Пасат Б4 2Е-Гаснене без видими причини

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Пасат Б4 2Е-Гаснене без видими причини

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 05 сеп 2006 18:49

Офффффффф,колеги извинявайте че ще ви занимая пак,но както казах в една тема едно направиш друго се счупи.Днес си тръгвам от работа с колата и на 50метра спирам на кръстовището,както си стоя колата и изгасна,мъча да я паля неще,бутнаха ме колегите и запалих.От там на паркинга да видя какво й е на колицата.Оставих я да работи и няма и 2 мин. и сама си изгъсна почнах да въртя неще.Отворих капака и извадих една по една кабелите на свещит еи ги сложих,отидох завъртях и тя запали ,но ме беше шуб еда карам така и я оставих на паркинга пред работата-прибрах се е маршрутката голяма мъка .Може ли някой да каже имал ли е подобен проблем и ако да то какво е било,може и някъкви предположения.

Последна промяна от MITKO_DVD на Сря 17 окт 2012 9:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 05 сеп 2006 19:49

Сори за офа ама подобно ми се случи веднъж но посредата на кръстовището,колко псувах защо го няма сега дизелчето,поне знаех ако изгасне няма нафта,сипваш и продължаваш а на тия бензини незнам.В крайна сметка си карам пасата а баща ми се кефи на дизела ,че му горял 5 /100 .

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 05 сеп 2006 19:51

мога да ти изброя поне 50възможности, провери първо токовете

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 05 сеп 2006 19:59

niks76 написа:мога да ти изброя поне 50възможности, провери първо токовете

Добреде кажи поне няколко от тези възможни и от къде да почна

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 05 сеп 2006 22:07

Абе не чак през 2 минути, но по доста подобен начин се държеше СЕАТ-а на прякото ми шефче! Че единия път даже бяхме с неговата кола в командировка! Колям зор! Караш, загасне, въртиш, въртиш,... по някое време, различно при това, реши, та запали и тръгне... до следващото гаснене! Имаше искра, имаше уж и бензин, но преди 2 месеца отиде в сервиз, смениха му бензиновата помпа, без да барат нищо друго и от тогава не е имал подобен проблем!
Само като насока го казвам, де! Не твърдя, че е така и при теб.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 05 сеп 2006 22:13

имаш делко;бубина;реле на бенз.помпа;бенз.помпа;клеморед на клиу4а ;имобилаизер това са основните при4ини за проблем

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 05 сеп 2006 22:57

датчик на хол или комутатор. при мене беше комутатора ама аз ги смених и 2те. пак същите симптоми бяха. сори митак ама като ми се обади-не можех да мисля хич-сега попрочетох и по съм в час... :oops:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 10 сеп 2006 17:22

vaskoto1 написа:датчик на хол или комутатор. при мене беше комутатора ама аз ги смених и 2те. пак същите симптоми бяха. сори митак ама като ми се обади-не можех да мисля хич-сега попрочетох и по съм в час... :oops:

Васко много благодаря,вчера смених комутатора(казаха ми да си зема втора ръка читав немски -имам 3 месеца гаранция ,че тези който ги продавали били някъкви испански и не били мнго читави-от Ауто + ми казах аче недават никва гаранция,а парите са си доста),та незнам да ли си въобразявам или е точно така ,но имам чувството че пали сега много по бързо-само с пипането на ключа,дали е така ше кажеш ти :да:
Стария съм го прибрал за резерва :D

Върни се в “Passat”