Проблем с рутер/компютър!?
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с рутер/компютър!?
Замина за 35 лева 

Последна промяна от Pichaga на Пон 10 окт 2011 21:56, променено общо 1 път.
Причина: ЛС??
Причина: ЛС??
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Щом има Wifi на телефона... проверявал ли си си самия компютър за вируси/лош кабел? Иначе на един познат TP-LINK рутърът му така забиваше и е на близу - тогава имаше разни бури и прекъсваше връзката постоянно... С последен фърмуер... Не знам после какво е станало - от време на време май си го рестартираше, наскоро не се е оплаквал. Може с OpenWRT/DDWRT да се оправи този проблем, ако ти се занимава и ти се поддържа от рутъра (по-евтино е най-малкото - 0 лв
).
Успех!

Успех!
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
специално моя ти пи линк преди да го гръмне Зевс много грееше и забиваше
накрая реших проблема като го поставих на две детски кубчета и по средата да си духа въздух, после го гръмна Зевс...сега с евтин Д линк няма проблеми с греенето
Тп линка ЯКО грееше с последен фърмуер беше
накрая реших проблема като го поставих на две детски кубчета и по средата да си духа въздух, после го гръмна Зевс...сега с евтин Д линк няма проблеми с греенето
Тп линка ЯКО грееше с последен фърмуер беше
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Какво ги правите тия рутери бе хора,за да греят.Най напред,след ресет,е важно да се знае,че всичкото дето е маймуна се закача защото вече безжичната мрежа е без парола.
Относно настройки на рутер мога много да ви говоря,но на първо време ПРОВЕРЯВАЙТЕ СИ ПАРОЛИТЕ,това е спасението,от плазмодии,за целта в менюто.
Относно настройки на рутер мога много да ви говоря,но на първо време ПРОВЕРЯВАЙТЕ СИ ПАРОЛИТЕ,това е спасението,от плазмодии,за целта в менюто.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Благодаря, утре ще го мъча (понеже е в офиса)
И спама хич не ми полезен
И спама хич не ми полезен

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
С две думи - моето мнение е - проблеми с рутера. Още повече, че на Ви-фи пуска нет, а по кабел - не. Изход:
1. Префлашни фърмуера с възможно най-новия
ако не стане:
2. Сменяш рутера
Техника, скапва се. Китай, ала-бала, час по трудово и т.н.
Гарантирам, че съм прав. Ако не съм - Стефан да не се казвам.
1. Префлашни фърмуера с възможно най-новия
ако не стане:
2. Сменяш рутера
Техника, скапва се. Китай, ала-бала, час по трудово и т.н.

Гарантирам, че съм прав. Ако не съм - Стефан да не се казвам.
- slimmer
Не гарантирай толкова много, да не се преименуваш
Все си мисля, че може нещо в самия компютър/кабел да прави проблем...
Не че отричам проблеми с рутъра, защото съм бил свидетел и на това с подобен (считай същата марка) рутър, просто ми се вижда съмнително на wifi да има нет, а на ethernet да няма. Ако в същия момент, в който няма интернет на този компютър, на друг порт с друг компютър има интернет, значи може и да не е от TP-Link-а.
Естествено, че може и поради някаква причина вътрешната жична мрежа да прекъсва, което си е проблем на рутъра, ама знае ли човек - той hooligan-а ще си го разбере

Не че отричам проблеми с рутъра, защото съм бил свидетел и на това с подобен (считай същата марка) рутър, просто ми се вижда съмнително на wifi да има нет, а на ethernet да няма. Ако в същия момент, в който няма интернет на този компютър, на друг порт с друг компютър има интернет, значи може и да не е от TP-Link-а.
Естествено, че може и поради някаква причина вътрешната жична мрежа да прекъсва, което си е проблем на рутъра, ама знае ли човек - той hooligan-а ще си го разбере

- stefan4o
- Контакти:
slimmer написа:Не гарантирай толкова много, да не се преименувашВсе си мисля, че може нещо в самия компютър/кабел да прави проблем...
Ако е кабел се диагностицира лесно, подменя се с друг, като преди това се поопипват накрайниците му RG45 и се гледа дали прекъсва свързаността. Предполагам колегата, който пита го е направил тоя тест
Значи доколкото разбирам проблемът се оправя след рестарт на рутера => е по-вероятно проблемацията да в е него. Аз лично залагам на точно това.
Когато проблемът е ясно описан може да се диагностицира супер лесно.

- slimmer
Може и да го е правил този тест, ама не пише, затова не го изключвам като вероятност
Не изключвам и проблем със самия компютър, просто защото вируси/лан-карти/драйвъри/програми разни... Вирусите/тъпите програми се оправят (почти) безплатно, лан-картата не-чак толкова, а рутърът си струва пари... Та затова, да не тръгне колегата да купува някой рутър за 100+ лв и да се окаже, че е можел да мине без пари 
Иначе (както винаги) ти уважавам мнението, естествено, просто аз лично с тия техники никога не казвам "гаранция", за да не ходя после да си сменям личната карта поради преименуване

Иначе (както винаги) ти уважавам мнението, естествено, просто аз лично с тия техники никога не казвам "гаранция", за да не ходя после да си сменям личната карта поради преименуване

- hooligans
Ами нали ви казах
има си нет всичко точно и изведнъж изчезва, вадя кабела от контакта, пъхам и пак се появява нета и така през около 20 минути
има си нет всичко точно и изведнъж изчезва, вадя кабела от контакта, пъхам и пак се появява нета и така през около 20 минути
- slimmer
А с друг компютър по същия начин ли се държи?
- hooligans
модела е tl-wr543g
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Добре де, а пробва ли кабела от доставчика директно в компютъра!?
- stefan4o
- Контакти:
hooligans написа:модела е tl-wr543g
Направи следното:
1. Когато ти изчезне нета, отвори една command конзола и напиши следното:
ping "ip address" -t -l 1440 и виж. На ip address нанеси адреса на лан-частта на рутера - т.е. нещо от сорта 192.168.0.1 или 192.168.1.1 тези двата са най-често срещаните дифолтни адреси. Всъщност това можеш да го провериш като погледнеш в менюто на разширените данни на лан-картата, която е включена към рутера. Търсиш Ip address на gateway (той ти е рутерът). Та значи пускаш пинг към рутера. Ако има пинг:
-отваряш същата конзола и спираш действието с Ctrl+C и пишеш примерно ping abv.bg -t -l 1440 или пинг към ДНС-а на доставчика ти и гледаш къде има и къде няма пинг. Няма логика на ви-фи да работи, а по кабел да не пуска. Това говори за проблем със самия рутер най-вероятно.
Ако искаш ми пиши на скайп да ти помогна в реално време, когато стане проблемацията. Щом имаш нет по въздуха, ще пуснеш един скайп на лаптопа, аз ще ти диктувам какво да пишеш на настолния и ще опитам да ти дам диагноза.

- hooligans
ок, благодаря много, утре като съм в офиса, ще пиша
Ода, дори и да го пъхна няма да стане, защото доставчика е забранил по мак адрес достъпа
(само един мак адрес има достъп до нет)

Ода, дори и да го пъхна няма да стане, защото доставчика е забранил по мак адрес достъпа
(само един мак адрес има достъп до нет)
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”