Схема на парното за голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Re: Схема на парното за голф 3

Мнениеот genov1 » Чет 06 окт 2011 16:56

kemoto написа:щото на изключено положение трябва да го натиска когато жилото е както на снимката,а не го натискаше и аз му сложих една свинска опашка да може да стига до него и да го натиска. а иначе като облепих клапите с едно текстилно тиксо вече имам парно и много благодаря на създателя на темата :bowdown :bowdown :bowdown

С тиксо има опасност да стане същата работа като с дунапрена, аз моите клапи си ги облепих с двойнозалепващо алуминиево фолио

Потребителски аватар
kemoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kemoto » Пон 10 окт 2011 11:52

здравеите пак пиша в същия ред на мисли ми се струва че може да имам и слаба пропускливост на радиатора на парното което значи че е пред запушване, може би! мога ли да го промия по някакъв начин или направо да го сменям? четох някъде че не се отпушват тези радиатори а направо се сменят. защото едната търба входящата е винаги топла а другата като поработи малко парното изстива и това ме навява на тази мисъл ммм да. :banghead:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 10 окт 2011 13:32

Може да се пробваш да го отпушиш ни шанса след това да протече е голям. На повечето 3-ти след 15-тата им година радиаторчето на парното става бомба със закъснител. Това е поради факта че в горната му част има връзка между пластмасов колектор и метална пита. В следствие на това, че 2-та материала имат различно линейно разширение при нагряване тази връзка в един момент се разлепва.

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пон 10 окт 2011 16:46

Виж първо дали нямаш въздух в системата, щото тва радиаторче е доста на високо и ако има въздух пак няма да има парно. А за чистенето не те съветвам да го правиш, щото аз веднъж си бях чистил системата с оцет и всичките съединения протекоха после

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”