ти е кодирано и е важно да му знаеш кода и как се набира, защото при една смяна на акумулатор ще ти струва 30 левчета да ти го разкодират.
- spa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Функциите на оригиналния касетофон на вентото
drmilendd написа:купих си венто и то е с оргинилания касетофон vw alpha. моля помогнете - за какво са тези копчета. бившият собственик знаеше само как да се търсят станции на радиото, как да се запаметяват и да си пуска касетката. пускам снимка за тези които са забравили как изглежда. всяко инфо ще мие от полза. предварително благодаря
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=331450
На мен ми го декодираха за 10лв. По принцип се държи TP и TA докато не се появят 4 цифри за кода. С копечета от 1 до 4 се сменя цифрата на кода. След което пак задържаш двете копчета от по-горе и касетофона работи вече. Принципно за да ти работи антената трябва да се захрани защото е с антенен усилвател. Иначе няма да хваща почти нищо като хората (поне при мен е така). Търсенето става от копчето за включване. Натиска се и ксетофона започва да търси. Като намери станция я задържа за 5 сек. Ако натиснеш копчето пак спира търсенето и остава на тази станция, ако ли не продължава търсенето до следващата къде пак изчаква 5 сек. Съответно за запомняне на станция натискаш някоя от цифрите за по-дълго (2-3сек) след което на тази позиция се запомня съоветната честота. Понеже различните режими AS, TP, FM си имат отделна памет то аз съм си разпредилил кналите по тях. При мен на AS и FM се хващат всичките станции, докато на TP около 6-7. В крайна сметка в момента има запаметени към 18 станции. Дано съм бил малко полезен.

Да, беше полезен.
Значи, примерно на режима AS си търся станции с компчето за звука и си ги запаметявам. После щракам на FM да сменя режима и пак търся с компчето за звука и пак си запаметявам и така мога да си запаметя 18 станиции, по 6 на всеки от трите режима?
dimoboy при мен, като сменя акумулатора не ме пита за код. Явно не е въвеждан такъв.
Значи, примерно на режима AS си търся станции с компчето за звука и си ги запаметявам. После щракам на FM да сменя режима и пак търся с компчето за звука и пак си запаметявам и така мога да си запаметя 18 станиции, по 6 на всеки от трите режима?
dimoboy при мен, като сменя акумулатора не ме пита за код. Явно не е въвеждан такъв.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
chas написа:Да, беше полезен.
Виж от кога е темата

11 Яну 2006

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
chas написа:Това какво значение има?
Той колегата задал въпроса ако не е намерил решение от 2006 до сега то вероятно е сменил касетофона ако не и цялата кола.
Колегата може и да си е решил проблема, но той (проблемът) е актуален за други хора, в това число и за мен 
Все пак това е форум, а не личен разговор и съобщенията в него остават за вечни времена да помагат на хората.
Ето аз намерих тази тема чрез Google и това означава, че и други хора ще я намират в бъдеще и ще прочетат какво сме писали ние с теб
Но ти тези неща ги знаеш, защото до този момент си написал… ехее, 3859 мнения. Браво!

Все пак това е форум, а не личен разговор и съобщенията в него остават за вечни времена да помагат на хората.
Ето аз намерих тази тема чрез Google и това означава, че и други хора ще я намират в бъдеще и ще прочетат какво сме писали ние с теб

Но ти тези неща ги знаеш, защото до този момент си написал… ехее, 3859 мнения. Браво!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”